تیتر امروز

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
تحلیل حشمت‌الله فلاحت‌پیشه از تحولات اخیر میان ایران و آمریکا

سازوکار ترامپ برای مذاکرات با ایران کاملا آمریکایی است/ موضوع سایت سمنان چیست؟

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، کارشناس حوزه سیاست خارجی معتقد است که ترامپ یک سازوکار کاملا آمریکایی برای مذاکرات با ایران تعریف کرده است و موضوع سایت سمنان بیشتر یک فضای روانی برای اثرگذاری منفی در مذاکرات است.

کد خبر: ۱۸۳۹۹۴
۱۰:۲۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴

سازوکار ترامپ برای مذاکرات با ایران کاملا آمریکایی است/ موضوع سایت سمنان چیست؟

دیدارنیوز: یک کارشناس حوزه سیاست خارجی گفت: پیچیدگی‌های تازه‌ای به وجود آمده که در گذشته وجود نداشت. در گذشته، آمریکایی‌ها نقش بیشتری برای اسرائیل قائل بودند، اما اکنون می‌بینیم که دونالد ترامپ یک سازوکار کاملاً آمریکایی برای مذاکرات ایران تعریف کرده است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، کارشناس حوزه سیاست خارجی و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با ایلنا، در رابطه ادامه مذاکرات ایران و آمریکا در دور چهارم با وجود افزایش تهدیدات و تحریم‌هایی که از سوی ایالات متحده همواره ادامه داشته است، گفت: به هر حال آمریکایی‌ها به میز مذاکره برمی‌گشتند. تمامی شرایط کنونی نشان‌دهنده جدی شدن شرایط مذاکرات است و طرفین تلاش می‌کنند که تکلیف مذاکرات را مشخص کنند. به طور مشخص، تمامی جریانات مخالف دیپلماسی طبیعتاً به کار افتاده‌اند و مسائلی که در حال مطرح شدن است، مانند سایت هسته‌ای جدید ایران، همگی با هدف تأثیرگذاری منفی در این رابطه شکل می‌گیرند. این وضعیت نشان می‌دهد که مذاکرات به مرحله نهایی نزدیک می‌شود.

ترامپ یک سازوکار کاملا آمریکایی برای مذاکرات ایران تعریف کرده است

وی ادامه داد: در سمت دیگر، پیچیدگی‌های تازه‌ای به وجود آمده که در گذشته وجود نداشت. در گذشته، آمریکایی‌ها نقش بیشتری برای اسرائیل قائل بودند، اما اکنون می‌بینیم که دونالد ترامپ یک سازوکار کاملاً آمریکایی برای مذاکرات ایران تعریف کرده است. او در گذشته تا بعد از خروج از برجام، جایگاه ویژه‌ای برای اسرائیل قائل بود و حتی دولت بایدن نیز اسرائیل را در جریان مذاکرات قرار می‌داد، باراک اوباما هم اسرائیلی‌ها را در جریان قرار می‌داد، اما اکنون شاهد هستیم که ترامپ یک سازوکار به‌طور کامل آمریکایی را در پیش گرفته است. دلیل این امر نیز این است که ترامپ ظاهرا به دنبال جنگ نیست و اولویت او شکل‌گیری مناسبات اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های متقابل جدید است که از شرکت‌های خصوصی خود تا منافع کشور آمریکا را شامل می‌شود.

اکنون اولویت ترامپ انجام یک سفر موفقت‌آمیز به جنوب خاورمیانه است

این استاد روابط بین‌الملل با بیان اینکه ترامپ نمی‌خواهد فضای بیشتری به نتانیاهو بدهد، تصریح کرد: باید توجه داشت که نتانیاهو به عنوان آغازگر جنگ شناخته می‌شود، یعنی به آسانی یک جنگ را آغاز می‌کند ولی نمی‌تواند به راحتی آن را پایان دهد. بخشی از پیچیدگی‌ها و تناقض‌های گفتاری و رفتاری اخیر آمریکایی‌ها ناشی از این است که طی چند روز آینده، مهم‌ترین اولویت ترامپ انجام یک سفر موفقیت‌آمیز به جنوب خلیج فارس است. او قصد دارد به عربستان و قطر و امارات سفر کند و سعی می‌کند قرارداد‌های اقتصادی مهمی را منعقد کند در این شرایط، موضوع ایران حداقل در حاشیه این هدف مطرح می‌شود.

فضای سنگین مذاکراتی امروز میان تهران و واشنگتن بخاطر از دست دادن فرصت‌های گذشته است

فلاحت‌پیشه با تاکید بر اینکه موضوع اصلی ایران در حال حاضر بحث سیاست خارجی جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: من معتقدم که لزومی به بازگشت به گذشته نیست. اما باید واقعیت‌ها را در نظر گرفت. فضای سنگین مذاکراتی که اکنون برای ایران شکل گرفته، به دلیل از دست دادن فرصت‌های گذشته است. ایران اکنون تحت فشار است و با وجود تهدید نظامی، مذاکرات را دنبال می‌کند، این میراثی است که از گذشته برای دولت پزشکیان به جا مانده است. در چنین شرایطی، طبیعتاً عوامل آشفته‌ساز تازه‌ای نیز شکل خواهد گرفت. اگر ترامپ وارد بحث موضوع خلیج فارس شود که قبلاً هم از عنوان جعلی برای خلیج فارس استفاده کرده است، ممکن است فضای منفی در ایران شکل بگیرد. در این صورت دو فضا در داخل شکل می‌گیرد، یک فضای دولتی و رسمی که ادامه مذاکرات در شرایط سخت را پیگیری می‌کند و یک فضای عمومی که علیه آمریکا شکل خواهد گرفت.

موضوع سایت سمنان بیشتر یک فضای روانی برای اثرگذاری منفی در مذاکرات است

رییس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص شایعات اخیر مبنی بر فعالیت‌های هسته‌ای در سایت سمنان و تاثیر آن بر ادامه روند مذاکرات مسقط خاطرنشان کرد: به نظرم ابعاد نظامی احتمالی یا ادعایی از موضوعاتی بود که پرونده آن در سال ۲۰۱۵ بین ایران و آژانس بسته شد و اکنون بیشتر در قالب یک فضای روانی مطرح می‌شود. ایران هم ان‌پی‌تی را اجرا می‌کند و هم بخشی از همکاری‌های داوطلبانه را دنبال می‌کند. این یک فضای روانی است، مناسبات ایران و آژانس، مناسبات گسترده‌ای است. موارد اختلافی نیز مشخص است و عمدتا به ذخایر اورانیوم و تولیدات صنعتی و زیرساختی هسته‌ای مربوط می‌شود که فراتر از تعهدات برجامی شکل گرفته است که ایران طبق برجام آن را انجام داده است. این مسائل نیز به طور طبیعی مطرح می‌شود تا تأثیر منفی در این شرایط داشته باشد.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۰
0
0
به این فلاحت بگین بره خونش زندگی کنه امثال اینا و شماها انقلاب رو خراب کردین لعنت خدا و پیامبرانش بر شماها باد
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر