سیاست خارجی دولت آینده چه خواهد بود؟

یک کارشناس مسایل بین الملل، برجام و مسایل مرتبط با برجام را مهم‌ترین موضوع سیاست خارجی دولت آینده در ایران دانست و گفت: دولت آینده در همان ریلی حرکت خواهد کرد که از قبل در سطوح عالی تصمیم گیری شده است.

کد خبر: ۹۳۲۸۲
۰۹:۲۲ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ امیرعلی ابوالفتح درباره اولویت‌های سیاست خارجی در دولت آینده و احتمال تغییر در رویکرد‌ها و سیاست‌های منطقه‌ای و بین المللی اظهار کرد: قطعا کسی که مسوول قوه مجریه در کشور است بر سیاست خارجی اثرگذار است، چون وزارت امور خارجه یکی از مهم‌ترین نهاد‌های شکل دهنده سیاست خارجی زیر نظر دولت کار می‌کند، اما با توجه به صحبت رهبری در روز قدس به عنوان مدیر ارشد و رهبر نظام که تاکید کردند، سیاست خارجی در شورا‌های بالادستی مشخص می‌شود و وزارت خارجه مجری است، پس تغییر دولت به معنای تغییر رویکرد‌ها لزوما نیست.

وی ادامه داد: البته از یک منظر شاهد تغییراتی به ویژه در تاکتیک‌ها خواهیم بود. اما چون در شورای عالی امنیت ملی مباحث کلان بحث و تصمیم سازی می‌شود و افراد دیگر از جمله روسای سایر قوا در این بخش هستند ما شاهد یک تحول بنیادی در رویکرد‌ها و سیاست‌ها نخواهیم بود، مگر اینکه یک تفاهم اجماعی در این شورا اتفاق افتد و در نهایت مساله به تایید رهبری برسد و برای اجرا اعلام شود.

این کارشناس مسایل بین الملل خاطرنشان کرد: در رابطه با تعامل با آمریکا و آینده مذاکرات هسته‌ای و مباحث منطقه و سیاست امنیتی ایران بعد از انتخابات شاهد تحول معناداری نخواهیم بود، اما در حوزه‌های دیگر شاید تغییراتی ایجاد شود. در عین حال از الان نمی‌توان قضاوت کرد که روند تعاملات در سیاست خارجی کشور بهتر یا بدتر می‌شود چرا که باید دولت روی کار بیاید و چندماهی کار‌ها را پیش ببرد تا ببینیم سمت و سو و جهت گیری‌ها به چه شکل خواهد شد.

ابوالفتح مهم‌ترین و اولویت‌دارترین مساله در سیاست خارجی کشور را بحث برجام و موضوعات مرتبط با برجام دانست و گفت: برجام یک مساله است، اما ارتباط با آمریکا یا پیشبرد مذاکرات با عربستان و تحولات منطقه هم مورد توجه است و این‌ها بی‌ارتباط با بحث برجام نیستند.

وی ادامه داد: دولت آینده در همان ریلی حرکت خواهد کرد که از قبل در سطوح عالی تصمیم گیری شده است. مذاکرات مسقط در دولت احمدی نژاد شروع شد و در دولت روحانی محقق شد در حالی که هریک تفکرات خاص خود و متفاوت از هم داشتند؛ بنابراین رویکرد‌ها در این بخش بدون توجه به تفکرات دولت‌ها حتما دنبال می‌شود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: انتخابات 1400
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: