تیتر امروز

جواد امام: تندروها فکر می‌کنند با انداختن یک چفیه بر دوش خود، انقلابی می‌شوند/ نیروهای بازداشت شده به خاطر جاسوسی، اعضای جبهه اصلاحات بودند؟/ جواد لاریجانی به خاطر عدم صلاحیت امنیتی از دستگاه دیپلماسی اخراج شد/ برای صدا و سیما با تئوری آغل‌سازی و فحاشی به یک جریان سیاسی، هیچ شأنی باقی نمانده
بررسی بیانیه اخیر اصلاح‌طلبان، سرمایه‌های اجتماعی نادیده گرفته شده و جایگاه تندروها در گفت و گو با سخنگوی جبهه اصلاحات

جواد امام: تندروها فکر می‌کنند با انداختن یک چفیه بر دوش خود، انقلابی می‌شوند/ نیروهای بازداشت شده به خاطر جاسوسی، اعضای جبهه اصلاحات بودند؟/ جواد لاریجانی به خاطر عدم صلاحیت امنیتی از دستگاه دیپلماسی اخراج شد/ برای صدا و سیما با تئوری آغل‌سازی و فحاشی به یک جریان سیاسی، هیچ شأنی باقی نمانده

در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های «میدان پاستور» میزبان جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران و دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب بودیم. او معتقد است که نیروهای امنیتی باید به خاطر غافلگیری در تجاوز...
اسرائیل خطا کند، به حامیانش حمله می‌کنیم/ ایران و فرصت ۳۰ روزه دیپلماسی/ قیمت‌ها سر به فلک کشید
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اسرائیل خطا کند، به حامیانش حمله می‌کنیم/ ایران و فرصت ۳۰ روزه دیپلماسی/ قیمت‌ها سر به فلک کشید

این صد و دوازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
موضع روسیه در قبال مسیر ترامپ چیست؟

روس‌ها فقط به فکر خودشان بودند/ کرملین: در آلاسکا صحبتی از ایران نشد

در حالی که جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر بارها حمایت خود را از روسیه نشان داده و در جنگ اوکراین هم تحت فشار غرب و آمریکا قرار گرفته است، اما کاخ کرملین می‌گوید در دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا حرفی از ایران نبوده است.

کد خبر: ۱۸۹۳۰۴
۰۹:۴۲ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۴

روس‌ها فقط به فکر خودشان بودند/ کرملین: در آلاسکا صحبتی از ایران نشد

دیدارنیوز: سخنگوی کرملین در پاسخ به یک پرسش تأکید کرد که ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در جریان مذاکرات خود در آلاسکا درباره موضوع ایران صحبتی نکردند.

دیمیتری پسکوف روز یکشنبه این سخنان را در پاسخ به خبرگزاری ایرنا بیان کرد که جزئیات بیشتری از مذاکرات ۲۴ مرداد ۱۴۰۴ پوتین و ترامپ را خواستار شده بود.

در یکی از مهمترین رایزنی‌های دیپلماتیک برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین، نشست آلاسکا، میان ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی روز جمعه ۲۴ مرداد برگزار شد. این دیدار حدود سه ساعت طول کشید و با دیدار خصوصی در خودروی رئیس‌جمهور آمریکا در مسیر محل اصلی مذاکرات آغاز شد و پس از آن به صورت محدود سه به سه ادامه یافت؛ مذاکراتی که هم پوتین و هم ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی، آن را سازنده خواندند.

پیش از این دوشنبه ۳ شهریور ۱۴۰۴ پوتین رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، رئوس و نتایج مذاکرات اخیر خود با رئیس جمهور آمریکا در آلاسکا را به اطلاع مسعود پزشکیان رساند. پوتین و پزشکیان در این تماس تلفنی درباره پیشبرد همکاری‌های دوجانبه، مسائل بین‌المللی، موضوعات منطقه‌ای مانند قفقاز و همچنین موضوع هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو کردند.

موضع روسیه در قبال مسیر ترامپ

خبرنگار ایرنا همچنین پرسید: موضع روسیه در مورد توافق سه جانبه بین ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ایالات متحده برای ایجاد «مسیر ترامپ» چیست؟

سخنگوی کرملین در پاسخ گفت: این مسأله، موضوع داخلی ارمنستان است. ما قصد نداریم در این موضوع دخالت کنیم.

خبرنگار ایرنا در ادامه پرسید: موضع کرملین در مورد احتمال استقرار نیرو‌های نظامی آمریکا یا ناتو به بهانه تأمین امنیت این مسیر حمل و نقل چیست؟ آیا این وضعیت برای روسیه قابل قبول خواهد بود؟ و آیا مسیر ترامپ می‌تواند با کریدور حمل و نقل شمال – جنوب ادغام و با مشارکت شرکت‌هایی از ایران و روسیه به چهار راه صلح و همکاری بین این کشور‌ها تبدیل شود؟

پسکوف در پاسخ گفت: همه این موضوعات می‌تواند و باید در طول مذاکرات مورد بحث قرار گیرند.

روز جمعه ۱۷ مرداد ۱۴۰۴، نخست وزیر ارمنستان و رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در مراسمی در کاخ سفید با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، توافق صلح امضا کردند.

ترامپ پس از آن گفت: این اعلامیه که «مسیر ترامپ برای صلح و رفاه بین‌المللی» نامیده می‌شود، یک منطقه ترانزیتی ویژه است که به جمهوری آذربایجان اجازه می‌دهد به (بخش دیگر) خاک خود نخجوان دسترسی کامل داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به این توافق گفت: مسکو به ایجاد منطقه ثبات و رفاه در قفقاز جنوبی علاقه‌مند و بر این باور است که یکی از مهمترین شرایط، عادی‌سازی جامع روابط بین آذربایجان و ارمنستان، بر اساس منافع مردم هر دو کشور است.

ماریا زاخارووا در عین حال تصریح کرد: تا همین اواخر، باکو و ایروان ادعا می‌کردند که ترجیح می‌دهند مستقیماً و بدون کمک خارجی گفت‌و‌گو کنند.

وی خاطرنشان کرد: بهترین گزینه برای حل مشکلات قفقاز جنوبی، یافتن و اجرای بیشتر راه‌حل‌هایی است که توسط خود کشور‌های منطقه با حمایت همسایگان نزدیکشان - روسیه، ایران و ترکیه - تدوین شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد: مشارکت بازیگران فرامنطقه‌ای باید در جهت تقویت دستور کار صلح باشد و نه ایجاد مشکلات و اختلافات جدید.
وی ادامه داد: امضا و لازم‌الاجرا شدن توافق‌نامه صلح و برقراری روابط بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان از اهمیت ویژه‌ای در برقراری صلح بین دو جمهوری قفقاز جنوبی برخوردار خواهد بود. صلح بین دو کشور باید در چارچوب منطقه‌ای ادغام شود و بر اساس تعادل منافع و احترام بی‌قید و شرط به اولویت‌های طرفین و کشور‌های همسایه باشد.

الکسی اورچوک معاون نخست‌وزیر روسیه نیز گفت: مسکو از ایروان در برنامه‌هایش برای ایجاد یک کریدور حمل و نقل با جمهوری آذربایجان به نام مسیر ترامپ حمایت می‌کند، البته اگر ایروان آن را ضروری بداند.

معاون نخست‌وزیر روسیه گفت: ارمنستان متحد استراتژیک ماست و اگر ایروان معتقد باشد که طرحی برای آنها مفید است، پس البته ما در اینجا از ارمنستان حمایت می‌کنیم.

اورچوک افزود: اگر آنها (ارمنستان) معتقد هستند که امضای بیانیه مربوطه در واشنگتن تضمین‌های امنیتی بیشتری را فراهم می‌کند، پس این اقدام، مناسب است، زیرا ما نیز از فرآیند‌های صلح در قفقاز جنوبی حمایت می‌کنیم و این موضوع منطبق با منافع فدراسیون روسیه است.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور