موج‌سواری دلتاکرونا در میدان عادی‌انگاری تابستانی

هشدار‌ها از بیم طغیان سویه جدید ویروس "دلتاکرونا"، که قدرت سرایت آن ۶۰ درصد بیش از گونه انگلیسی است، در حالی لحظه‌به‌لحظه فراگیرتر می‌شود که رفتار غیرقابل قبول بخشی از مردم با آهنگ سفر‌های تابستانی، بیانگر هشدار خطری شدیدتر به خاطر عادی‌انگاری گسترده بحران کرونا است.

کد خبر: ۹۹۰۴۶
۱۰:۱۷ - ۱۴ تير ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ سازمان جهانی بهداشت چندی پیش هشدار داد که نوع دلتا ویروس کرونا، که برای نخستین بار در هند شناسایی شد و اینک در بیش از ۷۰ کشور جهان در حال تاخت و تاز است، در حال تبدیل شدن به عامل اصلی بیماری کووید ۱۹ در سطح دنیا است.

گونه جهش یافته "دلتا" به میزان ۶۰ درصد بیشتر از گونه "آلفا" که برای نخستین بار در انگلیس شناسایی شد، قابل انتقال است. همانطور که قدرت سرایت گونه آلفا ۵۰ درصد بیشتر از نمونه اولیه ویروس کرونا گزارش شده بود.

ابتلا به نوع هندی ویروس کرونا موسوم به "کرونای دلتا" هم‌اینک در ایران نیز رو به گسترش است به طوری که سرایت‌پذیری شدید و شیوع آن در برخی استان‌ها به ویژه در مناطق جنوبی کشور موج هشدار مسوولان بهداشتی و نگرانی‌ها را از بابت آن برانگیخته است.

رد پای پیشروی دلتا کرونا اخیرا در کلانشهر مشهد و استان خراسان رضوی نیز مشاهده شده و زنگ خطر آغاز موج پنجم طغیان ویروس کرونا را به صدا درآورده است.

شیوع سویه هندی کرونا در خراسان‌رضوی

بنا به اعلام دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، طبق بررسی‌های انجام شده، نوع هندی ویروس کرونا (دلتا) حدود یک سوم از انواع این ویروس را در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی شامل می‌شود.

دکتر علی اصغر انجیدنی گفت: بررسی‌های آزمایشگاهی در بیماران دارای علائم مشکوک در خراسان رضوی نشان داده است که نتیجه آزمایش برخی از آنان از نظر ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی منفی بوده، اما از نظر کرونای هندی مثبت شده است.

وی افزود: هم‌اکنون کرونای هندی در شهر‌های مختلف خراسان رضوی در حال چرخش است و راهکار‌های پیشگیری و درمان آن با انواع دیگر ویروس کرونا یکسان است، افزایش تعداد بیماران بستری شده و سرپایی مبتلا به کرونا در مشهد و خراسان رضوی، نشان دهنده ورود استان به موج پنجم شیوع کروناست.

دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: هم‌اکنون بیش از ۶۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های این استان بستری و زیر درمان هستند که ۱۷۲ نفر آنان بدحال بوده و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

دکتر انجیدنی، پرهیز از سفر‌های غیرضرور، رعایت پروتکل‌های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمع و دورهمی‌ها برای پیشگیری از انواع ویروس‌های کرونا از جمله نوع دلتا را مورد تاکید قرار داد.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز می‌گوید: رد پای ویروس کرونای هندی موسوم به دلتا طی هفته اخیر در خراسان

مشاهده شده، به طوری که نمونه‌های مثبت این سویه ویروس کرونا در شهر‌های مشهد، سرخس، تایباد و قوچان گزارش شده و شواهد حاکی از آن است که این ویروس در خراسان رضوی در حال چرخش است.

دکتر مهدی قلیان اول، سردرد، آبریزش بینی و تب را از علایم کرونای هندی بیان و خاطرنشان کرد: بیشتر علایم این بیماری شبیه سرماخوردگی بوده و گمراه کننده است.

وی اضافه کرد: روند افزایشی تعداد مبتلایان به کرونا از احتمال گسترش و آغاز موج پنجم شیوع این ویروس خبر می‌دهد به طوری که کشور‌های همجوار و استان‌های یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و تهران از این نظر شرایط خوبی ندارند.

عادی انگاری کرونا و آغاز سفر‌های تابستانی

به رغم اینکه تعداد شهر‌های دارای وضعیت قرمز در کشور در حال افزایش است و طبق هشدار متولیان حوزه سلامت، خراسان رضوی نیز در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زودی گرفتار وضعیت قرمز کرونایی خواهد شد، اما آهنگ سفر‌های تابستانی از حرکت به سمت عادی‌انگاری و بی‌تفاوتی نسبت به هشدار‌ها حکایت دارد.جانشین رییس پلیس راه

رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ورود خودرو‌ها به استان از ابتدای تیرماه تا کنون نسبت به مدت مشابه خردادماه ۱۴ درصد افزایش و خروجی خودرو‌ها از استان نیز ۱۷ درصد افزایش داشته است.

سرهنگ محمد قانعی‌نژاد افزود: ورودی خودرو به مشهد نیز در این بازه زمانی ۱۰ درصد و خروجی از مشهد ۱۱ درصد افزایش داشته است.

رییس پلیس راه خراسان رضوی نیز اعلام کرد: میزان سفر و تردد در جاده‌های این استان در بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ٢٠ درصد افزایش داشته است.

سرهنگ حسین میش‌مست در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی روز‌های اخیر نیز سفر‌های تابستانی در جاده‌های استان خراسان رضوی آغاز شده و تردد‌ها به میزان چشمگیری افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: متاسفانه با وجود ادامه روند شیوع کرونا، نوعی عادی انگاری از شرایط وجود دارد و تردد‌های خارج از استانی به داخل استان و مشهد نیز رشد دارد.

رییس پلیس راه خراسان رضوی از رانندگان خواست به منظور قطع شدن زنجیره شیوع کرونا، از سفر و تردد‌های غیرضرور خودداری کنند.

افزایش سفر‌ها از جنوب کشور به خراسان‌رضوی

موج پنجم کرونا و شیوع ویروس هندی از استان‌های جنوبی آغاز شده، ولی متاسفانه در این مدت تعداد سفر‌ها از استان‌های جنوبی به خراسان رضوی نیز با رشد روبه رو بوده‌است که خود می‌تواند تهدیدی برای شیوع کرونای دلتا در این استان باشد.

رییس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در ۱۰ روز ابتدای تیرماه امسال، هشت میلیون و ۳هزار و ۷۴۷ تردد در جاده‌های استان ثبت شده که این رقم در ۱۰ روز ابتدای خردادماه هفت میلیون و ۴۳۵ هزار و ۷۲۸ مورد بود.

ابوالفضل حسینی افزود: تردد خودرو‌های با پلاک بوشهر در ۱۰ روز ابتدای تیرماه نسبت به ۱۰ روز ابتدای خردادماه امسال ۱۳۴ درصد و تردد خودرو‌های با پلاک هرمزگان نیز در این بازه زمانی ۱۲۸ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: در ۱۰ روز ابتدای تیرماه، ۷۳.۵ درصد از تردد‌های ثبت شده در جاده‌های استان با پنج میلیون و ۸۸۰ هزار و ۹۸۹ تردد مربوط به پلاک‌های خراسان رضوی بوده است.

حسینی افزود: بعد از خراسان رضوی، خودرو‌های پلاک تهران با سهم ۵.۴ درصدی از ترددها، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در ۱۰ روز ابتدای تیرماه امسال ورودی خودرو‌ها به مشهد ۱۹ درصد نسبت به ۱۰ روز اول خردادماه افزایش داشته است.

حسینی خاطرنشان کرد: در دهه اول تیرماه امسال ۲۳۰ هزار و ۹۱۱ دستگاه خودرو از مسیر آزادراه شهید شوشتری وارد مشهد شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی تردد وسایل نقلیه در خروجی مشهد ۲۱ درصد نسبت به ۱۰ روز ابتدای خردادماه افزایش یافته و این بدان معنا است که سفر‌ها آغاز شده‌است.

تردد خودرو‌های دارای پلاک غیربومی در شهر‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این خصوص گفت: در مرز دوغارون که تعداد مسافران ورودی از این طریق به ۸۰۰ نفر رسیده است، حساسیت‌ها برای انجام آزمایش سریع کرونا بیشتر شده است.

دکتر قلیان اول افزود: طبق بررسی ها، روزانه هفت تا ۱۰ نفر از مسافران در مرز دوغارون به دلیل ابتلا به کرونا برگشت داده می‌شوند.

وی اضافه کرد: هم اکنون خودرو‌های غیربومی که برخی از آن‌ها مربوط به استان سیستان و بلوچستان هستند، در شهر‌هایی مانند مشهد، گلبهار و سرخس تردد دارند.

وی ادامه داد: خودرو‌های غیربومی اجازه ورود به مناطق دارای وضعیت قرمز کرونایی را ندارند و در صورت ورود به مناطق دارای وضعیت نارنجی و زرد نیز اعمال قانون می‌شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نظارت و کنترل سفر‌ها تنها راهکار ماست به طوری که برای افرادی که نتیجه آزمایش کرونای آن‌ها در ۱۴ روز گذشته مثبت بوده است، بلیت صادر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه تب سنجی‌های دستی، ارزش تشخیصی دقیق با شرایط دمای محیط را ندارند، افزود: تب سنج‌های حرارتی دقت بیشتری دارند و اکنون ۲ دستگاه از این نوع در مرز دوغارون و پایانه شماره سه فرودگاه مشهد برای پایش مسافران ورودی خارجی راه‌اندازی شده است.

هم اکنون ۱۲ شهرستان پرجمعیت استان خراسان رضوی، از جمله کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد در وضعیت نارنجی و ۲۱ شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

منبع: ایرنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: