تیتر امروز

مسعود زنجانی: حافظ را باید به مثابه یک متفکر و اندیشمند بشناسیم/ باید موضع حافظ را در عالم اندیشه تبیین کنیم/ نیچه و هایدگر بر این باور بوده‌اند که هولدرلین از تمام فلاسفه قبل از خود فراتر رفته
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر حوزه فلسفه و ادبیات به بهانه بزرگداشت حافظ شیرازی

مسعود زنجانی: حافظ را باید به مثابه یک متفکر و اندیشمند بشناسیم/ باید موضع حافظ را در عالم اندیشه تبیین کنیم/ نیچه و هایدگر بر این باور بوده‌اند که هولدرلین از تمام فلاسفه قبل از خود فراتر رفته

در سومین برنامه از گپی‌نو به مناسبت بیستم مهرماه، بزرگداشت حافظ شیرازی به سراغ مسعود زنجانی پژوهشگر حوزه فلسفه و ادبیات رفتیم تا با موضوع «حافظ به مثابه اندیشمند» با او به گفت‌و‌گو بنشینیم.
کوروش احمدی: مدعیان ساخت بمب اتم در ایران، شوخی می‌کنند!/ وضعیت فعلی، قابل ادامه‌دادن نیست/ احتمال حمله مجدد اسرائیل را بالا نمی‌دانم
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک دیپلمات باسابقه و تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل

کوروش احمدی: مدعیان ساخت بمب اتم در ایران، شوخی می‌کنند!/ وضعیت فعلی، قابل ادامه‌دادن نیست/ احتمال حمله مجدد اسرائیل را بالا نمی‌دانم

دیدارنیوز در بیستمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «کوروش احمدی»، دیپلمات باسابقه و تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات...
داریوش مؤدبیان: جذابیت نمایشنامه «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی»، در وجوه مختلف شخصیت گاندی است
گزارش دیدار از نشست نقد و بررسی کتاب «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی

داریوش مؤدبیان: جذابیت نمایشنامه «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی»، در وجوه مختلف شخصیت گاندی است

نشست نقد و بررسی کتاب «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی»، نوشته‌ سیدعلی معتضدی، به همت کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان تأتر ایران، عصر چهارشنبه ۱۵ مهرماه در خانه فرهنگ و هنر گویا در کریمخان...
تلاش مسکو برای کاهش فشار تروئیکای اروپایی بر ایران؟

مکانیسم ماشه و دوگانگی اروپایی‌ها

آدلان مارگوئف، کارشناس مسائل ایران و پژوهشگر موسسه مطالعات دولتی روابط بین‌المللی مسکو می‌گوید: اروپایی‌ها در شرایطی که توانایی تأثیرگذاری بر موضع آمریکا یا ایران در مذاکرات را ندارند، با یک دوگانگی روبه‌رو هستند: یا با فعال کردن این مکانیسم، کل روند مذاکرات را به خطر بیندازند، یا هیچ اقدامی نکنند و تنها اهرم فشار خود را از دست بدهند و در حاشیه روندی قرار بگیرند که از سال ۲۰۰۳ خود آغازگرِ آن بودند.

کد خبر: ۱۸۹۲۰۷
۱۲:۳۴ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۴

مکانیسم ماشه و دوگانگی اروپایی‌ها

دیدارنیوز: روسیه با هماهنگی چین و ایران پیشنهاد داده است که قطعنامه شورای امنیت شش ماه دیگر تمدید شود؛ ابتکاری که به گفته کارشناسان، با هدف جلوگیری از اقدامات شتاب‌زده سه کشور اروپایی در فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مطرح شده است.

خبرگزاری تاس نوشت که ابتکار روسیه برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به مدت شش ماه، با هدف محافظت از روند مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران در برابر اقدامات شتاب‌زده و مخرب سه کشور اروپایی در بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران طراحی شده است.

آدلان مارگوئف، کارشناس مسائل ایران و پژوهشگر موسسه مطالعات دولتی روابط بین‌المللی مسکو، گفت: «سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه، تنها یک اهرم فشار در مذاکرات هسته‌ای ایران در اختیار دارند و آن سازوکار اسنپ‌بک (مکانیسم ماشه) است؛ مکانیسمی که اجازه می‌دهد تحریم‌های شورای امنیت علیه برنامه هسته‌ای ایران به‌طور خودکار بازگردد. این تحریم‌ها بخشی از برجام سال ۲۰۱۵ و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بودند.»

به گفته او «اروپایی‌ها در شرایطی که توانایی تأثیرگذاری بر موضع آمریکا یا ایران در مذاکرات را ندارند، با یک دوگانگی روبه‌رو هستند: یا با فعال کردن این مکانیسم، کل روند مذاکرات را به خطر بیندازند، یا هیچ اقدامی نکنند و تنها اهرم فشار خود را از دست بدهند و در حاشیه روندی قرار بگیرند که از سال ۲۰۰۳ خود آغازگرِ آن بودند.»

مارگوئف تأکید کرد که ابتکار روسیه برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تا ۱۸ آوریل ۲۰۲۶، «با هماهنگی چین و ایران» مطرح شده و هدف آن حذف عامل فشار زمانی از دستورکار است تا اروپایی‌ها تصمیمات عجولانه‌ای نگیرند که به روند مذاکرات آسیب برساند. به گفته این کارشناس، هدف این طرح «باز نگه داشتن پنجره گفت‌و‌گو» است.

او افزود: «اگر با پذیرش ابتکار روسیه طرف‌ها بتوانند بر سر موضوع غنی‌سازی اورانیوم به مصالحه برسند، در آن صورت مذاکره بر سر دیگر مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای بسیار آسان‌تر خواهد شد.»

پیش‌تر، دیمیتری پولیانْسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفته بود که مسکو از تمدید برجام برای شش ماه حمایت می‌کند.

مذاکرات درباره پرونده هسته‌ای ایران

در ۲۶ ماه اوت، ایران و سه کشور اروپایی در سطح معاونان وزیر خارجه در ژنو دیدار کردند. در این نشست، طرف اروپایی خواستار ازسرگیری دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تأسیسات هسته‌ای ایران و آغاز دوباره مذاکرات برای رسیدن به توافقی جدید شد.

پس از نشست، کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه ایران، اعلام کرد که تهران از دیپلماسی و حل‌وفصل برد-برد اختلافات حمایت می‌کند. او افزود که اکنون این سه کشور اروپایی و شورای امنیت سازمان ملل هستند که باید «انتخاب درست کرده و به دیپلماسی زمان و فضا بدهند.»

ایران پیشتر تهدید کرده بود که در صورت بازگشت تحریم‌ها از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج خواهد شد؛ معاهده‌ای که تهران از نخستین کشور‌هایی است که به آن پیوسته است.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۱ مهر
امروز دوشنبه ۲۱ مهر
امروز دوشنبه ۲۱ مهر
امروز دوشنبه ۲۱ مهر