تیتر امروز

زیباکلام: تعدادی نماینده‌های ۵ درصدی مشکل مملکت را در حجاب می‌بینند/ جنگ ۱۲ روزه، جنگ نبود!/ اعلمی: به وکیل مدافع اسرائیل بدل شده‌اید!/ آقای زیباکلام! با رسایی که مناظره نمی‌کنید!
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیباکلام: تعدادی نماینده‌های ۵ درصدی مشکل مملکت را در حجاب می‌بینند/ جنگ ۱۲ روزه، جنگ نبود!/ اعلمی: به وکیل مدافع اسرائیل بدل شده‌اید!/ آقای زیباکلام! با رسایی که مناظره نمی‌کنید!

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم سپهر امروز سیاست در ایران و البته، برخی مناقشات بر اولویت‌سنجی در بحث منافع ملی کشور، بهانه‌ای شد تا به سراغ صادق زیباکلام و اکبر اعلمی، دو تن از فعالین سیاسی...
علیرضا قسیمی: رضا قطبی؛ نخستین معمار رادیو و تلویزیون ملی ایران بود/ قطبی باور داشت سازمان رسانه‌ای باید محل حضور و حتی اعتراض مخالفان باشد
گفت و گوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با مهندس ارشد رادیو و تلویزیون ( قسمت دوم)

علیرضا قسیمی: رضا قطبی؛ نخستین معمار رادیو و تلویزیون ملی ایران بود/ قطبی باور داشت سازمان رسانه‌ای باید محل حضور و حتی اعتراض مخالفان باشد

در قسمت دوم گفت و گوی برنامه «پشت صحنه» علیرضا قسیمی توضیح داد که رضا قطبی نامش به عنوان نخستین معمار رسانه های صوتی و تصویری ایران ثبت شده است.
کامبیز نوروزی: چرا باید نمایندگان خط بدون فیلتر داشته باشند مردم نه؟/ «خط سفید» یک تبعیض نارواست/ دادن اینترنت بدون فیلتر برای روزنامه نگاران قابل پذیرش است
گفت و گوی دیدار با یک حقوقدان درباره چالش جدید «خط سفید»

کامبیز نوروزی: چرا باید نمایندگان خط بدون فیلتر داشته باشند مردم نه؟/ «خط سفید» یک تبعیض نارواست/ دادن اینترنت بدون فیلتر برای روزنامه نگاران قابل پذیرش است

انتشار خبر موضوع داشتن سیم کارت‌های بدون فیلتر که با عنوان «خط سفید» این روز‌ها نقل هر مجلسی است بهانه‌ای شد تا گفت و گوی کوتاهی با کامبیز نوروزی، حقوقدان داشته باشیم که می‌بینید و می‌خوانید.

کدام مواد غذایی برای سلامتی بهتر است؟

تحقیقات منتشر شده نشان داد، افرادی که بیشترین غذا‌های گیاهی را مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که مصرف کمتری دارند میانگین عمری بیشتری از پنج تا ۲۵ سال را تجربه کردند. گوجه‌فرنگی، کدو تنبل، قارچ و جو دوسر از جمله مواردی هستند که مصرف آنها برای سلامتی توصیه می‌شوند.

کد خبر: ۱۲۷۹۰۳
۱۱:۴۷ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱

کدام مواد غذایی برای سلامتی بهتر است؟

دیدارنیوز: بسیاری افراد علاقه‌مند هستند تا بدانند کدام مواد غذایی برای سلامتی آنان بهتر است. البته باید بدانیم که غذا‌های گیاهی منبع خوبی از مواد مغذی سالم هستند که شامل انواع مختلف فیبر غذایی، ویتامین، موادمعدنی و موادمغذی گیاهی می‌شوند.

به گزارش بهداشت نیوز، تحقیقات منتشر شده در می ۲۰۲۱ و بررسی بر روی بیش از ۵۰۰ هزار نفر طی ۲۵ سال نشان داد، افرادی که بیشترین غذا‌های گیاهی را مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که مصرف کمتری دارند میانگین عمری بیشتری از پنج تا ۲۵ سال را تجربه کردند. در ذیل برخی از مواد غذایی مفید ارائه شده است.

گوجه‌فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی (C) و لیکوپن (یک کاروتنوئید) است. کاروتنوئید‌ها رنگدانه‌هایی هستند که توسط گیاهان تولید می‌شوند و به سبزیجات رنگ می‌دهند. محققان دریافتند افرادی که یک تا ۱.۵ گوجه‌فرنگی بزرگ یا یک تا ۱.۵ فنجان آب گوجه‌فرنگی را روزانه برای حدود ۶ هفته مصرف کرده بودند، سطح تری گلیسیرید خون (نوعی چربی در خون که خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد) همچنین سطح کلسترول کل و کلسترول بد را در مقایسه با افرادی که گوجه‌فرنگی مصرف نمی‌کنند را کاهش داده‌اند. همچنین سطح کلسترول خوب این افراد نیز افزایش یافت.

محققان دریافتند مصرف هر گونه فرآورده گوجه فرنگی منجر به کاهش شدید فشار خون سیستولیک می‌شود. با این حال، هیچ تاثیری بر فشار دیاستولیک مشاهده نشد. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروهی که فشار خون بالا داشتند، پس از مصرف محصولات گوجه‌فرنگی در مقایسه با دارونما‌ها کاهش یافت.

نتایج بررسی بر روی ۲۶۰ هزار مرد نشان داد، افرادی که بیشترین مصرف گوجه‌فرنگی پخته، سس گوجه‌فرنگی و غذا‌های حاوی گوجه‌فرنگی (معادل حدود یک فنجان در هفته) را داشتند، ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

کدو تنبل

کدو تنبل سرشار از بتاکاروتن است که یک کاروتنوئید (رنگدانه گیاهی) نیز هست. در بدن به ویتامین آ (A) تبدیل و در تولید آنتی‌بادی‌هایی استفاده می‌شود که با عفونت مبارزه می‌کنند. همچنین برای حفظ یکپارچگی سلول‌های چشم، پوست، ریه‌ها و روده لازم است. در مطالعات انجام شده، افرادی که بیشترین مصرف غذا‌های غنی از بتاکاروتن (مانند کدو تنبل، هویج، سیب‌زمینی و سبزی‌های برگدار) را داشتند، ۸ تا ۱۹ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی یا مرگ به هر دلیلی بودند.

قارچ

قارچ‌ها سرشار از مواد مغذی با خواص آنتی‌اکسیدانی قوی هستند. فرآیند‌های معمول بدن باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می‌شود که رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند. این‌ها ذرات کوچکی هستند که به دیواره‌های سلولی آسیب می‌رسانند و باعث مرگ سلول‌ها می‌شوند. اگر این مواد توسط آنتی‌اکسیدان‌ها خنثی نشوند می‌توانند باعث التهاب، پیری و ایجاد برخی سرطان‌ها شوند. بررسی ۱۷ مطالعه در مورد قارچ و سلامت نشان داد افرادی که بیشترین قارچ را می‌خورند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند، ۳۴ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به هر نوع سرطانی قرار دارند و برای سرطان سینه، خطر ۳۵ درصد کمتر بود.

جو دوسر

خوردن دانه‌های جو دوسر منجر به کاهش قابل‌توجهی گلوکز خون و پاسخ انسولین می‌شود. جو دو سر منبع خوبی از بتا گلوکان و فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. در ۵۸ مطالعه که در آن افراد با رژیم غذایی خاصی حاوی حدود ۳.۵ گرم بتا گلوکان جو دو سر در روز تغذیه می‌شدند، سطح کلسترول بد به‌طور قابل‌توجهی در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود. نتایج پنج بررسی نشان داد که تاثیر جو دوسر بر فشار خون اندک است، اما همین میزان کاهش در فشارخون بسیار مهم است.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۰ آذر
امروز دوشنبه ۱۰ آذر
امروز دوشنبه ۱۰ آذر
امروز دوشنبه ۱۰ آذر