نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که تا مبلغ سی هزار میلیارد ریال و تا مبلغ سه هزار و دویست میلیارد ریال جهت پرداخت سهم دولت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی به صورت نقدی و یا اسناد خزانه اسلامی اختصاص پیدا کند.
تابلو بورس
نمادهای تأثیرگذار با طی کردن روندی مثبت توانستند بعد از مدتها تابلو بورس را در پایان ساعت کاری امروز سبز پوش کنند و شاخص کل بورس بعد از مدتها سیر صعودی را طی کرد.
قیمت بنزین در امارات متحده عربی برای ماه آینده میلادی افزایش یافت.
امروز شاخص کل با ۲۶ هزار و ۵۱۶ واحد رشد روزی سبزپوش را پشت سر گذاشت و به عدد یک میلیون و ۲۴۷ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز با ۴ هزار و ۵۲۳ واحد رشد به عدد ۳۶۹ هزار و ۵۲۷ واحد افزایش یافت.
قبلا بارها نوشتهام مگر میتوان نقش مافیای مسکن که اتفاقا در شبکه بانکی کشور و نهادهای حاکمیتی نفوذ دارد را در افسارگسیختگی قیمت این بازار نادیده گرفت و مضحک است که عدهای سعی میکنند قیمت آپارتمانهای ۱۰ تا ۱۰۰ میلیاردی را در تهران با دلایل اقتصادی توجیه کنند.
جلال میرزایی: مخالفان در روز رایگیری طرح تفکیک وزارت صنعت و بازرگانی صحبت نکردند و تصمیم برای از دستور خارج شدن آن در نتیجه تاثیرگذاری آنان نبود، ایرادات شورای نگهبان مطرح شد و مجلسیها هم برهمین اساس دست به مخالفت زدند.
کارگری که یک میلیون یا ده میلیون داشت و یا سرمایهداری که صد میلیارد داشت، پولهایشان را در اختیار نهادهای مالی قرار دادهاند و بعد هم فاجعه ثامنالحجج، میزان، کاسپین و دهها موسسه دیگر پیش آمد ودولت مجبور شد ۲۵ هزار میلیارد از منابع خود را صرف جبران این هجوم ناآگاهانه و غیر علمی مردم کند و مردم نیز میلیاردها تومان، متضرر شدند. امروز نیز هجوم مردم به بازار بورس، آن خاطرات را یادآوری کند؛ هر روز عدهای از مردم خواهان ورود به بازار بورس میشوند. به نظر میرسد دیری نخواهد گذشت که سرنوشت موسسات، تکرار خواهد شد.
روزگار کرونایی حاضر شاید زمان مناسبی برای سختگیری در ارایه کمکهای معیشتی نباشد. افکار عمومی آسیبدیده و فشار شدید حاصل از همهگیری بیماری کرونا احتمالا هزینه هر نوع سختگیری در این مورد را بسیار زیاد خواهد کرد، با این حال این ایام دشوار یک بار دیگر لزوم شناسایی افراد نیازمند و روشن شدن تکلیف میزان درآمد و منابع درآمدی هر فرد و خانوار را بیش از پیش یادآوری میکند. در غیاب چنین اطلاعاتی نه تحقق عدالت در کمکهای دولتی ممکن است و نه هدفمندسازی این کمکها و هدر رفت منابع کشور نتیجه بدیهی چنین وضعیتی.
نخستین نشست علنی سال جاری مجلس در هفته گذشته، به قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ توسط رییس دیوان محاسبات اختصاص یافت که برخی از آن تحت عنوان کشف جدید در رابطه با ارز ۴۲۰۰ تومانی و یا فساد ارزی نام بردند. همانطور که انتظار میرفت، رییسجمهور، سخنگوی دولت و رییس کل بانک مرکزی روز چهارشنبه در این رابطه توضیحاتی ارائه کردند. بدون تردید نظارت و اطلاعرسانی نتایج حاصله؛ بدون در نظر گرفتن دولت حاکم، خواست مردم ایران است، اما در صورتی که واکنش دولتیها نسبت به گزارش دیوان محاسبات، صحیح باشد، تنها یک نکته را برای چندمین بار مورد تائید قرار میدهد و آن هم این است که دولت روحانی با وجود تمام انتقاداتی که از زمان دولت اول او مدام بر آنها تاکید میشد، باز هم دیر وارد میدان شده و بهتر آن بود که پیش از قرائت گزارش، اطلاعات را به دیوان محاسبات ارائه میکرد.
اگر بخواهیم از اسفند، حاشیههای بورس را بررسی کنیم، احتمالا شایعههای متوالی رفتن شاپور محمدی، رئیس سابق سازمان بورس و گزینههایی که برای جانشینی وی مطرح میشد، مهمترین حاشیه بازار است. البته بررسی ریشهای هر یک از این حواشی به تصمیم و دستورالعملی میرسد که نیاز به کالبد شکافی دارد. موضوع مهمتری که بعد از استعفای شاپور محمدی مطرح شد، این بود که وزیر اقتصاد، مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس را لغو کرد و دوباره از حق وتوی تعریف نشده وزارتی خود استفاده کرد. حال باید به این موضوعات توجه داشت که استقلال هیئت مدیره سازمان بورس، به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی که در تعیین مصوبات خود حتی به تایید شورای عالی بورس نیز نیاز ندارد، زیر سوال رفته و هیچ راهی برای کنترل بازار پیش روی آنها نمانده است. البته منظور از هیچ راهی، راهی است که بر اساس چارچوبهای تعریف شده و در حدود اختیارات این نهادناظر باشد.