در مراسم گرامی‌داشت هفته روستا عنوان شد؛

تولید سالانه ۳۴۰۰ تن گوشت توسط عشایر سیستان و بلوچستان/ دام‌های بدون پلاک قاچاق محسوب خواهند شد

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در گرامیداشت هفته روستا ۵۳ پروژه مختلف در نقاط عشایری استان با افزون بر ۲۰ میلیارد ریال اعتبار افتتاح و کلنگ زنی می‌شود.

کد خبر: ۳۷۷۷۵
۱۰:۲۹ - ۱۶ مهر ۱۳۹۸

دیدارنیوز ـ به نقل استانداری، علی زینی وند در حاشیه شورای عشایری شهرستان خاش بیان کرد: در این هفته شاهد افتتاح ۲۵ پروژه و کلنگ زنی ۲۸ پروژه دیگر می‌شوند که عمده پروژه در مباحث تامین آب شرب و ساخت استخر و لایروبی چاه‌ها و قنوات، برق رسانی و طرح‌های زیرساختی خواهند شد.
 
وی با تاکید بر اجرای طرح‌های خانه بهداشت، زمین چمن ورزشی، حمایت از محرومان و رفع مشکلات سجلی و زیرساختی و آموزشی و تشکیل بانک‌های اطلاعاتی عشایر در خاش افزود: روستائیان و عشایر پاسدار واقعی فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی و زندگی سنتی و در حقیقت عامل اصلی حفظ هویت ملی و آداب و رسوم کهن ایران باستان به شمار می‌روند.
 
حمید طوقی مدیرکل امور عشایر سیستان و بلوچستان هم گفت: حدود ۱۹ هزار خانوار عشایری در هر شهر استان نیازمند اعتبار ۱ میلیارد تومانی هستند که ضرورت دارد سالانه افزون بر ۲۵ میلیارد ریال اعتبار برای حل مشکلات این قشر در استان تخصیص داده شود.
 
وی ادامه داد: عشایر سیستان و بلوچستان با تولید سالانه ۳۴۰۰ تن گوشت و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن شیر نقش مهمی در تولیدات استان بر عهده دارند.
 
پلاک گذاری دام‌های سبک و سنگین در سیستان و بلوچستان کلید خورد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هم از اجباری شدن پلاک گذاری دام‌های سبک و سنگین روستائیان و عشایر خبر داد.
 
 غلام حیدر زورقی در گرامیداشت روز روستا در خاش با اعلام این مطلب افزود: این طرح از امروز در استان کلید خورده و لازم است که مردم ما از این طرح استقبال کنند، زیرا دام‌های بدون پلاک قاچاق محسوب خواهند شد.
 
زورقی در ادامه بیان کرد: عشایر سیستان و بلوچستان نقش مهمی در تولیدات گوشت و لبنیات استان دارند.
 
وی همچنین بر رفع مشکلات این قشر تاکید کرد و گفت: تامین علوفه دامی دام‌های عشایر استان با جدیت در دست پیگیری است.
 
شاقوزائی مدیر بیمه روستائیان و عشایر سیستان و بلوچستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه از مجموع ۳۶ هزار خانوار زیر پوشش صندوق بیمه روستائیان و عشایر استان ۲۵۰۰ خانوار در خاش سکونت دارند گفت: حداقل حق عضویت بیمه روستائیان و عشایر ۲۷۰ هزار تومان در سال بوده که تلاش می‌کنیم در قالب طرح ده گردشی و با مشارکت دادن شورا‌ها و دهیاران این آمار را افزایش دهیم.
 
محمدرضا سراوانی مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان هم با اشاره به اینکه افزون بر یکهزار روستا مهد و مهد کودک در شهر‌های استان وجود دارد از آمادگی این اداره کل برای ایجاد روستا مهد و اجرای طرح توان بخشی مبتنی بر جامعه در روستا‌های استان خبر داد.
 
بلوچزهی مدیر کل زیرساخت ارتباطات و فناوری اطلاعات استان هم گزارشی از طرح‌های در دست اقدام این اداره کل ارائه داد.
 
علی کرد نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر ضرورت فراهم کردن زیرساخت‌های توسعه‌ای در مناطق روستائی و عشایری اهمیت توجه به مباحث آموزشی را خواستار شد.
 
صاحب گل صالحی فرماندار خاش هم با اشاره به اینکه سیاه چادر‌های عشایر بنگاه‌های اقتصادی هستند بیان کرد: تامین نیاز‌های آب و برق، آموزش، فراهم کردن زیرساخت‌های مخابراتی و ارتباطی و صدا و سیما، بهداشت، ورزش و تفریح و اشتغال و درآمدزائی، گردشگری و احیای بازی‌های بومی و محلی و کشت گیاهان دارویی از اولویت‌های مهمی بوده که باید در دولت مورد توجه قرار گیرد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: