«همکاری استراتژیک باکو و تل‌آویو»

ادعای آذربایجان؛ ایران در حمله مسلحانه به نماینده پارلمان دست داشته است

حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان مدعی شد که تحقیقات اولیه در ماجرای حمله مسلحانه به فاضل مصطفی، رهبر حزب نظام بزرگ و نماینده مجلس آذربایجان، حکایت از «دست داشتن ایران» در این ماجرا دارد.

کد خبر: ۱۴۷۴۳۴
۱۳:۴۸ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۲

دیدارنیوز: در ادامه تشدید تنش‌ها میان دو کشور همسایه ایران و جمهوری آذربایجان، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، بار دیگر به بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در خاک اسرائیل که برای اولین بار از زمان اغاز روابط دیپلماتیک دو کشور اتفاق می‌افتد، واکنش نشان داد.

کنعانی شامگاه جمعه بخش‌هایی از سخنان الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل که در کنار همتای آذربایجانی‌اش از «تشکیل جبهه متحد علیه ایران» خبر داده بود را منتشر کرد و نوشت: «از دولت آذربایجان خواستیم در مورد سخنان وزیر خارجه اسرائیل مبنی بر توافق با آذربایجان برای «تشکیل جبهه متحد علیه ایران» توضیح دهد. سخنگوی واخ آذربایجان طفره رفت و سراغ اتهام زنی‌های جدید علیه ایران رفت. آیا تداوم سکوت، مهر تأیید ضمنی بر اظهارات شریک استراتژیک باکو نیست؟»

در ادامه این پیام آمده است: «رژیم جنایتکار اسرائیل از نزدیک شدن به کشور‌های مسلمان، هدفی جز ایجاد اختلاف و چنددستگی در امت اسلامی برای تحقق مطامع توسعه‌طلبانه خود ندارد. به برادران و خواهران مسلمان در آذربایجان توصیه می‌کنیم نسبت به نیات واقعی دشمن اسرائیلی هوشیار باشند.»

پس‌لرزه‌های حمله مسلحانه به نماینده پارلمان آذربایجان

در این روز آیهان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان نیز به انتقاد‌های هفتۀ اخیر کنعانی واکنش نشان داد و اعلام کرد که جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه آذربایجان، در نشست خبری روز چهارشنبه خود با همتای اسرائیلی خود الی کوهن «هیچ اظهارنظری علیه ایران نکرده است» و آذربایجان هرگز اجازه نداده از خاک سرزمینش علیه کشور‌های ثالث استفاده شود.

حاجی زاده همچنین مدعی شد که تحقیقات اولیه در ماجرای حمله مسلحانه به فاضل مصطفی، رهبر حزب نظام بزرگ و نماینده مجلس آذربایجان، حکایت از «دست داشتن ایران» در این ماجرا دارد.

فاضل مصطفی که گفته می‌شود دیدگاه‌های ضد ایرانی دارد، در ۲۸ مارس مقابل خانه‌اش هدف یک حمله مسلحانه قرار گرفت و زخمی شد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه نوشت که آیهان حاجی‌زاده در اظهارات اخیر خود «حمله تروریستی به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران، رزمایش و انجام پرواز‌های نظامی ایران در مرز دو کشور، اظهارات ضدآذربایجانی مقامات ایرانی، ضبط و انتشار ویدئو‌های تهدیدآمیز در نزدیکی پل خداآفرین و حمله مسلحانه به سفارت آذربایجان» را از جمله «تهدیدات و تحریکات ایران علیه جمهوری آذربایجان» برشمرده است.

آیهان حاجی زاده همچنین با بیان این که «برادری دو کشور ایران و ارمنستان تهدیدی علیه کل منطقه است» گفت که «ایران در ۳۰ سال گذشته اشغال اراضی آذربایجان را نادیده گرفته و به اشغال و غارت قره‌باغ و شرق زنگزور، فروش سنگ‌های خانه‌های این منطقه در بازار‌های ایران و تخریب ۶۵ مسجد از ۶۷ مسجد منطقه اهمیتی نداده است.»

او هشدار داد که سخنان کنعانی، گام بعدی برای بحرانی کردن روابط جمهوری آذربایجان و ایران است و اینکه این تهدیدات تهران هرگز نمی‌تواند آذربایجان را بترساند.

آذربایجان پیش از این در روز پنج‌شنبه نیز سخنان کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران را که ادعا کرده بود در جریان جنگ قره‌باغ «تعدادی از تروریست‌های داعشی از سوریه به میزبانی یکی از کشور‌های طرف تخاصم به منطقه دعوت شدند، «توهین‌آمیز» خواند و آن را محکوم کرد.

تیرگی روابط تهران و باکو در پی نزدیکی ایران و ارمنستان آغاز شد و پس از حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران در ژانویه امسال که منجر به کشته شدن رئیس امنیتی سفارت و درنهایت تعطیلی سفارت شد، تشدید یافت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: