تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.

آنتن تلسکوپ فضایی "جیمز وب" راه‌اندازی شد

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" یکی از تجهیزات مهم خود را با موفقیت نصب و آزمایش کرد. از این آنتن برای ارسال دستکم ۲۸.۶ گیگابایت داده علمی دو روز در بار به زمین استفاده می‌شود.

کد خبر: ۱۱۷۲۱۲
۱۱:۲۵ - ۰۶ دی ۱۴۰۰

آنتن تلسکوپ فضایی

دیدارنیوز ـ به نقل از ناسا، این تلسکوپ در روز ۲۶ دسامبر (پنج دی) کمی پس از ساعت ۱۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۸:۳۰ به وقت تهران) فرآیند آزادسازی "مجموعه آنتن گیمبالد" (Gimbaled Antenna Assembly) یا GAA را آغاز کرد. این مجموعه، آنتن پر سرعت "وب" را در بر دارد.

از این آنتن برای ارسال دستکم ۲۸.۶ گیگابایت داده علمی دو روز در بار به زمین استفاده می‌شود.

محققان اکنون این آنتن را آزادسازی کرده‌اند و حرکت آن را مورد بررسی قرار داده‌اند. کل این فرآیند حدود یک ساعت به طول انجامید.

به طور مجزا در طول شب حسگر‌های حرارتی و سنجش فشار روی تلسکوپ "وب" برای اولین بار فعال شدند. داده‌های حرارت و فشار اکنون در دسترس مهندسانی است که بر سیستم‌های حرارتی و ساختاری این تلسکوپ نظارت می‌کنند.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" در روز چهارم دی ماه از پایگاه فضایی اروپا به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ سفر خود را به نقطه لاگرانژ ۲ آغاز کرده است و در نهایت در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت. این تلسکوپ تا به این لحظه حدود ۲۳.۵ درصد از مسیر را پیموده است.

"وب" ۱۲ ساعت پس از پرتاب، یک ماموریت حیاتی موسوم به MCC-۱ a را با موفقیت پشت سر گذاشت و طی آن برای ۶۵ دقیقه پیشران خود را روشن کرد تا در مسیر مناسب قرار بگیرد.

در مرحله بعدی طی مانور MCC ۱ b بار دیگر پیشران "وب" روشن خواهد شد. این دومین مانور روشن‌سازی پیشران تلسکوپ "جیمز وب" برای تصحیح مسیر به سمت نقطه لاگرانژ۲ خواهد بود.

به طور کلی سه مانور این چنینی به نام‌های MCC-۱ a، MCC-۱ b و MCC-۲ توسط جیمز وب انجام خواهد گرفت که اولین آن‌ها یعنی MCC-۱ a، مهم‌ترین مانور این تلسکوپ بوده و تنها ماموریتی بوده که نیاز به زمان‌بندی دقیق داشته است.

پس از رسیدن تلسکوپ "جیمز وب" به مدار مورد نظر، شش ماه صرف آماده‌سازی تجهیزات این تلسکوپ خواهد شد و این تلسکوپ پس از شش ماه اولین داده‌ها را به زمین خواهد فرستاد.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به رصد سیارات دوردست می‌پردازد و نخستین روز‌های تشکیل جهان را نمایان می‌کند. این تلسکوپ اجرام کیهانی را در نور فروسرخ رصد خواهد کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی