ایجاد ایمنی حداکثری با ترکیب دو واکسن مختلف کرونا

مطالعات جدید ثابت کرد ترکیب دو واکسن فایزر و آسترازنیکا باعث ایجاد ایمنی حداکثری در برابر ویروس کرونا می‌شود.

کد خبر: ۹۸۲۳۶
۱۵:۰۷ - ۰۸ تير ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ به نقل از نیویورک تایمز، بر اساس یک مطالعه ترکیب واکسن‌های فایزر و آسترازنیکا محافظت شدیدی ایجاد می‌کند.

نتایج اولیه یک مطالعه واکسن در انگلیس نشان می‌دهد که ترکیب کردن واکسن‌های مختلف می‌تواند پاسخ ایمنی و محافظتی در برابر کووید-۱۹ را افزایش دهد.

داوطلبان این آزمایش، پس از دریافت یک دوز واکسن فایزر و یک دوز واکسن آسترازنیکا، مقادیر زیادی آنتی بادی و سلول‌های ایمنی تولید کردند.


بیشتر بخوانید: قیمت واکسن‌های مشهور کرونا در دنیا


دکتر متیو اسنیپ، متخصص واکسن در دانشگاه آکسفورد، گفت «به نظر من می‌توان ادعا کرد که هر ترکیبی از واکسن‌ها موثر است.»

دکتر اسنیپ و همکارانش دریافتند افرادی که دو دوز واکسن غیرمشابه دریافت می‌کنند لرز، سردرد و درد عضلانی بیشتری را در زمان کوتاه‌تری تجربه خواهند کرد.

همچنین سنجش نتایج تحلیلی پاسخ ایمنی در افراد مختلف نشان داد کسانی که دو دوز فایزر دریافت کرده‌اند، ۱۰ برابر آنتی بادی بیشتری نسبت به کسانی که دو دوز آسترازنیکا داشتند، تولید می‌کنند.

داوطلبانی که فایزر و به دنبال آن آسترازنیکا دریافت کرده‌اند، سطح آنتی بادی‌ای در حدود پنج برابر کسانی که دو دوز آسترازنیکا داشتند، تولید کرده‌اند.

اما نتیجه جالب این بود که داوطلبانی که ابتدا آسترازنیکا دریافت کردند و سپس به دنبال آن فایزر تزریق کردند، میزان آنتی‌بادی‌ای برابر با کسانی که دو دوز فایزر دریافت کردند، داشتند.

این مطالعه همچنین نشان داد که استفاده از واکسن‌های مختلف نسبت به دریافت دو دوز واکسن مشابه، سطح بالاتری از سلول‌های ایمنی را در برابر ویروس کرونا تولید می‌کند.

دکتر اسنیپ گفت هنوز مشخص نیست که چرا ترکیب کردن واکسن‌ها از این مزیت برخوردار است، اما «این بسیار جذاب است».

این گروه اخیرا آزمایش مشابهی را در رابطه با واکسن‌های مدرنا و نواواکس آغاز کرده‌اند.

نتایج این مطالعه در صورت نهایی شدن، در موارد بسیاری که ممکن است ارسال واکسن خاصی به علت مشکلات زیرساختی با تأخیر انجام شود و یا نگرانی در مورد خطر اندک لخته شدن خون در افراد جوان پس از دریافت دوز دوم واکسن آسترازنیکا، کمک کننده است.

به گزارش بلومبرگ، این مطالعه که در مجله معتبر لنست منتشر شده خبر خوبی برای کشور‌هایی است که با کمبود واکسن دست و پنجه نرم می‌کنند، زیرا مقامات بهداشتی می‌توانند از روش‌های مختلفی برای افزایش منابع واکسیناسیون خود استفاده کنند.

برچسب ها: واکسن کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: