تیتر امروز

ضرب‌الاجل محرمانه آمریکا به ایران/ غنی‌سازی خط قرمز ایران/ حمله پهپادی گسترده اوکراین به روسیه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ضرب‌الاجل محرمانه آمریکا به ایران/ غنی‌سازی خط قرمز ایران/ حمله پهپادی گسترده اوکراین به روسیه

این نود و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین ایمانی جاجرمی: ژاپن را خیلی دوست دارم، ولی جامعه شناس ژاپنی یا کتاب جامعه شناسی ژاپنی نمی‌شناسم!
با حضور سفیر ژاپن از کتاب نظریه نوین ساخت مسکن در قرن ۲۰ رونمایی شد

حسین ایمانی جاجرمی: ژاپن را خیلی دوست دارم، ولی جامعه شناس ژاپنی یا کتاب جامعه شناسی ژاپنی نمی‌شناسم!

رونمایی کتاب نظریه نوین ساخت مسکن در قرن ۲۰، اثر شواچی ماتسومورا، ترجمه‌ی میثم معصومی، به میزبانی انجمن صنعت ساختمان ایران و با حضور سفیر ژاپن در ایران در ساختمان فرشته ۲۴ برگزار شد.
عباس شیری: اگر توقفِ آسیب، جبران، التیام و ترمیم را به عنوان یک اصل بپذیری، با هر کسی می توانی صلح کنی، حتی با ابوسفیان!
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران مطرح کرد

عباس شیری: اگر توقفِ آسیب، جبران، التیام و ترمیم را به عنوان یک اصل بپذیری، با هر کسی می توانی صلح کنی، حتی با ابوسفیان!

نگاهی به آئین اختتامیه ششمین همایش بین المللی صلح و حل منازعه، همراه با رونمایی کتاب «عدالت، به مثابه دوستی»، نوشته؛ سیو هان تان، ترجمه محمد هادی طلعتی که در محل دانشکده مطالعات جهانِ دانشگاه...
اگر حرمت پلیس بشکند، آینده جامعه برای رفتن به سمت پیشرفت نابود شده است

ابراهیم فیاض: نیکزاد باید بگوید پسرم را اعمال قانون کنید

ابراهیم فیاض، تحلیلگر مسائل اجتماعی درباره ماجرای جنجالی تصادف پسر نایب رئیس مجلس گفت: نیکزاد علاوه بر عذرخواهی باید بگوید همین الان هر طور شده پسر من را اعمال قانون کنید تا هیچ آقازاده‌ای جرأت تخلف پیدا نکند.

کد خبر: ۱۸۵۱۳۸
۱۷:۴۵ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۴

ابراهیم فیاض: نیکزاد باید بگوید پسرم را اعمال قانون کنید

دیدارنیوز: یک تحلیلگر مسائل اجتماعی درباره ماجرای تصادف پسر نایب رئیس مجلس گفت: نیکزاد علاوه بر عذرخواهی باید بگوید همین الان هر طور شده پسر من را اعمال قانون کنید تا هیچ آقازاده‌ای جرأت تخلف پیدا نکند.

از روزی که ماجرای تصادف پسر علی نیکزاد نایب رئیس مجلس با افسر پلیس رسانه‌ای شد، نایب رئیس مجلس سکوت ناموجهی داشت، انگار نه انگار آقازاده اش با سوءاستفاده از امتیازات مرتبط با مسئولیت پدرش تخلفی رخ کرده است. در این مدت انتقاد‌ها صریح و بیشتر می‌شد. سئوال مردم عادی این بود که اگر ما بودیم چه اتفاقی می‌افتاد؟ مگر خون پسر نایب رئیس مجلس از ما رنگین‌تر است؟

انتظار افکارعمومی آن بود که مجلس اصولگرا پیشرو‌تر از منتقدان ورود کند، از نیکزاد توضیح بخواهد که چرا مجوز تردد او از خط ویژه در جیب آقازاده بوده است؟ یا قوه قضاییه همانطور که روزی طبری معاون اجرایی خود را در جایگاه متهم نشاند و به تخلفاتش رسیدگی کرد حالا در مقام مدعی‌العموم به پرونده آقازاده نیکزاد ورود کند یا شخص نیکزاد ضمن عذرخواهی، حداقل از جایگاه نایب رئیسی مجلس استعفا کند.

هرچند علی نیکزاد بالاخره زیر بار فشار افکارعمومی مجبور شد با انتشار بیانیه‌ای در ظاهر عذرخواهی کرد، اما در واقع بیانیه او شکایت نامه‌ای از افکارعمومی بود که چرا به روایت‌هایی غیر از آنچه او مدعی است توجه شده. 

ابراهیم فیاض در گفت‌و‌گو با نامه نیوز درباره نگاه افکارعمومی به ماجرای تخلف رانندگی و تصادف پسر نیکزاد نایب رئیس مجلس با افسر پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: مهمترین کار پلیس فراهم آوردن بستری مناسب است تا جامعه به سمت صنعتی شدن و پیشرفت گام بردارد. اگر حرمت پلیس بشکند، آینده جامعه برای رفتن به سمت پیشرفت نابود شده که این بالاترین خیانت به جامعه مدنی است.

وی با اشاره به عذرخواهی اخیر نیکزاد از اتفاق رخداده افزود: نیکزاد خودش این کار را انجام نداد، اگر او این کار را کرده بود باید از نمایندگی مجلس استعفا می‌داد. پسر نیکزاد امکان دارد از امتیازات مربوط به شغل پدرش سوءاستفاده کرده باشد، حالا باید مشخص شود که آیا نیکزاد به پسرش گفته این کار را انجام دهد؟ هر چند نیکزاد از مردم عذرخواهی کرد، اما باز سئوال مطرح می‌شود که چرا این عذرخواهی را اینقدر با تأخیر انجام داد؟

این جامعه شناس اظهار کرد: در ماجرای سیلی عنابستانی نماینده مجلس قبلی به سرباز راهنمایی و رانندگی نیز این اتفاق افتاد که با تأخیر او عذرخواهی کرد. وقتی خود مسئولان به ویژه کسانی که در مسند قانونگذاری برای کشور هستند، حرمت پلیس را بشکنند جنایتکاران و هنجارشکنان خیلی جری‌تر می‌شوند. هر روز خبر‌هایی را می‌خوانیم و می‌شنویم که چه طور اوباش و دزدان به جان پلیس سوءقصد می‌کنند.

وی افزود: پسر نیکزاد بعد از آن تصادف هرچند دستگیر شد، اما سریع آزاد شد؛ اگر یک فرد عادی این تخلف را مرتکب شده بود و بعد هم پلیس را زیر می‌گرفت هرگز آزاد نمی‌شد بلکه بدترین نوع اعمال قانون درباره او انجام می‌شد. البته پلیس گفت «ما پسر نیکزاد را اعمال قانون کردیم»، اما چه اعمال قانونی؟

این استاد دانشگاه بیان کرد: جامعه قانونی و جامعه مدنی باید قواعد در آن محکم اجرا شود. الان انتظار جامعه آن است که پسر نیکزاد اعمال قانون شود. یعنی هر اعمال قانونی که برای یک فرد عادی انجام می‌شود برای این آقازاده هم اعمال شود. اگر این اتفاق بیفتد دیگر هیچ آقازاده‌ای چنین نمی‌کند.

وی افزود: الان مشکل کشور درباره آقازادگی همین است. وقتی درباره «آقازادگی» صحبت می‌شود یعنی اینکه او می‌تواند قانون را بشکند یا از قانون سوءاستفاده کند و اتفاقی نیفتد؛ حالا می‌خواهد تخلف رانندگی باشد یا گرفتن وام‌های کلان بانکی بدون ضامن و اختلاس فرقی نمی‌کند.

این جامعه شناس گفت: امروز نیرو‌های پلیس با حقوق کم در بدترین شرایط کار می‌کنند و زیر بیشترین فشار‌های کاری و انتظارات قرار دارند، حالا وقتی چنین اتفاقاتی می‌افتد، دل آنها می‌شکند و ناامید می‌شوند که نظم اجتماعی ایجاد کنند. زمانی اعتبار عمومی یک جامعه بالا می‌رود که پلیس برای برقراری نظم اجتماعی باانگیزه باشد و قوی عمل کند. اگر می‌خواهیم کلاس کشور بالا برود باید مقام پلیس و معلم محترم باشد و اتفاقا مجلس اولین مرجعی است که باید در این مسیر پیشرو باشد بنابراین آقای نیکزاد علاوه بر عذرخواهی باید بگوید همین الان هر طور شده پسر من را اعمال قانون کنید تا هیچ آقازاده‌ای جرأت تخلف پیدا نکند.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
0
0
نیکزاد ویوی دشت روبروی متفاوت امامزاده صدر اردبیل که محل شهادت ایشان و عارقانه است بزرگراه کرد که انجور سرش امد و به نظرات اعتنا نکرد
امروز سه‌شنبه ۱۳ خرداد
امروز سه‌شنبه ۱۳ خرداد
امروز سه‌شنبه ۱۳ خرداد
امروز سه‌شنبه ۱۳ خرداد
پرطرفدارترین ها