
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است که ما نمیتوانیم به صورت دائمی با غرب و آمریکا در جنگ و موضع گیری باشیم و به حاکمیت توصیه کرد که به فکر رفاه و معیشت مردم باشد و آنها را در اولویت قرار دهد.
دیدارنیوز: یک فعال سیاسی با اشاره به انسجام ملی شکلگرفته پس از تجاوز نظامی اسرائیل میگوید که مردم نقش خود را به خوبی ایفا کردند.
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاحطلب، درخصوص بهترین راهکارها برای ادامه پیدا کردن انسجام ملی گفت: مردم نقش خود را ایفا کردند و نشان دادند که تمامیت ارضی برایشان مهم است. درحال حاضر حاکمیت باید بحث رفاه و معیشت را در اولویت قرار دهد. همچنین از دیگر خواستههای مردم، بحث اینترنت است. دولت باید به این موارد رسیدگی کند و مجلس نیز باید همراهی کند. مردم باید اهتمام حاکمیت در این رویکردهارا مشاهده کنند و متوجه تغییرات شوند. وجود برخی مشکلات معیشتی، بهداشتی، درمانی و اقتصادی و آموزشی، زیبنده یک تمدن ۴۰۰۰ ساله نیست. همچنین حاکمیت نیز باید در برخی از روندها تجدید نظر کند و مردم را مدنظر قرار دهد. بسیاری از افرادی که تنور انتخابات را داغ کردند و دعوت رهبری را لبیک گفتند، خواهان این هستند که رفع حصر صورت بگیرد، به این موضوع نیز باید توجه کرد. حاکمیت با رفع حصر کروبی متوجه شد که اتفاق خاصی نمیافتد، پس بهتر است این روند بیشتر از این ادامه پیدا نکند.
وی در ادامه تاکید کرد: از موارد دیگر نیز کم کردن محدودیتهای احزاب و سیاسیون است، صداوسیما و تلویزیون نباید یک سویه باشد. ما در دوران جنگ نیز شاهد این رفتارها بودیم ولی نکته این است که باید این موارد ادامه پیدا کند. همچنین به حقوق شهروندی نیز باید بسیار توجه شود و در اولویت قرار گیرد. مردم در زمان جنگ نقش خود را ایفا کردند و درحال حاضر منتظر تغییرات خوب هستند. ما نمیتوانیم به صورت دائمی با غرب و آمریکا در جنگ و موضع گیری باشیم. مردم باید شاهد تغییرات باشند و اگر این تغییرات را ببینند، بیشتر حمایت خواهند کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره وظیفه حاکمیت برای حفظ این انسجام اظهار داشت: حاکمیت از الان به بعد باید وفاق را حفظ کند، حاکمیت باید همه اقشار را به یک چشم نگاه کند و به نوعی دیگر جمهوریت را مدنظر قرار دهد تا مردم احساس کنند که شهروند این کشور هستند. روند این تغییرات، در طول زمان بدرد نمیخورد.
رجایی در پاسخ به این سوال که این انسجام بیشتر جنبه ملی داشت یا جنبه مدنی؟ بیان کرد: این انسجام به نوعی هم ملی است و هم مدنی. کمتر زمانی پیش آمده که مردم انقدر با یکدیگر یکپارچه شوند. این وفاق هم ملی است و هم تمدنی. زیرا ما شاهد این بودیم که مردم با وجود تهدیدها به خانههای خود برگشتند.