اصفهان و آمار عجیب پایداری آلودگی هوا

آمار‌ها حاکی از آن است که تعداد روز‌های ناسالم از نظر آلودگی‌هوا در شهر اصفهان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

کد خبر: ۱۴۴۰۴۸
۱۲:۲۰ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱

دیدارنیوز: مطابق پیش‌بینی هواشناسی برای شهر اصفهان با توجه به صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا، این شرایط تا اوایل روز پنجشنبه ششم بهمن‌ماه ادامه دارد و منجر به رشد شاخص آلودگی هوا و انباشت آلاینده‌های جوی خواهد شد.

کاهش کیفیت هوا، کاهش کیفیت دید و غبارآلودگی در شهر اصفهان تا پایان این هفته ادامه دارد و در صورت عدم مهار منابع آلاینده ثابت و متحرک، شاخص کیفی هوا به حد بسیار ناسالم خواهد رسید.

شرایط آلودگی هوای اصفهان در سال جاری با سبقت از آمار‌های سال ۱۴۰۰، وضعیت بی‌سابقه‌ای را ایجاد کرده است.

محمدرضا رفیعی، کارشناس اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان پیرامون وضعیت جوی استان در روز‌های آینده، اظهار داشت: با توجه به صدور هشدار نارنجی، این شرایط تا اوایل وقت روز پنجشنبه ۶ دی‌ماه ادامه دارد و منجر به رشد شاخص‌های آلودگی هوا، انباشت آلاینده‌های جوی، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا و غبارآلودگی برای مناطق خواهد شد و در صورت عدم مهار منابع آلاینده‌های ثابت و متحرک به حد بسیار ناسالم هم خواهد رسید.

وی افزود: به شهروندان توصیه می‌کنیم از تردد‌های غیرضروری در اماکن باز و مناطق پر تردد شهری خودداری کنند و از انجام فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی در اماکن باز بپرهیزند و تدابیر مدیریتی لازم جهت جلوگیری از افزایش غلظت آلاینده‌ها در حد بسیار ناسالم اتخاذ شود.

تعداد روز‌های آلوده بی‌سابقه

بابک صادقیان، رئیس امور آزمایشگاه‌های حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان نیز در این خصوص، اظهار داشت: از ابتدای فروردین تا پایان دی‌ماه نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، مجموع روز‌های ناسالم برای گروه‌های حساس و عموم ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: پایداری این شرایط به مدت طولانی و ادامه داشتن وضعیت به مدت ۸ تا ۹ روز با شاخص بالای ۱۵۰ در اصفهان بی‌سابقه بوده است.

ماندگاری جو سرد و سنگین در یک هفته گذشته تاکنون و شرایط مه‌آلودگی و رطوبت بالا موجب ایجاد وضعیت ناسالم از نظر کیفیت هوا در اصفهان و شهر‌های مجاور در هشت روز گذشته شده است.

در این هفته، شاخص آلودگی هوا در برخی ایستگاه‌ها از مرز ۲۰۰ رد شده است. به گفته کارشناسان پایداری مطلق جوی و سرمای قطبی سبب تشکیل ابر مه در اثر افزایش رطوبت شده و اجازه جابه‌جایی به آلودگی را نمی‌دهد.

خودمراقبتی تنها راه این روز‌ها

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شرایط آلودگی هوای اصفهان، اظهار داشت: بهترین اتفاق این بود که چنین شرایطی از نظر آلودگی هوا رخ نمی‌داد، اما اکنون در این وضعیت اقداماتی می‌توان انجام داد تا موجب بهبودبخشی به شرایط شد.

پژمان عقدک در ارتباط با اقدامات پیشگیرانه در شرایط کنونی عنوان کرد: اولین قدم تلاش برای عدم خروج از خانه و قرار نگرفتند در معرض آلودگی‌ها است، همچنین در این شرایط باید توجه ویژه‌ای نیز به موادغذایی مصرفی داشت.

وی افزود: مهم‌ترین نکته در این باره افزایش مصرف مایعات به ویژه آب و شیر است که در بی‌خاصیت کردن عوارض ناشی از آلاینده‌ها کمک بسیاری می‌کند، همچنین استفاده بیشتر از میوه و سبزیجات به دلیل داشتن ویتامین‌های E و C و تا حدودی B و D توصیه می‌شود تا اثرات آلودگی هوا کاهش یابد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضمن تاکید بر مصرف انواع ویتامین بیان کرد: در ارتباط با میوه و سبزیجات می‌توان به طور مشخص به کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو که سرشار از ویتامین C است اشاره کرد و استفاده از آن‌ها به افزایش دفاع بدن کمک بسیاری می‌کند.

وی افزود: جوانه گندم، روغن‌های حیوانی، روغن زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز نیز سرشار از ویتامین E بوده و مصرف آن‌ها توصیه می‌شود.

عقدک اضافه کرد: افرادی که به واسطه شغل خود ملزم به خروج از خانه هستند می‌توانند با مصرف ویتامین D به بهبود شرایط خود کمک کنند؛ این ویتامین در لبنیات و زرده تخم مرغ وجود دارد.

وی تاکید کرد: بهتر است در این شرایط از خوردن مواد غذایی فست‌فودی به ویژه سوسیس و کالباس و روغن‌های اشباع شده پرهیز شود، همچنین از تنقلات کم‌ارزش مثل چیپس و پفک در روز‌های اخیر که به واسطه آلودگی هوا در معرض خطر قرار داریم دوری شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به بروز علائم مختلف در افراد دد اثر شرایط آلودگی هوا تصریح کرد: افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی، آسم، آلرژی و حساسیت‌های ریوی ممکن است بیشتر دچار علائم تنفسی شوند.

ادامه شرایط ناسالم در اصفهان موجب تمدید غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در اصفهان و برخی شهرستان‌های دیگر برای سومین روز شد.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: