تیتر امروز

اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)
از چشم جهان (۱۵۱)

اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)

در قسمت اول مقاله «اندیشکده آمریکایی: برای شکست روسیه در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد» به دو مساله اشاره شد و در این مطلب، سه مساله راهبردی دیگر و پایانی را می‌خوانید.
عصر ابراهیم تمام شد
افاضات اضافه

عصر ابراهیم تمام شد

در هفته‌ای که گذشت یک حادثه کشور را تحت تاثیر قرار داد و عوام‌الملک از حالا تا اطلاع ثانوی می‌خواهد خاطرات روزانه‌اش را در دفترچه‌ای بنویسد که قرار است تا بعد از مرگش مخفی بماند.
مجلس یادبود برای شهید رئیسی/ پیکر شهید موسوی در حرم عبدالعظیم آرام گرفت +ویدیو
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شهدای سانحه ورزقان برگزار شد

مجلس یادبود برای شهید رئیسی/ پیکر شهید موسوی در حرم عبدالعظیم آرام گرفت +ویدیو

پس از سانحه تلخ و شوکه‌کننده سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران که امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی و همراهان در آن حضور داشتند، پیکر...

«سایه» هرگز غریب نبود

ابراهیم خدایار، رییس انجمن علمی نقد ادبی ایران، در پیامی درگذشت هوشنگ ابتهاج را تسلیت گفت و نوشت: «سایه» از آنجاکه وطنش زبان فارسی بود، هرگز غریب نبود.

کد خبر: ۱۳۵۳۰۰
۱۹:۵۱ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱

«سایه» هرگز غریب نبود

دیدارنیوز: ابراهیم خدایار با بیان اینکه چند نسل از مردمِ جهانِ فارسی‌زبان در سراسر دنیا، با شعر‌های آفتاب‌سیمایِ سایه، خاطره‌ها ساخته‌اند می‌گوید: سایه در غربت کوچ سفر بربست، اما از آنجاکه وطنش زبان فارسی بود، هرگز غریب نبود.

ابراهیم خدایار، رییس انجمن علمی نقد ادبی ایران، در پیامی درگذشت هوشنگ ابتهاج را تسلیت گفت.

در متن این پیام آمده است:

«هوشنگ ابتهاج (۱۴۰۱-۱۳۰۶)، شناسنامه غزل معاصر بود. وقتی کتاب شعر معاصر را ورق می‌زنی، چند نام در خیابان غزل خودنمایی بیشتری دارند. درست است که شهریار و حسین منزوی، و یکی‌دو نام دیگر، از نام‌های پرتکرارند، اما غزل سایه طعم‌وبوی دیگری دارد.

چند نسل از مردمِ جهانِ فارسی‌زبان در سراسر دنیا، با شعر‌های آفتاب‌سیمایِ سایه، خاطره‌ها ساخته‌اند و بی‌تردید در آینده نیز با آن چه لحظه‌های عاشقانه‌ای که نخواهند ساخت!

وقتی غزل سایه را می‌خوانی، مسافر دالان زمان می‌شوی و سرانجام در خانه سعدی و حافظ آرام می‌گیری، اما این ترانه‌ها بوی خوش سایه را دارند در سده چهاردهم شمسی و این هنر ابتهاج بود که در عین سعدیانه و حافظانه سرودن، فرزند زبان و زمان خود شد و به همین دلیل در خانه‌ی دل‌های مردمان فارسی‌زبان لانه کرد و نامور گشت.

سایه در غربت کوچ سفر بربست، اما از آنجاکه وطنش زبان فارسی بود، هرگز غریب نبود. فارسی‌زبانان تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان و ساکنان افق‌های دورست شرق و غرب عالم سال‌های سال در سایه‌سار غزل‌های سایه خواهند آرمید و برای تفسیر آرزو‌های خود به دامن وی پناه خواهند برد.

سایه، آفتاب درخشان ادب معاصر فارسی بود. برای تلالو مرواید‌های این شاعر چیره‌دست، ترزبان و سپیدبخت زمانی را نمی‌توان تعیین کرد، او به سعدی و حافظ پیوست، هرچند همسایه ما بود.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی