آیا ماسک ما را در برابر آلرژی فصلی هم محافظت می‌کند؟

رییس انجمن آسم و آلرژی می‌گوید: استفاده از ماسک می‌تواند از افراد در برابر آلرژی‌های فصلی محافظت می‌کند. زیرا می‌تواند از استنشاق برخی ذرات بزرگ‌تر جلوگیری کند.

کد خبر: ۸۸۷۶۹
۱۴:۵۲ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ دکتر مصطفی معین رییس انجمن آسم و آلرژی گفت: افرادی که زمینه ارثی افزایش حساسیت یا آلرژی به گرده‌های گل و گیاه و یا به هاگ قارچ‌ها و کپک‌ها دارند در فصل‌های گرده افشانی یا هوای مرطوب (قارچ‌ها و کپک ها) دچار علایم آلرژی بینی، آلرژی چشم و در مواردی تشدید آلرژی پوستی می‌شوند.

وی اظهار داشت: اندازه گرده‌های گیاهی بین ۱۰ تا ۱۰۰ میکرومتر و هاگ قارچ‌ها بین ۲ تا ۵۰ میکرومتر است، در برخی مطالعات مشخص شد که پرستارانی که دچار آلرژی بینی بودند و از ماسک برای پیشگیری از کرونا استفاده می‌کردند، در فصل بهار علائم کمتری تا سال‌های قبل داشته اند و استفاده از ماسک برای آن‌ها مفید بوده است.

دکتر معین اضافه کرد: ماسک‌های استاندارد جراحی به ویژه ماسک‌های N ۹۵ می‌توانند گرده‌های گیاهان را فیلتر کنند که وارد بینی و مجاری هوایی نشوند و از بروز التهاب مخاطی و علائم آلرژی مانند عطسه، آبریزش، خارش، کیپ شدن بینی پیشگیری می‌شود یا شدت آن‌ها را کاهش می‌دهد.

این پزشک متخصص تاکید کرد: همچنین زدن ماسک در بیمارانی که آلرژی و سینوزیت را با هم دارند، از بروز یا تشدید علائمی مانند سردرد و ترشحات بینی و پشت حلق پیشگیری می‌کند و ماسک‌های N ۹۵ حتی ذرات کوچک‌تر را می‌تواند فیلتر کند؛ بنابراین برای آن‌هایی که به هاگ‌های ریز قارچ‌ها یا ذرات هیره که در گرد و غبار منزل وجود دارد حساس هستند، مفید است.

معین با بیان این که انواع ماسک در هوای غبارآلود برای فیلتر کردن ذرات درشت گرد و غبار مفید است، گفت: آلرژی‌های فصلی که توسط گرده‌های معلق در هوا ایجاد می‌شوند، می‌توانند منجر به التهاب مخاط بینی (رینیت آلرژیک فصلی) شود که بینی و سینوس‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین منجر به ورم ملتحمه آلرژیک فصلی می‌شود که چشم‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی همچنین اظهار داشت: سه دهه است که آلرژی‌ها از همه انواع از آلرژی بینی تا آسم، آلرژی پوستی، آلرژی دارویی و غذایی رو به رشد است و بیشتر به علت تغییر سبک زندگی و تغییرات محیطی و آب هوایی است که آن هم متاثر از نوع زندگی ما انسان‌ها ایجاد شده است.

رییس انجمن آسم و آلرژی ادامه داد: پیش بینی می‌شود شیوع آلرژی‌ها در دنیا و کشور ایران به ۵۰ درصد هم برسد و این مساله هزینه سنگینی به فرد، خانواده و جامعه تحمیل می‌کند.

بنا بر این گزارش، بیش از ۵ میلیون نفر در ایران مبتلا به آسم هستند و هم اکنون بین کل بیماری‌های شایع در جهان رتبه ۲۵ را از لحاظ سال های از دست رفته عمر (ناتوانی ناشی از بیماری) را دارد و سالانه بیش از ۱۵ میلیون نفر در جهان به همین علت دچار از کارافتادگی می‌شوند.

منبع: ایرنا
برچسب ها: آسم در ایران
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: