تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.

دردسر جدید ترامپ: پاداش روسیه به طالبان برای کشتن سربازان آمریکایی!

افشاگری جدید نیویورک تایمز بار دیگر کاخ سفید را مجبور به واکنش کرد. این روزنامه این بار از سکوت دونالد ترامپ در مورد پاداش مسکو به طالبان برای کشتن سربازان آمریکایی نوشته است و باعث واکنش سه کشور به این موضوع شد. موضوعی که می‌تواند یک دردسر جدید برای دونالد ترامپی باشد که این روزها درگیر کارزار انتخاباتی است.

کد خبر: ۶۴۴۱۷
۱۸:۰۹ - ۰۸ تير ۱۳۹۹
دیدارنیوز ـ پرستو بهرامی‌راد: روزنامه نیویورک تایمز در خبری مدعی شده است که رد پای مسکو در کشته شدن سربازان آمریکایی به دست طالبان وجود دارد. با این حال سه کشور موضع متفاوتی به این موضوع گرفته‌اند.


روزنامه نیویورک تایمز جمعه ۲۶ ژوئن در گزارشی نوشته است، تحقیقات مقامات اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که واحد اطلاعاتی روسیه، به طور مخفیانه به طالبان پول داده تا نیرو‌های ائتلاف بین‌المللی حاضر در افغانستان بخصوص سربازان آمریکایی را بکشند. این اقدامات همزمان با پیشبرد سیاست ترامپ برای خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از افغانستان صورت گرفته است.


براساس این گزارش، ایالات متحده از چند ماه پیش به این نتیجه رسیده است که یک واحد اطلاعاتی روسیه که در ترور و دیگر عملیات مخفیانه در اروپا نیز مرتبط است، سال گذشته به طور پنهانی در قبال حملات بر نیرو‌های ناتو، پاداش‌هایی را به طالبان پرداخت کردند. در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۰ سرباز آمریکایی در افغانستان کشته شدند؛ هنوز روشن نیست که چه تعداد از این حملات در چهارچوب این توافق پنهانی انجام شده است.



این روزنامه همچنین مدعی شده واحدی که برای کشتن آمریکایی‌ها به طالبان پول می‌داده به واحد G.R.U معروف است که گفته شده حمله شیمیایی در انگلیس که باعث کشته شدن یک جاسوس دوجانبه شد نیز کار همین گروه بوده است.


اطلاع ترامپ!

اما موضوع قابل اهمیت این است که نیویورک تایمز مدعی است که تحقیقات از ماه مارس در اختیار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده قرار گرفته و شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز این موضوع را در نشستی به بحث گذاشته است. پس از آن نیز مقامات کاخ سفید فهرستی از واکنش‌های احتمالی در قبال روسیه را آماده کردند که اعتراض دیپلماتیک به مسکو و درخواست توقف این فعالیت‌های مخفیانه تا تحریم روسیه و حتی پاسخ‌هایی شدیدتر را شامل می‌شود.

 
اما کاخ سفید دستوری برای برداشتن گامی برای واکنش به روسیه صادر نکرده است. هنوز علت تاخیر کاخ سفید در پاسخ به این رفتار روسیه روشن نیست. اما بسیاری معتقد هستند که این موضوع شبهه‌ای را ایجاد کرده که دونالد ترامپ تا زمان انتخابات دست نگه داشته است و نمی‌خواهد با شرایط حال حاضر آمریکا با روسیه وارد تنش بیشتر شود.


واکنش سه کشور

روسیه اتهامات نیویورک تایمز را واهی دانسته و تکذیب کرده است. دیمیتری پیسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین گفته است، کرملین درباره ادعا‌های مطرح شده در این گزارش اطلاعی ندارد.


همچنین ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان هرگونه رابطه این گروه با هر نوع سازمان اطلاعاتی را رد کرده و گفته است: «این نوع معاملات با آژانس اطلاعاتی روسیه بی اساس است. جنگ ما از سال‌های سال ادامه داشته، و ما این کار را با منابع خودمان انجام دادیم».


از سوی دیگر کاخ سفید آمریکا اینکه موضوع جایزه روس‌ها به شبه‌نظامیان افغان برای کشتن آمریکایی‌ها، به اطلاع رئیس‌جمهوری رسیده باشد، را رد کرده است. سخنگوی کاخ سفید آمریکا هفتم تیر ماه در بیانیه‌ای گفته نه دونالد ترامپ و نه معاون او، مایک پنس، چیزی در مورد برآورد ادعا شده در گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز نشنیده‌اند.


روسیه در افغانستان چه می‎کند؟

دخالت روسیه در افغانستان تازگی ندارد و پیشینه‌ آن به زمان جنگ سرد برمی‌گردد. زمانی که اتحاد جماهیر شوروی مرز مشترک و طولانی با افغانستان داشت، در ۱۹۷۹ به این کشور حمله کرد، یک دولت دست‌نشانده را برپا کرد و بعد در یک نبرد طولانی و خونین با مجاهدین افغان درگیر شد و در سال ۱۹۸۹ با سرافگندگی از این کشور خارج شد؛ شکستی که آغاز پایان اتحاد شوروی بود. روس‌ها تا هجوم آمریکا در ۲۰۰۱، خود را از این کشور دور نگه داشت؛ اما در سال‌های اخیر با دولت افغانستان و طالبان به هدف تقویت نفوذ روسیه در این کشور برای غلبه بر نفوذ ایالات متحده، وارد تعامل شدند.



روسیه همواره از حمایت مالی و نظامی آمریکا از شبه‌نظامیان اسلامگرا انتقاد کرده است. همچنین آمریکا این اواخر بار‌ها روسیه را متهم به حمایت نظامی از بخشی از طالبان کرده است؛ اما اکنون موضوع پرداخت پاداش برای کشتن نیرو‌های ائتلاف در افغانستان مطرح شده است. نیویورک تایمز در مورد علت و انگیزه روسیه از حمایت مالی خود از طالبان، به پاره‌ای از احتمالات اشاره کرده است. از آن جمله است تلاش روسیه برای انتقام گرفتن از آمریکا. از سوی دیگر گفته می‌شود که روسیه با این اقدام خود بر آن بوده است تا آمریکا را بیشتر درگیر جنگ در افغانستان بکند.
   

اینکه میزان نفوذ روسیه بر طالبان، در چه حدی است و یا اینکه مسکو با طالبان صرفاً به هدف استفاده از آن گروه برای برچیدن قدرت داعش در افغانستان، همکاری می‌کند یا ابعاد این همکاری‌ها وسیع‌تر از آن است، مشخص نیست. اما تردیدی وجود ندارد که توافق آمریکا با طالبان برای خروج نیرو‌های نظامی‌اش از افغانستان، مطلوب روسیه است؛ زیرا مسکو با حضور نظامیان امریکایی و استقرار پایگاه‌های دائمی آمریکا و سایر اعضای ناتو در افغانستان مخالف است و آن را خطری جدی و مستقیم علیه امنیت ملی و مناطق نفوذ خود در آسیای مرکزی و منطقه غرب آسیا می‌داند. اما روسیه به جز طالبان، با دیگر بازیگران سیاسی منتقد آمریکا در افغانستان نیز همکاری و ارتباط دارد که هرگز مایل نیست در پی مصالحه آمریکا با طالبان، موقعیت آن‌ها در آینده سیاسی افغانستان به خطر بیافتد و به این ترتیب، روسیه نفوذ خود در مسائل داخلی و تحولات سیاسی این کشور را از دست بدهد. بر همین اساس خیلی بعید نیست که ادعای نیویورک تایمز غلط نباشد و پاداش‌ها داده شده باشد و شکی نیست که اگر این موضوع ثابت شود دونالد ترامپ به دلیل سکوت و عدم عمل به موقع بار دیگر (مانند چند ماه اخیر) مورد حملات گسترده منتقدین قرار گیرد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی