تیتر امروز

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد
در گفت‌وگوی دیدار با سفیر پیشین ایران در فرانسه مطرح شد

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد

سفیر پیشین کشورمان در فرانسه در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که؛ ایران بعد از جنگ دوازده روزه و جمع‌بندی که از آن داشت، یک فرصت چندماهه دیپلماتیک را از دست داد و این فرصت به این شکل بود...
علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد
گفت و گوی دیدار با یک کنشگر اجتماعی

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد

دیدارنیوز در سلسله گفت‌و‌گو‌های خود با موضوع بررسی دلایل اعتراضات دی‌ماه این بار با علی سمیعی، کنشگر اجتماعی گفت‌و‌گو کرد که در ادامه می‌خوانید.
کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...
القدس‌العربی بررسی کرد

ترامپ و قمار حمله به ایران

روزنامه القدس العربی در گزارشی درباره احتمال حمله آمریکا به ایران نوشت: تهدید‌های فزاینده ترامپ علیه ایران، بیش از آنکه نشانه اقتدار باشد، بازتاب زنجیره‌ای از ناکامی‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی اوست؛ از شکست پروژه تغییر حکومت در ایران و ونزوئلا تا بن‌بست در جنگ‌های تجاری و فرسایش اعتبار آمریکا نزد متحدانش. اکنون «گزینه نظامی» بیش از هر زمان دیگر به ابزاری برای پوشاندن این شکست‌ها شباهت دارد؛ قماری پرهزینه که می‌تواند آخرین برگ ترامپ در صحنه سیاست داخلی و خارجی آمریکا باشد.

کد خبر: ۱۹۵۱۶۵
۱۵:۴۹ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۴

ترامپ و قمار حمله به ایران

دیدارنیوز: روزنامه القدس‌ العربی نوشت: تهدید‌های فزاینده رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران، بیش از آنکه نشانه اقتدار باشد، قماری پرهزینه است که می‌تواند آخرین برگ وی در صحنه سیاست داخلی و خارجی کشورش باشد.

به نقل از روزنامه القدس العربی، داستان حمله جدید آمریکا به ایران طی هفته‌ها به بازار داغ پیش‌بینی‌های بی‌پایان تبدیل شده است. درباره زمان اجرای حمله وعده داده شده اختلاف‌نظر وجود دارد؛ از کسانی که می‌گویند حمله در عرض چند ثانیه یا چند ساعت رخ خواهد داد، تا کسانی که معتقدند هرگز اتفاق نخواهد افتاد، یا این‌که ممکن است به محاصره‌ای دریایی و بلندمدت تبدیل و صادرات نفت ایران به چین متوقف شود.

بر اساس این گزارش، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خود را در گوشه رینگ قرار داده و در اظهارات و تهدیدهایش زیاده‌روی کرده است؛ از تهدید به درهم شکستن نظام ایران تا وعده تبدیل سرنوشت رهبران آن به سرنوشتی مشابه آنچه برای رئیس‌جمهور ربوده‌شده ونزوئلا، «نیکلاس مادورو» رخ داد.

این رسانه ادامه داد: ترامپ همچنین سخنان مبهمی درباره یک سلاح سری آمریکایی مطرح کرده که در ونزوئلا، کار را یکسره کرد، پدافند هوایی ارتش ونزوئلا را از کار انداخت و محافظان مادورو را در یک چشم بر هم زدن کشت.

ترامپ همچنان مدعی دریافت پیام‌های فوری از تهران برای مذاکره است

در ادامه گزارش آمده است، ترامپ بار‌ها درباره حرکت ناوگان‌های آمریکایی به نزدیکی ایران سخن گفت و فشار‌های روانی بر نظام ایران را تشدید و بر قدرت کوبنده ناو‌های هواپیمابر «ابراهام لینکلن» و همتایانش در منطقه تأکید کرد؛ ناوگانی که با ناوشکن‌ها، زیردریایی‌ها، بمب‌افکن‌های رادارگریز و موشک‌های تاماهاوک و ... همراه است.

القدس العربی اضافه کرد: ایران این بار نیز فریب نخواهد خورد. جنگ ۱۲ روزه ژوئن ۲۰۲۵ (خرداد) دقیقا زمانی آغاز شد که ترامپ از ادامه گفت‌و‌گو‌ها با ایران درباره برنامه هسته‌ای سخن می‌گفت؛ حتی ۴۸ ساعت پیش از جلسه‌ای که قرار بود میان «استیو ویتکاف» فرستاده کاخ سفید و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، برگزار شود. ترامپ این بار نیز همان سناریو را تکرار می‌کند و همچنان مدعی دریافت پیام‌هایی فوری از تهران برای مذاکره است؛ ادعایی که عراقچی به‌روشنی آن را رد کرده است.

بر اساس این گزارش، رد ادعا‌های آمریکا مبنی بر تمایل ایران برای مذاکره که عراقچی آن را رد کرده نه به این دلیل است که تهران اصولا با گفت‌و‌گو و مذاکره با آمریکایی‌ها مخالف باشد، بلکه به این خاطر است که ایران آماده پذیرش شروط قطعی و اعلام‌شده آمریکا نیست؛ از جمله توقف کامل برنامه هسته‌ای، تحویل مقادیر اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد یا بالاتر و توقف برنامه موشکی. از دیدگاه ایران، اینها شروطی غیرقابل مذاکره‌اند.

جمهوری اسلامی، اعتراضات را مهار و نادرستی پیش بینی‌های ترامپ را آشکار کرد

القدس العربی اضافه کرد: نظام ایران نه ساده‌لوح است و نه مایل به رفتن به مسیر تسلیم، ایران توانست اعتراضات اخیر را مهار و همچنین نادرستی پیش‌بینی‌های ترامپ را آشکار کند؛ ترامپی که معترضان را به اشغال نهاد‌های دولتی ایران تحریک کرد و از کمک فوری آمریکا سخن گفت؛ کمکی که هرگز نرسید.

به نوشته این منبع عرب زبان، امید‌های ترامپ برای شعله‌ور شدن یک قیام مسلحانه که نظام ایران را سرنگون کند، نقش بر آب شد. او همچنین با سخنانی مبهم، خود و هوادارانش را درباره توقف اعدام‌ها در ایران فریب داد، در حالی که چوبه‌های دار برای جاسوسان همچنان برپاست و آخرین نمونه آن، اعدام حمیدرضا اسماعیلی به اتهام جاسوسی برای آمریکا و اسرائیل بود.

در این گزارش آمده است: می‌توان با احتیاط پیش‌بینی کرد که حمله جدید آمریکا و اسرائیل با شکست مواجه شود؛ با وجود آن‌که تجمع نظامی آمریکا در منطقه به اوج خود رسیده و با وجود احتمال بالای بروز غافلگیری‌های جنگی، استفاده از سلاح‌های مرگبار جدید آمریکایی و موفقیت در ترور مقام‌های نظامی و غیرنظامی و دانشمندان برجسته ایرانی در جنگ ۱۲ روزه، هرچند بعید است که این ضربات به تمام اهداف خود دست یابند.

هیچ تهاجم نظامی آمریکا از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون موفق نبوده است

القدس العربی نوشت: «همه این عوامل، مادامی که تهاجم زمینی گسترده آمریکا مطرح نباشد، تاثیر تعیین‌کننده‌ای نخواهند داشت. ترامپ از هزینه‌های خونین چنین تهاجمی برای آمریکایی‌ها هراس دارد. هیچ تهاجم نظامی آمریکا از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون موفق نبوده است؛ از ویتنام تا افغانستان.

این گزارش افزود که ترامپ همچنان به تاکتیک ضربات سریع و برق‌آسا به‌عنوان جایگزینی برای جنگ‌های طولانی و پیچیده تکیه دارد و به احتمال زیاد این بار نیز همین مسیر را در قبال ایران انتخاب خواهد کرد؛ شاید مشابه آنچه در جنگ ۱۲ روزه رخ داد، جنگی که ترامپ خود دستور توقف آن را داد و سپس با نادیده گرفتن نتایج واقعی، دست به تبلیغات و ادعا‌های نادرست زد و از نابودی برنامه هسته‌ای ایران در عملیات «چکش نیمه‌شب» سخن گفت. اما پس از آن‌که نابودی برنامه را اعلام کرد، چند ماه بعد دوباره خواستار توقف همان برنامه‌ای شد که مدعی نابودی کامل آن بود.

به نوشته القدس العربی، به نظر می‌رسد نفرین دروغ، ترامپ را رها نمی‌کند؛ حتی پس از فخرفروشی درباره نابودی نظام مادورو در عملیات ربایش هالیوودی. گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا بار دیگر نسبت به عملکرد «دلسی رودریگز» که در غیاب مادورو ریاست ونزوئلا را برعهده گرفت، هشدار داده‌اند. وزیر خارجه آمریکا، «مارکو روبیو» نیز این هشدار‌ها را تکرار کرده است. اتهامات علیه رئیس‌جمهور جدید ادامه یافته، در حالی که ترامپ بار‌ها از او تمجید و از اطاعت کاملش از دستورات واشنگتن سخن گفته بود، اما محافل آمریکایی از کندی رودریگز در قطع روابط با روسیه، چین و حتی ایران گلایه دارند.

تشدید نارضایتی‌ها از ترامپ

بر اساس این گزارش، بخشی از ناامیدی ترامپ در پرونده ونزوئلا، در ماجرای جزیره گرینلند نیز تکرار شد. او بار‌ها و با هیاهو از هدف تصاحب کامل گرینلند، چه از راه خرید و چه از راه تهاجم نظامی، سخن گفت و پیشنهاد‌های مالی خود را از صد هزار دلار برای هر شهروند جزیره به یک میلیون دلار افزایش داد. اما ساکنان گرینلند ـ حدود ۵۷ هزار نفر ـ همه پیشنهاد‌ها را رد کردند و ترجیح دادند وضعیت کنونی خود تحت حاکمیت دانمارک را حفظ کنند و تابعیت آمریکا را نپذیرند.

به نوشته این روزنامه، نتیجه تهدید‌ها و تطمیع‌های ترامپ ناامیدکننده بود و سخنان تحریک‌آمیز او خشم دانمارک و متحدان اروپایی آمریکا را برانگیخت؛ به‌گونه‌ای که ناچار شد به پیشنهاد‌هایی بسیار کمتر از خواسته اولیه‌اش تن دهد. در نهایت، حاکمیت گرینلند برای مردم و دولت محلی و دانمارک باقی ماند و در مقابل، تنها با گسترش فعالیت نظامی آمریکا در چارچوب پیمان ناتو موافقت شد؛ امری که به انتقال حاکمیت مورد نظر ترامپ منجر نشد و او را وادار کرد تهدید به اشغال جزیره را کنار بگذارد و به اجرای توافق‌نامه ۱۹۵۱ رضایت دهد.

در این گزارش همچنین آمده است، «احتمالا حزب جمهوری‌خواه در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در اوایل نوامبر آینده پیروز نخواهد شد؛ آن هم در سایه افزایش خشم افکار عمومی آمریکا از عملکرد‌های خشن اداره مهاجرت و گمرک و حوادث خونین اخیر، از جمله در ایالت مینه‌سوتا و شهر مینیاپولیس. این نارضایتی‌ها با ناکامی‌های نظامی خارجی ترامپ و جنگ‌های تجاری جهانی او تشدید شده است؛ جنگ‌هایی که با افزایش جنون‌آمیز تعرفه‌های گمرکی، به‌ویژه در تقابل اقتصادی با چین، به اوج رسید.»

القدس العربی اضافه کرد: چین از سیاست‌های نسنجیده ترامپ سود برده و روابط تجاری خود را گسترش داده و در سال گذشته مازاد تجاری ۲۹۵ میلیارد دلاری در مبادلات با آمریکا ثبت کرد. همچنین بازار‌های جدیدی گشود که حجم تجارت آنها در سال ۲۰۲۵ به سه تریلیون دلار رسید و مازاد تجاری خود را به ۱۲۰۰ میلیارد دلار افزایش داد؛ دستاورد‌هایی که شاید نتیجه مستقیم سیاست‌های نادرست ترامپ باشد.

تهدید‌های فزاینده ترامپ علیه ایران، بیش از آنکه نشانه اقتدار باشد، بازتاب زنجیره‌ای از ناکامی‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی اوست؛ از شکست پروژه تغییر حکومت در ایران و ونزوئلا تا بن‌بست در جنگ‌های تجاری و فرسایش اعتبار آمریکا نزد متحدانش. اکنون «گزینه نظامی» بیش از هر زمان دیگر به ابزاری برای پوشاندن این شکست‌ها شباهت دارد؛ قماری پرهزینه که می‌تواند آخرین برگ ترامپ در صحنه سیاست داخلی و خارجی آمریکا باشد.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۱ بهمن
امروز شنبه ۱۱ بهمن
امروز شنبه ۱۱ بهمن
امروز شنبه ۱۱ بهمن
پرطرفدارترین ها