تیتر امروز

اسرائیل خطا کند، به حامیانش حمله می‌کنیم/ ایران و فرصت ۳۰ روزه دیپلماسی/ قیمت‌ها سر به فلک کشید
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اسرائیل خطا کند، به حامیانش حمله می‌کنیم/ ایران و فرصت ۳۰ روزه دیپلماسی/ قیمت‌ها سر به فلک کشید

این صد و دوازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
بیگدلی: آنقدر بر سیاست‌های از پیش تعیین شده پافشاری کردیم که اتحادیه اروپا به سمت آمریکا و اسرائیل رفت/ به‌رغم پیشنهاد روس‌ها، اعضای شورای امنیت به ایران فرصت شش ماهه نخواهند داد/ با رفتن پرونده ایران به ذیل فصل هفتم منشور، احتمال از سرگیری حملات به ما بالا می‌رود
در گفت‌وگوی دیدار با یک تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل مطرح شد

بیگدلی: آنقدر بر سیاست‌های از پیش تعیین شده پافشاری کردیم که اتحادیه اروپا به سمت آمریکا و اسرائیل رفت/ به‌رغم پیشنهاد روس‌ها، اعضای شورای امنیت به ایران فرصت شش ماهه نخواهند داد/ با رفتن پرونده ایران به ذیل فصل هفتم منشور، احتمال از سرگیری حملات به ما بالا می‌رود

علی بیگدلی، تحلیلگر برجسته مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با دیدارنیوز معتقد است که به دلیل پافشاری جمهوری اسلامی روی سیاست‌های از پیش تعیین شده، اتحادیه اروپا به سمت آمریکا و اسرائیل رفت و با...
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه مطرح کرد

توافق موقت، تنها راهکار باقی‌مانده است

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده سابق مجلس می‌گوید که تنها راهکار باقیمانده، دستیابی به یک توافق موقت است که به چالش جنگ سرد میان ایران و آمریکا پایان می‌دهد.

کد خبر: ۱۸۵۱۴۸
۲۰:۰۸ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۴

توافق موقت، تنها راهکار باقی‌مانده است

دیدارنیوز: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه گفت: تنها راهکار باقیمانده، دستیابی به یک توافق موقت است که به چالش جنگ سرد میان ایران و امریکا پایان می‌دهد. این رویکردی است که امریکا طی روز‌های اخیر آن را دنبال می‌کند. نوع تحلیل مواضع امریکایی‌ها هم نشان‌دهنده مفاهیمی خارج از ادبیات دیپلماسی است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس با روزنامه اعتماد گفت‌و‌گو کرده که در ادامه بخش‌های مهم آن را می‌خوانید.

*ترامپ در حال استفاده از بازیگرانی است که قبلا آنها را از مذاکرات کنار گذاشته بود. در واقع در حال بازگرداندن این بازیگران به پرده نهایی مذاکرات است. چماق اولی که ترامپ از آن استفاده می‌کند، اسراییل است. 

*تهدید بعدی، مکانیسم استفاده از ماشه توسط ۳ کشور اروپایی است و سومین تهدید امریکا علیه ایران نشست بعدی شورای حکام است. در واقع ترامپ از بطن مذاکره با اروپا تلاش می‌کند قطعنامه‌ای را آماده کند که ایران را به درگاه شورای امنیت سازمان ملل متحد سوق می‌دهد. 

*تنها راهکار باقیمانده، دستیابی به یک توافق موقت است که به چالش جنگ سرد میان ایران و امریکا پایان می‌دهد. این رویکردی است که امریکا طی روز‌های اخیر آن را دنبال می‌کند. نوع تحلیل مواضع امریکایی‌ها هم نشان‌دهنده مفاهیمی خارج از ادبیات دیپلماسی است.

*ایجاد کنسرسیومی برای سوخت هسته‌ای طرح خوبی است، اما اجرای آن منوط به همکاری‌های نزدیک بین ایران و کشور‌های منطقه است. چنین بنیادی هنوز کاملا شکل نگرفته است. ضمن اینکه این ایده، چالش دایم بین اسراییل و کشور‌های منطقه را حفظ می‌کند. 

*هنوز امکان رسیدن به توافق با چنین پیچیدگی‌هایی در کوتاه‌مدت وجود ندارد. تنها راه باقیمانده، توافق بر سر نوعی آتش‌بس هسته‌ای است. آتش‌بسی که شامل عدم به کارگیری مکانیسم ماشه، پرهیز از جنگ و امکان مذاکرات بر سر مسائل فنی باشد.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور
امروز سه‌شنبه ۱۱ شهريور