طرح استیضاح وزیر بهداشت؛ بیش از ۶۰ امضا جمع‌آوری شد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از کلید خوردن طرح استیضاح بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت با بیش از ۶۰ امضا در مجلس خبر داد. روح‌الامینی گفت: دخالت‌های خویشاوندان و اطرافیان وی در انتصابات و تشکیل کمیته انتصاباتی بدون حضور مدیران و با حضور دوستان و خویشاوندان به موازات کمیته انتصابات وزارت بهداشت که منجر به حذف کمیته انتصابات اصلی شده و باعث انتصاب مدیران ناکارآمد و مجیزگوی شده، از محور‌های استیضاح است.

کد خبر: ۱۴۱۵۴۸
۱۷:۴۲ - ۱۵ آذر ۱۴۰۱

دیدارنیوز: عبدالحسین روح‌الامینی، عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن طرح استیضاح بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت و درمان در مجلس خبر داد.

وی افزود: دهمین و جدیدترین طرح استیضاح وزیر بهداشت روز یکشنبه هفته جاری در سامانه بارگذاری شده است و بیش از ۶۰ امضا دارد.

عضو کمیسیون بهداشت در توضیح محور‌های ۱۵ گانه طرح استیضاح وزیر بهداشت، گفت: عدم به کارگیری نیرو‌های متخصص و مجرب، عدم مدیریت به هنگام و علاج جویانه مجموعه عوامل درون و برون سازمانی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از جمله محور‌های استیضاح وزیر بهداشت است.

روح الامینی ادامه داد: عدم اهتمام به تدوین و ارائه لایحه قانون نحوه اجرای سیاست‌های کلی سلامت به دولت و مجلس و عدم اهتمام جدی به اجرای سیاست‌های کلی سلامت و قوانین برنامه پنج ساله از جمله: پزشک خانواده و تکمیل نظام سطح بندی و ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت و به هم پیوستگی سامانه‌های فناوری اطلاعات در وزارت بهداشت، گردشگری و دیپلماسی سلامت و تدبیر مهاجرت نخبگان، اولویت پیشگیری و بهداشت بر درمان، ساماندهی و نظارت به هنگام در تولید مصرف دارو و تجهیزات پزشکی، تمرکز بر عوامل موثر بر سلامت از جمله تغذیه و امنیت غذایی، آلودگی هوا، عوامل اجتماعی و روانی، مدیریت قوی و منسجم در تولیت نظام سلامت، مدیریت و کاهش پرداخت از جیب مردم و افزایش دسترسی به خدمات با کیفیت، اهتمام به اصلاح و برخورد با پدیده شوم زیر میزی و سهم خواری از دیگر دلایل استیضاح عین‌اللهی است.

وی در همین راستا اضافه کرد: تغییرات مکرر در حوزه‌های مدیریتی مانند سازمان غذا و دارو و بهداشت، بی توجهی به مشورت با نخبگان حوزه سلامت و اتاق‌های فکر و پژوهشکده‌ها و ایجاد مکانیزم‌های مشورتی لازم و عدم استفاده از ظرفیت‌های راهبردی در فرهنگستان علوم پزشکی و نظام پزشکی، عدم توجه به هنگام به هشدار‌های نظارتی نمایندگان مجلس و کمیسیون بهداشت درمان و اصل نود مجلس و تجمیع بیش از ۲۰۰ سوال از سوی نمایندگان هم از دلایل استیضاح وزیر است.

رئیس کارگروه غذا و داروی مجلس گفت: بی‌توجهی وزیر بهداشت به ایجاد بستر شغلی برای پزشکان جوان و تازه فارغ التحصیلان افزایش روند مهاجرت پرستاران و پزشکان، بدعهدی در دریافت و تسویه واکسن‌های تولیدی واکسن سازمان داخلی علیرغم سفارش و تعهد به خرید اولیه، بی‌توجهی به اقناع افکار عمومی و رسانه‌ها و کار‌های نمایشی بی‌حاصل، انجام اقدامات خلاف قانون در دانشگاه‌ها در برداشت درآمد‌های حاصل از فروش دارو و تجهیزات و هزینه در جای دیگر که به تبع آن بدهی سنگین به صنعت و نابود کردن صنعت را در بر داشته است، نیز از محور‌های این استیضاح است.

روح‌المینی بیان کرد: توزیع نامناسب امکانات به شهر‌های مختلف بدون در نظر گرفتن سطح بندی و نقشه راه سلامت و اولویت‌های مرتبط، ناکارآمدی وبدا در برقراری گفتگو (دیالوگ) و رفع مشکل گروه‌های مختلف در داخل نظام سلامت بعضا منجر به قطع امید ایشان از تغییر و منجر به افزایش نارضایتی‌های میدانی شده از سوی دیگر نظام پرداخت مالی نامناسب و عدم رعایت عدالت در پرداخت، محور اصلی تمامی این نارضایتی‌هاست از دیگر مواردی است که موجب کلید خوردن استیضاح وی شده است.

وی اظهار کرد: دخالت‌های خویشاوندان و اطرافیان وی در انتصابات و تشکیل کمیته انتصاباتی بدون حضور مدیران و با حضور دوستان و خویشاوندان به موازات کمیته انتصابات وزارت بهداشت که منجر به حذف کمیته انتصابات اصلی شده و باعث انتصاب مدیران ناکارآمد و مجیزگوی شده هم از دیگر محور‌های استیضاح است.

نماینده مردم تهران در مجلس در همین باره گفت: بکارگیری افراد بدون تجربه، تخصص و تحصیلات مرتبط در جایگاه‌های کلیدی، تلاش بعضی مدیران میانی و ارشد برای اقداماتی در راستای تامین منافع شخصی نظیر حضور پررنگ در بخش خصوصی، انتقال پرونده هیأت علمی از دانشگاهی به دانشگاه دیگر، عدم ورود وزیر در مباحث راهبردی و تفویض اختیار کامل به معاونین که باعث ایجاد چندگانگی و تعارض در تصمیمات معاونین می‌شود از دیگر محور‌های استیضاح وزیر بهداشت است.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: