چای ایرانی و چالش ها

مدتی است عطر و بوی چای بهاره در شهرهای شرق استان گیلان به مشام می رسد .وقتی از کنار کارخانه های چای گذر می کنید این...

کد خبر: ۹۲۳۳۴
۱۲:۱۷ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۰

 

مدتی است عطر و بوی چای بهاره در شهرهای شرق استان گیلان به مشام می رسد .وقتی از کنار کارخانه های چای گذر می کنید این عطر خوش بیشتر می شود.

 بوی بهار نارنج و عطر چای، فضای مناطق کوهستانی و حتی مناطق جلگه ای گیلان را بیش از هر زمان دیگری دلنشین و معطر کرده است ...

همین چای بدون افزودنی اما اعتماد خیلی از مصرف کنندگان را سلب کرده است...

شاید یکی از دلائل این امر ، برخی از عرضه کنندگان چای باشند که با تعریف فراوان ،بسته های فله ای چای را با نام چای مرغوب به مصرف کنندگان می دهند اما وقتی همین چای برای مصرف آماده

 می شود مرغوبیت آن زیر سوال 

می رود...

اما آنچه واقعیت دارد این است که چای بدون رنگ و اسانس ،همان چای ایرانی است که باید برای جلب اعتماد مصرف کنندگان راه درست را برگزیند و شرکت ها با بسته بندی چای مرغوب ایرانی اعتماد را به مردم هدیه دهند..

به گفته ی رییس سازمان چای کشور در گیلان و مازتدران ۲۲ هزار هکتار باغ چای وجود دارد که از این مقدار ۹۰ درصد از باغات چای در گیلان و فقط ۱۰ درصد آن در استان مازندران واقع شده است .‌‌..

 

 

مهندس جهانساز می گوید: وظائف اصلی سازمان چای تامین نهاده ها ،توسعه ی مکانیزاسیون ،بهزراعی ،مدیریت

 به باغی ، پرداخت تسهیلات به چایکاران از طریق بانک ها و...است ...

رییس سازمان چای کشور معتقد است ما باغداران بزرگ نداریم اما تشکل ها می توانند نقش باغداران بزرگ را بازی کنند...

جهانساز می گوید: تعاونی چایکاران و سندیکاها ،تشکل هایی هستند که می توانند در توسعه ی فعالیت تولید و توزیع چای نقش واقعی داشته باشند، اما رییس سازمان چای کشور این نقش آفرینی را ضعیف 

می داند ...

در سال های اخیر کارخانجات چای علاوه بر عرضه ی چای به صورت کلی با ایجاد یک فروشگاه در کنار کارخانه ی خود به خرده فروشی روی آوردند و چای را به صورت فله به مشتریان خود عرضه می کنند.

رییس سازمان چای می گوید :

عمده ترین سود کارخانجات در همین خرده فروشی هاست اما آیا همین چای فله ای توانسته است رضایت مشتریان را جلب کند؟

اگر چای فله ای رضایت مشتریان را جلب کرده بود قطعا مردم سراغ چای خارجی نمی رفتند ...

رقابت با چای خارجی فقط با تقویت صنعت تولید و بسته بندی چای محقق می شود .

جهانساز می گوید : چای خارجی به صورت فله ای وارد کشور می شود و شرکت های مختلف ایرانی آن را بسته بندی و در اختیار 

فروشگاه های کوچک و بزرگ قرار می دهند ...

برای من جای سوال است که چگونه همین شرکت های خاص ،چای مرغوب ایرانی را با بسته بندی شیک عرضه نمی کنند؟

رضا غلامی یکی از کارشناسان کارخانه چای از روستاهای توابع شهرستان لنگرود معتقد است : چای ایرانی ،نیاز به سرمایه گذاری وحمایت بیشتری دارد.ایشان می گوید :چای ضعیف با افزودنی اسانس متناسب با ذائقه ی مردم است در حالیکه چای طبیعی با کیفیت مطلوب کمتر مورد استفاده مردم قرار می گیرد ...

توجه به تولیدات داخلی و حمایت های دولت از صنعت چای از تولید تا عرضه می تواند باعث رونق تولید شود.

 

✍️سید محمد جعفرنژاد

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: