
سومین نشست گفتمان عمومی، مهارتهای پیشبینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
دیدارنیوز: سومین نشست گفتمان عمومی، مهارتهای پیشبینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
این کارگاه آموزشی یازدهم اردیبهشتماه به مدت بیش از ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در سالن اجتماعات دیدارنیوز و با مشارکت آکادمی دیدارنیوز برگزار شد که گزیده مختصر و تیترواری از آن در ادامه، پیش روی مخاطبان و همراهان دیدار قرار گرفت.
میتوانید صحبتهای مهدی مطهرنیا در این نشست را اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.
مهدی مطهرنیا در بخشهایی از سخنان خود در این کارگاه آموزشی، اظهار داشت: کوروش بزرگ از کثرت آغاز کرد و ایران بزرگ را به اتحاد رساند. رهبران بزرگ، مرکز ثقل اتحاد هستند. اتحاد به معنای همه با هم است، نه همه با من! حکومت در خدمت ماست. در چارچوب قانونی که من و مردمانم آن را پذیرفتهایم. در این چارچوب، سمعا و طاعتا و خارج از آن خیر. وقتی اراده مردم را تجهیز کنیم، دانا و آگاه خواهند شد. مسئله این است که کثیر مردم، اصالت داشته و سلول به سلول آنها قابل احترام و آزاد هستند. البته، آزادی به معنای یلهگی نبوده و بزرگترین محصول دموکراسی، پذیرش مسئولیت است. در یک جامعه دموکراتیک، رهبران در برابر مردمان و مردمان در برابر رهبران، مسئول هستند و هر دو در برابر آیندگان.
وی، همچنین تصریح کرد: قبول داریم که یک شبه نمیشود، همه مسائل را حل کرد. اما، چند شب است که ما این روند را آغاز کردیم؟ اگر قرار نبود، دروغ، تهمت، ریاکاری، فساد و فحشا در جامعه از بین برود، چه خروجی به دنبال خواهد داشت. این است که به این نتیجه میرسیم که راه و روشمان اشتباه بوده است. مریم میرزاخانی، فیروز نادری و ۲۳ اندیشمند ما در ناسا، نخبگان و اندیشمندان ما، مهمتر هستند یا بمب اتمی؟ باید کثرتها را قبول کنیم.
رئیس اندیشکده آیندهپژوهی سیمرغ، خاطرنشان کرد: محمد جواد ظریف، یک فرد بسیار متخصص در امر مذاکره در دنیاست. اگر کسی جلوی آن شخص را میگرفت که گفت؛ برادری را یک برادر اعدام کرده و حالا به بهشت میرود! الان، شاهد چنین وضعیتی بودیم؟ در جامعه، اگر کسی ظلم کرد، باید جلوی او بایستیم. مبارزه با ظلم، یک اصل است اما، مبارزه ظالمانه با ظلم، خیر.
مطهرنیا همچنین، عنوان داشت: کار فرهنگ را به فرهنگیان و کار سرهنگ را به سرهنگیان بسپاریم و هرکس به کار خودش مشغول شود. این، کار کا. گ. ب بود که مامور به کشورهای گوناگون میفرستاد تا هیچکس در سر جای خودش کار نکند. یک پزشک، بشود وزیر امور خارجه، سیاستمدار بشود، وزیر جهاد کشاورزی یا برود دانشگاه اوین! این، سنت کا. گ. ب است.
در این نشست به موارد و مسائل کلیدی و مهمی اشاره شده که تماشای گزیده آن در دیدارنیوز، خالی از لطف نیست.