تیتر امروز

ساعات سرنوشت‌ساز برای ایران/ تصمیم بزرگ ایران؛ جنگ يا صلح/ دستیابی به اطلاعات محرمانه اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ساعات سرنوشت‌ساز برای ایران/ تصمیم بزرگ ایران؛ جنگ يا صلح/ دستیابی به اطلاعات محرمانه اسرائیل

این صد و نوزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس یاری، منتقد سینمایی: مستند ریحانه، راوی و گویای چندگانگی و ریاکاری آدم‌هاست
گزارش خبرنگار دیدار از اکران خصوصی یک مستند

عباس یاری، منتقد سینمایی: مستند ریحانه، راوی و گویای چندگانگی و ریاکاری آدم‌هاست

مسعود پیوسته، خبرنگار دیدارنیوز درباره اکران خصوصی مستند «ریحانه» و نقد و بررسی آن در حضور اهالی سینما و فرهنگ و رسانه گزارشی تهیه کرده که در ادامه می‌خوانید.
دلفی: درد امروز ما، جدای از درد فلسطین مسئله خودمان است/ اتفاق خاصی نیفتد، باید تا چند روز آینده شاهد بازگشت تحریم‌های وحشتناک هسته‌ای سازمان ملل باشیم/ اینکه ما فقط تاکید کنیم که به دنبال بمب نیستیم، کافی نیست
بررسی ابعاد سخنرانی پزشکیان در نیویورک در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در فرانسه

دلفی: درد امروز ما، جدای از درد فلسطین مسئله خودمان است/ اتفاق خاصی نیفتد، باید تا چند روز آینده شاهد بازگشت تحریم‌های وحشتناک هسته‌ای سازمان ملل باشیم/ اینکه ما فقط تاکید کنیم که به دنبال بمب نیستیم، کافی نیست

این که ما، موضوعی با این درجه اهمیت-یعنی، تکلیف‌مان را آژانس-را در سایه باقی مسائل فراموش کرده و فقط به تشریح بدفهمی‌ها و مواضع خصمانه اروپا، آمریکا و اسرائیل علیه کشورمان بپردازیم، فضا را به...
تحلیل عبدالرضا فرجی‌راد از وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا

اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود/ «کنسرسیوم» محور مذاکرات است

عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلیتیک گفت: اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود. در دور قبلی نیز چراغ سبز آمریکا را داشت تا ایران را پای میز مذاکره بیاورد و خواسته‌های خود را به دست آورد.

کد خبر: ۱۸۸۳۱۶
۱۰:۳۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۴

اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود/ «کنسرسیوم» محور مذاکرات است

دیدارنیوز: یک استاد ژئوپلیتیک گفت: غربی‌ها تمایلی به جنگ ندارند و حتی اروپایی‌ها نیز نمی‌خواهند مکانیسم ماشه فعال شود، زیرا ممکن است در این صورت ایران از معاهده ان‌پی‌تی خارج شود. اسرائیل هم بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود.

عرصه دیپلماتیک مبهم است و مشخص نیست ایران و آمریکا بار دیگر پای میز مذاکره می‌نشینند یا خیر و در صورت هر نوع مذاکره‌ای چه قدر نتیجه آن می‌تواند در درازمدت اطمینان‌بخش و تنش‌زدا باشد؟

عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلیتیک، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «با توجه به اینکه میانجی‌گری اروپایی‌ها میان ایران و آمریکا در حال شکل‌گیری است، احتمال مذاکره با آمریکا را رد نمی‌کنم. در هفته‌های گذشته نیز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا از طریق میانجی‌ها انجام شده و مسئله کنسرسیوم نیز توسط وزیر امور خارجه مطرح شده است. اکنون ممکن است در دور بعدی مذاکره، اگر برگزار شود، بحث اصلی درباره کنسرسیوم باشد. من این احتمال را می‌دهم که اگر مذاکراتی شکل بگیرد، یک بحث مقدماتی درباره کنسرسیوم خواهد بود».

او ادامه داد: «آمریکا و اسرائیل در دیدگاه‌های خود تفاوت‌هایی دارند و ترامپ تمایلی به ورود به جنگ ندارد. او از جنگ فرار می‌کند، زیرا در دوران پیش از انتخابات به حامیانش قول داده بود هر گونه هزینه‌ای را در داخل خود آمریکا هزینه کند و اولویت با آمریکا باشد. اما اکنون بر خلاف شعارهایش که جنگ اوکراین را به سرعت خاتمه می‌دهد و جنگ در غزه را پایان می‌بخشد و مشکلات را با متحدانش حل می‌کند، هیچ یک از این موارد رفع نشده است؛ بنابراین ممکن است مذاکرات میان ایران و آمریکا آغاز شود. اگر این روند پیش برود، شاید بتوان با اروپایی‌ها نیز مذاکره کرد و جلوی فعال شدن مکانیسم ماشه را گرفت».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «اکنون تغییراتی در شورای عالی امنیت ملی ایجاد شده است و با حضور لاریجانی، این شورا در حوزه سیاست خارجی قوی‌تر عمل خواهد کرد و وزارت امور خارجه نیز تقویت می‌شود. غربی‌ها هم تمایلی به جنگ ندارند و حتی اروپایی‌ها نیز نمی‌خواهند مکانیسم ماشه فعال شود، زیرا ممکن است در این صورت ایران از معاهده ان‌پی‌تی خارج شود».

فرجی‌راد در پایان گفت: «اسرائیل بدون چراغ سبز آمریکا وارد درگیری نمی‌شود. در دور قبلی نیز چراغ سبز آمریکا را داشت تا ایران را پای میز مذاکره بیاورد و خواسته‌های خود را به دست آورد. ترامپ می‌گوید که مراکز هسته‌ای ایران را نابود کرده است؛ بنابراین چرا باید حمله کند؟ اگر مذاکره‌ای صورت گیرد، ممکن است راه‌حلی پیدا شود. من فکر نمی‌کنم آمریکا به ایران تضمین رسمی دهد که حمله نخواهد کرد، اما نسبت به گذشته می‌توان اطمینان بیشتری داشت».

ارسال نظرات
امروز جمعه ۰۴ مهر
امروز جمعه ۰۴ مهر
امروز جمعه ۰۴ مهر
امروز جمعه ۰۴ مهر