تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

ابتکار غرب برای ضربه زدن به طرح جسورانه چین

کشورهای غربی با ارائه «ابتکار سه دریا» در تلاش هستند پاسخ محکمی به طرح «کمربند و جاده» چین بدهند و روسیه را هم کنترل کنند.

کد خبر: ۹۷۳۷۱
۱۳:۰۳ - ۰۲ تير ۱۴۰۰

ابتکار غرب برای ضربه زدن به طرح جسورانه چین

دیدارنیوز - تارنمای «گلوبال ریسرچ» در گزارشی نوشت، برای مقابله با طرح «ابتکار کمربند و جاده»(BRI) چین و همچنین روابط رو به رشد روسیه با اروپای غربی، ایالات متحده یک راه حل زیرساختی جایگزین پیشنهاد داده است که اگر انجام شود، پس از اتمام طرح واشنگتن، لندن و بروکسل می توانند امیدوار باشند که روسیه بیشتر مهار و دست چین از بازارهای اروپا قطع شود.

این طرح که «ابتکار سه دریا» نامیده می شود، در سرمقاله ای با عنوان «چگونه اروپا می‌تواند چین و روسیه را به عقب براند» در بلومبرگ به این ترتیب شرح داده شده است:

… تلاش مشترک ۱۲ عضو شرقی اتحادیه اروپا برای به روز رسانی پیوندهای فیزیکی و دیجیتال بین دریای بالتیک، آدریاتیک و دریای سیاه.

این سرمقاله ادعا می کند که ابتکار عمل فوق تنها راه مقابله با قلدری روسیه و دخالت چینی ها است.
اما دقت بیشتر حتی در نقاط قوت و جذابیت مطرح شده توسط «آندریاس کلوت» نویسنده این مقاله  آن را مانند تلاشی کاملا آشکار برای زورگویی و دخالت در اروپا و به قیمت از دست رفتن فرصت های بزرگی که تجارت و روابط با روسیه و چین به وجود می آورد، نشان می دهد.

زیرساخت پیشنهاد شده در این سرمقاله جالب است:
برای مثال، پروژه‌ها شامل یک بندر در کرواسی هستند که می‌تواند از کشتی‌هایی که گاز طبیعی مایع را به عنوان مثال از آمریکا حمل می‌کنند و خطوط لوله ای که این گاز را به کشورهای شریک خواهند فرستاد استقبال کنند. لهستان نیز در حال حاضر یک پایانه گاز ال.ان.جی دارد.

اروپا در حال حاضر به هیدروکربن هایی همچون انرژی روسیه دسترسی دارد. هیدروکربن هایی که از طریق خطوط لوله های موجود از ایالات متحده به منطقه منتقل شده و بسیار ارزان از انرژی است که از طریق حمل با کشتی از آن طرف اقیانوس اطلس حمل می شود.
درج مثال فوق ماهیت واقعی این استدلال را نشان می دهد و دست کلوت را رو می کند چرا که این پیشنهادات با هدف توقف قلدری روسیه نیست بلکه تلاش برای تحمیل زورگویی بسیار واقعی آمریکایی ها است.
به عبارت دیگر، زیرساخت های گران قیمت به طور خاص برای واردات انرژی ساخته می شود که هزینه بیشتری داشته و از نظر سیاسی علاوه بر بهره مندی از انرژی روسیه، هدف این زیرساخت ها ایجاد پیوندهای بسیار بیشتر از نظر سیاسی بین کشورها است. از بین بردن این زیرساخت ها به منزله قطع روابط با مسکو و پکن است.
سیاست خارجی ایالات متحده با حفظ اولویت این کشور در عرصه جهانی پیش بینی شده و می شود. هر ملتی در هر کجای کره زمین که توانایی واشنگتن در صحنه جهانی را به چالش بکشد، دشمن شناخته شده و بنابراین با ترکیبی از زورگویی های سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی هدف قرار می گیرد. روسیه و چین دو کشوری هستند که ده ها سال است خود را در این لیست می بینند.

ظهور مجدد روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی و ظهور چین هم در منطقه در آسیا و هم در سطح جهانی  به روشنی بدترین انگیزه‌های واشنگتن را مهار کردند.

در حالی که واشنگتن روسیه و چین را تهدیدهای برای صلح و ثبات جهانی توصیف می کند، این دخالت روسیه در سوریه بود که مانع از آن شد این ملت به سرنوشتی مشابه لیبی یا عراق به دلیل مداخلات آمریکا گرفتار شود. این افزایش فزاینده چین است که گزینه های مناسبی را برای ملت های سراسر آسیا ایجاد کرده است که اکنون می توانند از زیر سایه سیاست هند - اقیانوسیه که به طور آشکار به عنوان بخشی از سیاست خارجی ایالات متحده استفاده می شود، خارج شوند.
مفاهیم «زورگویی روس ها» و «دخالت چینی ها» پیش بینی های ژئوپلیتیکی است که توسط سیاست گذاران غربی انجام می شود تا توجیهی برای یک مبارزه ادامه‌دار از اجباری باشد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی