
کامبیز نوروزی، حقوقدان در یادداشتی با عنوان «عجب مجلسی» به خبر رانندگی خطرناک فرزند یک نماینده مجلس و برخوردش با یک مامور اشاره کرد و نوشت: اگر آمدند و گفتند دوربینها خاموش بودند، یا خراب بودند، یا فیلم ضبط نشده است، یا محل حادثه خارج از دید دوربینها بوده است، یعنی گزارش این تصادف ناهنجار و مجرمانه درست بوده است.
دیدارنیوز _ کامبیز نوروزی*:
یک گزارش به نقل از یک مأمور نیروی انتظامی که نامش را نگفتهاند مدعی است فرزند جوان علی نیکزاد، نمایندۀ و نایب رئیس مجلس، در جریان یک رانندگی خطرناک در خیابان یکطرفه در خط ویژه و آژیر کشان بعد از مشاجره با یک سرهنگ راهور، رانندگی خود را بدتر و خطرناکتر کرده و با همان سرهنگ نیروی انتظامی برخورد کرده و او را به سختی مصدوم کرده و از صحنه گریخته است. این گزارش میگوید وی شناسایی و بازداشت شده و سپس با نفوذ پدر آزاد شده است.
گزارش دیگری به استناد اظهارات یک منبع ناشناس که از نزدیکان این خبر را نادرست دانسته و میگوید ماجرا فقط یک تصادف ساد بوده و گریز از صحنه هم واقعیت ندارد. "منبع نزدیک به نیکزاد تأکید کرد که شایعهسازی علیه نیکزاد بخشی از تلاشهای غیراخلاقی رقبا برای تأثیرگذاری بر انتخابات هیئترئیسه است."
کدام خبر راست است؟ نمیدانیم.
واقعیت دورینهای اطراف محل تصادف، اعم از دوربینهای ترافیکی و دوربینها ساختمانها در محدودۀ خیابان ولی عصر نهفته است. آنه بطور دقیق پرده از واقعیت بر میداند. فیلم این دوربینها نشان میدهد که آیا این گزارش واقعیت دارد یا نه.
فیلم دوربینها را منتشر کنید. اگر فیلمها را منتشر کردند و معلوم شد که تصادفی در کار نبوده یا تصادف در جریان یک رانندگی ساده و عادی رخ داده که هیچ.
اگر آمدند و گفتند دوربینها خاموش بودند، یا خراب بودند، یا فیلم ضبط نشده است، یا محل حادثه خارج از دید دوربینها بوده است، یعنی گزارش این تصادف ناهنجار و مجرمانه درست بوده است. نمیشود همۀ دوربینها در منطقۀ ترافیکی مهمی مثل ولی عصر و میدان ونک یکجا با هم خراب باشند و کار نکنند. یعنی میخواهند تحت نفوذ یک نماینده رفتار ناهنجار و مجرمانۀ فرزندش را کتمان کنند.
اگر گزارش تصادف درست باشد، نشانۀ آن است که مجلس پیشرفت چشمگیری داشته. از سیلی نمایندهای به نام عنابستانی به یک سرباز و عدم برخورد جدی با او رسیده است به رانندگی ناهنجار و تصادف فرزند یک نمایندۀ دیگر به نام علی نیکزاد با یک سرهنگ راهور و لاپوشانی ماجرا بخاطر نفوذ آن نماینده. پیشرفت چنین مجلسی اینگونه میشود.
اما اگر ادعای آن منبع نزدیک به علی نیکزاد، که خواسته او را مبرا کند درست باشد، باز هم با پدیدۀ فاجعه آمیز دیگری روبروئیم. حرف او به معنای این است که کار رقابت سیاسی در مجلس به آنجا کشیده است که برای خراب کردن یکدیگر به این سادگی دروغ میگویند تهمت میزنند و شایعه میسازند و در رسانهها منتشر میکنند.
هر کدام از این روایتها درست باشند نتیجۀ یکی است: یک مجلس قانونگذاری که خودش از قانون و اخلاق گریزان است. این است حال و روز مجلسی که محصول نظارت استصوابی شورای نگهبان و محروم ساختن ملت از حق انتخاب کردن و حق انتخاب شدن است.
*حقوقدان و وکیل دادگستری