این افراد از کنار پای مردم لیوان یک بار مصرف جمع کردند...

مدیرعامل انجمن زمین پاک دشتستان می گوید: این جمعیت سعی کرده است شعار "محرم بی زباله" را به عرصه‌ی اجرا گذاشته و با هدف فرهنگسازی، مردم و شهروندان را به حفظ محیط زیست و نریختن زباله و پسماند در خیابان ها ترغیب کند.

کد خبر: ۳۴۷۴۳
۱۳:۲۲ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۸

دیدارنیوز- محمدمهدی زنده باد عنوان کرد: سال‌های قبل به طور خودجوش و بدون انتشار اطلاعیه و یا پوشیدن کاور، کار جمع آوری زباله از خیابان ها و سطح شهر را انجام می دادیم و امسال اولین بار است که به این شکل منسجم و با انتشار فراخوان و جذب مردم و شهروندان این کار را انجام دادیم.

وی ادامه داد: هدف ما بیشتر فرهنگسازی بود و اینکه در شلوغی این کار را انجام دهیم تا همه بدانند که ریختن پسماند در خیابان کار درستی نیست و به نوعی شهروندان را متوجه کنیم که نباید زباله‌ای در خیابان ریخته شود.

این فعال محیط زیستی عنوان کرد: امسال حدود 35 تا 40 نفر در این پویش شرکت کردند که با پوشیدن کاور سبز انجمن زمین پاک به پاکسازی و جمع آوری زباله در سطح خیابان پرداختیم. قرارِ اصلی تجمع پویش «محرم پاک» در اطلاعیه منتشر شده ساعت 11:30 شب عاشورا بود و بعد به خاطر شلوغی خیابان بازار مجبور شدیم بمانیم و برای هماهنگی پشت سر هیئت ها حرکت می کردیم، در واقع مسیر مشخص و قابل پیش بینی بود اما زمان کار نه.

زنده باد با بیان اینکه در این برنامه اقشار مختلف از جمله مسئولان، رسانه ها، فعالان اجتماعی، ورزشکاران و کودکان شرکت داشتند، افزود: شرکت کنندگان پویش اکثرا جوان بودند، و در ادامه نیز خیلی از کودکان و زنان و مردم حاضر در عزاداری ها به ما پیوسته و با ما همراه شدند.

مدیرعامل انجمن زمین پاک دشتستان با اشاره به تاثیرگذاری اینگونه فعالیت ها گفت: ما این کار را ابتدا با هدف گسترش حرکت های محیط زیستی انجام دادیم، و مسئولان اجرایی و دوستان شهرداری و شورای شهر و حتی دوستان رسانه ای از ابتدا تا انتهای مسیر نیز با ما همراه بودند.

وی ادامه داد: مسئله اصلی متوجه کردن مردم به اشتباه ریختن زباله بود. حتی ما از کنار پای مردم زباله‌هایی چون لیوان یک بار مصرف را جمع می‌کردیم و جلوتر که می رفتیم مردم خود بلند می شدند و لیوان ها را به ما تحویل می‌دادند و همکاری می کردند.

وی تاکید کرد: اگر این حرکت ادامه پیدا کند و به نوعی آموزش داده شود می توان ظروف یکبار مصرف را به تدریج کم و حذف کرد و هم اینکه کاری کرد تا زباله ها به حداقل برسد.

وی ادامه داد: زمانی که انتخاب کردیم زمان مناسبی بود چون در اوج شلوغی عزاداری ها و حضور مردم بود. می شود این کار را در کل خیابان ها به طور همزمان انجام داد و در خود هیئت ها و در زمان مراسم نیز افراد با کاور به جمع آوری پسماندها بپردازند.  

محمدمهدی زنده باد ادامه داد: البته ما امسال برنامه های زیادی داشتیم و قصد داشتیم محرم بی زباله را در تمام نقاط شهر و استان اجرا کنیم تا در حد شعار باقی نماند اما به دلیل کمبود بودجه و مسائل مالی نتوانستیم همه را انجام دهیم، در واقع می خواستیم کل هیئت ها این کار را انجام دهند و واقعا محرم بی زباله را به منصه ظهور برسانیم.  

این فعال محیط زیستی اظهار کرد: قصد داشتیم که به حرمت دستان خسته پاکبانان شهر را پاکیزه نگه داریم، چون معتقد هستیم که شهر خوب را شهروندان می سازند و به احترام امام حسین و حرمت شهدا باید شهر را پاکیزه نگه داریم و هر کدام پاکبان محیط خود باشیم.

گفتنی است انجمن زمین پاک دشتستان با انتشار اطلاعیه ای با این متن "به هم می پیندیم تا به یاری پاکبانان عزیز بشتابیم و زباله ای از زمین برداریم، شاید قدمی باشد در راه داشتن زمینی پاک تر و شهری زیباتر... همراهی سبز شما را پاس می داریم." اقدام به جذب همراهی مردم و افراد علاقمند به محیط زیست کرد تا بتوانند در حد توان محرم پاک و بدون زباله ای برای مردم و شهروندان رقم بزنند.  

جمعیت زمین پاک در شب های محرم و به ویژه شب عاشورا در نقاط اصلی شهر برازجان از جمله چهارراه بازار که محل اصلی و تلاقی هیئت های عزاداری و تجنع مردم است گرد هم آمده و به پاکسازی محیط و خیابان ها پرداختند.

به گزارش ایسنا، پویش مردمی محرم پاک با زمین پاک به همت انجمن محیط زیستی زمین پاک دشتستان در ایام محرم و به ویژه شب های تاسوعا و عاشورا اجرا و با استقبال خوبی از سوی مردم روبرو شد. به امید فراگیر شدن این اقدامات پرارزش و فرهنگی در تمام کشور.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: