برای حفاظت از قلب خود از این روغن‌ها را مصرف نکنید!

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسید‌های چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود.

کد خبر: ۱۲۵۷۶۲
۰۸:۰۴ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۱

دیدارنیوز: مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسید‌های چرب اشباع در رگ‌ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود؛ بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن‌ها را مصرف نکنید.

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسید‌های چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می‌شود. بر اساس نتایج آخرین یافته‌های علمی در جهان، مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می‌دهد.

متخصصان مصرف خانگی روغن­‌های جامد را توصیه نمی‌­کنند روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی­‌ها، عمدتاً در قنادی‌ها کاربرد دارد. اسید‌های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری‌­های قلبی عروقی و انواع سرطان‌­ها را به دنبال دارد. اگر چه این روغن­‌ها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده‌­اند که مقدار اسید‌های چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، اما باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن‌های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آن‌ها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارند. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی از روغن‌های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربی‌های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می‌کند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه‌ای اسید‌های چرب غیر اشباع را که برای حفظ سلامت قلب ضروری است، دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲ درصد و در بعضی از روغن‌های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می‌شوند. مصرف روغن‌های مایع برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر: