تیتر امروز

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...
صادق زیباکلام: نظام تصمیمی برای تغییر رویکرد ندارد/ هیچ کسی پیگیری نکرد چرا ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند/ رضا پهلوی فکر کرد آمدن مردم به خیابان یعنی سقوط نظام/ امیدوارم پزشکیان واقعیت‌ها را بداند فقط نمی‌خواهد بیان کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی

صادق زیباکلام: نظام تصمیمی برای تغییر رویکرد ندارد/ هیچ کسی پیگیری نکرد چرا ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند/ رضا پهلوی فکر کرد آمدن مردم به خیابان یعنی سقوط نظام/ امیدوارم پزشکیان واقعیت‌ها را بداند فقط نمی‌خواهد بیان کند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان صادق زیباکلام، تحلیلگر و استاد دانشگاه بود. او در این گفت‌و‌گو تاکید می‌کند که نظام باید سال گذشته وقتی دید ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند، فکری...
بلومبرگ در یک گزارش اعلام کرد

تنش میان تهران و آژانس رو به افزایش است

ایران با انتشار یادداشتی حقوقی، ادعا‌های آژانس درباره «جاسوسی» را رد و آن را افتراآمیز خواند. در همین رابطه شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی نوشت: «این یادداشت نشان می‌دهد که تنش میان تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه نشست ۹ ژوئن رو به افزایش است، نشستی که در آن ممکن است کشور‌های غربی ایران را به دلیل عدم رعایت تعهدات پادمانی بین‌المللی به شورای امنیت ارجاع دهند.»

کد خبر: ۱۸۵۳۵۸
۱۷:۰۸ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۴

تنش میان تهران و آژانس رو به افزایش است

دیدارنیوز: ایران با انتشار یادداشتی حقوقی، ادعا‌های آژانس درباره «جاسوسی» را رد و آن را افتراآمیز خواند. تهران معتقد است آژانس از اختیارات خود فراتر رفته و با استناد به شواهد ساختگی علیه ایران اقدام می‌کند.

طبق یادداشتی حقوقی که چند روز پیش از نشست کلیدی در وین میان دیپلمات‌ها توزیع شده، ایران با متهم کردن بازرسان آژانس به تهمت‌زنی و ارائه شواهد بی‌پایه، برخورد خود با نهاد نظارت هسته‌ای سازمان ملل را تشدید کرده است.

در همین رابطه شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی نوشت: «این یادداشت نشان می‌دهد که تنش میان تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه نشست ۹ ژوئن رو به افزایش است، نشستی که در آن ممکن است کشور‌های غربی ایران را به دلیل عدم رعایت تعهدات پادمانی بین‌المللی به شورای امنیت ارجاع دهند.»

براساس این گزارش، این تنش در حالی رخ می‌دهد که مذاکرات ایران و آمریکا برای حل و فصل مساله هسته‌ای تهران، به دلیل اختلاف عمده بر سر حق قانونی جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی اورانیوم، به «مانع» برخورده است.

در نخستین تحلیل دقیق از گزارش بازرسی آژانس در ۳۱ مه، ایران رافائل گروسی، مدیرکل آژانس را به تحریف فعالیت‌های ایران با اطلاعات نادرست و تکراری متهم کرد.

بر اساس تحلیل ۱۹ صفحه‌ای ایران به تاریخ ۳ ژوئن، بازرسان از زبان تهمت‌آمیز استفاده کرده‌اند و مدعی شده‌اند ایران اسناد محرمانه متعلق به بازرسان آژانس را ضبط کرده است.

آژانس با این اظهارنظر گروسی در گزارش محرمانه خود که بلومبرگ به آن دست یافته، خشم ایران را برانگیخت: «شواهد قطعی از جمع‌آوری و تحلیل فعالانه اسناد بسیار محرمانه متعلق به آژانس توسط ایران، نگرانی‌های جدی درباره روحیه همکاری ایران ایجاد می‌کند و ممکن است اجرای مؤثر پادمان‌ها در ایران را تضعیف کند.»

براساس گزارش این رسانه آمریکایی، سخنگوی آژانس از ارائه جزئیات بیشتر درباره ماهیت «اسناد گمشده» یا محتوای آنها خودداری کرد.

در همین حال طارق رؤوف، رئیس پیشین سیاست‌گذاری راستی‌آزمایی هسته‌ای آژانس گفت: «این بی‌سابقه است که آژانس در گزارشی اذعان کند کنترل اطلاعات را از دست داده است. اکنون به نظر می‌رسد ایران سطح اعتراض خود را افزایش داده و می‌گوید مدیرکل از حدود اختیاراتش فراتر رفته است.»

بلومبرگ می‌نویسد: «وخامت روابط میان آژانس و ایران، نشانه‌ای منفی برای رسیدن به مصالحه‌ای دیپلماتیک است.»

بازرسان آژانس همچنان به‌طور روزانه از سایت‌های هسته‌ای اعلام‌شده ایران بازدید می‌کنند و در صورت توافق بین ایران و آمریکا، نقشی کلیدی در راستی‌آزمایی خواهند داشت.

در نبود پیشرفت در تحقیقات آژانس، کشور‌های اروپایی اعلام کرده‌اند که آماده‌اند ایران را به شورای امنیت سازمان ملل بازگردانند، جایی که تحریم‌های بین‌المللی گسترده می‌تواند پیش از موعد پایان در اکتبر، دوباره علیه ایران اعمال شود. ایران هشدار داده است در صورت ارجاع به شورای امنیت، ممکن است از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) خارج شود.

ایران در یادداشتی که میان اعضای آژانس توزیع کرده نوشته است: «اگر این کشور‌ها تصمیم بگیرند که از صبر ایران سوء‌استفاده کنند و بر مسیر غلط خود پافشاری ورزند، ایران ناگزیر خواهد بود متناسب با شرایط و اقدامات طرف‌های دیگر، تصمیمات مقتضی اتخاذ و اجرا کند.»

پیشتر سید عباس عراقچی، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر این نکته که «گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید فنی و غیرسیاسی باشد»، گفت: «در دیدار گروسی در قاهره، ناخرسندی خود از گزارش اخیر آژانس را اعلام کردم.»

به نقل از ایسنا، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه از کشور‌های منطقه خواست از میانجیگری عمان برای مذاکرات با هدف دستیابی به راه حل دیپلماتیک حمایت کنند. عراقچی تاکید کرد: «آمریکایی‌ها اگر اصرار بر غنی‌سازی صفر داشته باشند، ما امکان توافق نداریم، اما اگر هدف، عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، توافق ممکن است.»

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۰۹ بهمن
امروز پنجشنبه ۰۹ بهمن
امروز پنجشنبه ۰۹ بهمن
امروز پنجشنبه ۰۹ بهمن
پرطرفدارترین ها