راهکاری برای کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در گاوداری با استفاده از تخم مرغ

محققان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، موفق به ساخت مکمل ضد اسهال گوساله شیرخوار بر پایه آنتی‌بادی و پروبیوتیک شدند.

کد خبر: ۴۵۸۶۷
۱۲:۲۱ - ۰۲ دی ۱۳۹۸

دیدارنیوز ـ اسهال عمده‌ترین بیماری و عامل خسارت در گوساله‌های شیرخوار است. ای‌کلای انتروتوکسیژنیک K۹۹ یکی از مهم‌ترین عوامل بیماری‌زای مرتبط با اسهال شناخته می‌شود و ایمنوگلوبین‌های زرده تخم‌مرغ (IgY) به‌همراه پروبیوتیک‌ها به‌عنوان یک جایگزین ارزان برای آنتی‌بیوتیک‌ها جهت پیشگیری و درمان عفونت‌ها است.
 
به نقل از روابط عمومی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، هدف از این فناوری، تهیه IgY اختصاصی علیه ای‌کلای K۹۹ و تعیین دز بهینه آن همراه با پروبیوتیک‌ها و سپس تعیین اثر آن‌ها در گوساله‌های شیرخوار است. مکمل پروبیوتیکی حاوی هفت گونه باکتری انتروکوکوس فاسیوم، پدیوکوکوس اسیدی لاکتی‌سی، استرپتوکوکوس ترموفیلوس، لاکتوباسیلوس بولگاریکوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، بیفیدوباکتریوم بیفیدیوم است که دز مناسب برای استفاده از پودر زرده تخم‌مرغ، یک گرم تعیین شده است.
 
بر اساس این پژوهش، محصول تولیدی سبب بهبود وزن روزانه، سلامت و ایمنی و کاهش شیوع اسهال در گوساله‌های شیرخوار می‌شود. بنابراین، فراورده حاضر می‌تواند راهکار مناسبی برای کاهش شیوع اسهال و جایگزین کارآمدی برای کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در گوساله‌های شیرخوار شود.
 
این دستاورد پژوهشی که از سوی دکتر آرمین توحیدی، عضو هیأت علمی گروه دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دکتر مهدی ژندی، عضو هیأت علمی گروه دامپروری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دکتر ناهید مژگانی، عضو هیأت علمی مؤسسه رازی و امیر کرم‌زاده دهاقانی، دانشجوی دوره دکترا به انجام رسیده است در بیستمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار و هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، در غرفه ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: