وزیر اسبق بهداشت گفت: ما پزشکان از قدرت و اختیارات زیادی برخورداریم و دوست نداریم برنامههایی که منافعمان را تهدید میکند، جلو ببریم.
دیدارنیوز ـ محمدحسن طریقت منفرد وزیر اسبق بهداشت که در ماههای پایانی دولت دهم جایگزین مرضیه وحید دستجردی در وزارت بهداشت شد، معتقد است مدیریت وزارت بهداشت نباید به دست پزشکان بیفتد و خودش میخواسته آغازگر این نگاه در مدیریت نظام سلامت کشور باشد که فرصت نشد.
طریقت منفرد در عین حال بر این موضوع تاکید دارد که حساب بدنه جامعه پزشکی از مدیریت وزارت بهداشت جداست و زحمات و خدمات بدنه جامعه پزشکی را نمیتوان نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه تمامی مشکلات نظام سلامت و وزارت بهداشت ناشی از عدم اجرای قوانین حوزه سلامت است، گفت: عدم اجرای قوانین حوزه سلامت ناشی از تضاد منافع در وزارت بهداشت است.
طریقت منفرد با تاکید بر اینکه مترقیترین قوانین حوزه سلامت را داریم، تصریح کرد: این ادعا بر اساس تجارب داخلی و بین المللی است که طی سالها زحمت و تلاش حاصل شده است.
وزیر اسبق بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا برنامههای حوزه سلامت کشور به درستی پیش نمیرود، گفت: ما پزشکان از قدرت و اختیارات زیادی برخورداریم و دوست نداریم برنامههایی که منافع ما را تهدید میکند، جلو ببریم.
وی با اشاره به ۴۰ سال سابقه در مدیریت طبابت افزود: نباید اجازه بدهیم مدیریت نظام سلامت به دست پزشکان بیفتد. بلکه مدیریت حوزه سلامت، بر اساس تجربههای موفق در دنیا، نیازمند مدیریت فرابخشی و پیچیدهای است.
طریقت منفرد با عنوان این مطلب که مدیریت سلامت کشور باید خوشحال باشد که مردم ما بیماری و مرگ را تقدیر تلقی میکنند، گفت: از این حیث مدیریت نظام سلامت از پاسخگویی جان سالم به در برده است.
وی ادامه داد: من همیشه ملموسترین مثال را برای مدیریت نظام سلامت میزنم و آن هم ترافیک است. فرض کنید هیچ کدام از ضوابط ترافیکی اعم از قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و…، اجرا نشود. آن وقت ببیند چه بلایی سر مردم میآید. نظام سلامت ما هم مثل همین ترافیک است، با این تفاوت که در نظام سلامت، جان مردم هم از دست میرود.
وزیر اسبق بهداشت اظهار داشت: من معتقدم پزشک نباید در مدیریت حوزه سلامت دخالت کند و این موضوع را باید با استدلال برای پزشکان روشن کرد که چرا نباید دخالت کنند. چون تا زمانی که حرفها بر اساس مستندات و استدلالها نباشد، نخواهیم توانست به پزشکان بقبولانیم که پزشک نباید در مدیریت وزارت بهداشت دخالت کند.
طریقت منفرد افزود: من ۴۲ سال است که غصه میخورم. چون قانون داریم، اما اجرا نمیشود. قوانین که تصویب میشود، برای اجرای آنها دو شرط لازم است. ابتدا باید ضوابط اجرایی آن در هیأت دولت به تصویب برسد و دوم اینکه برای اجرای آنها، آدمهای قوی باید در کنار وزیر باشند.
طریقت منفرد با عنوان این مطلب که در مدت کوتاه حضورم در وزارت بهداشت توانستم برای قوانین سلامت ضمانت اجرایی بگیرم، افزود: بنده مدعی هستم که ضوابط اجرایی را تهیه کردم، اما کدام آدم عاقلی برای دو ماه میآید به وزیر کمک کند؛ بنابراین کارهای بنده ناتمام ماند.