تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

خرید اسلحه آمریکایی توسط بانک مرکزی قبل از انقلاب

معاون اسبق بانک مرکزی گفت: اقدامات بانک مرکزی باعث شد تا صادرات غیر نفتی ما افزایش یابد و از ۳.۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۰ به ۴۵ میلیارد دلار در سال جاری برسد.

کد خبر: ۶۸۴۷۲
۱۳:۰۷ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
خرید اسلحه آمریکایی توسط بانک مرکزی قبل از انقلاب
 
دیدارنیوز - سیدکمال سیدعلی درباره ارزیابی عملکرد حاکمیتی بانک مرکزی در طول ۶۰ سال گذشته، گفت: بانک مرکزی به دو بخش پیش از انقلاب و پس از انقلاب تفکیک می‌شود که علی رغم امتیازات خوبی که پیش از انقلاب وجود داشت بانک مرکزی بنا بر دستورات نفر اول کشور تعداد زیادی اسلحه از آمریکا و انگلیس خریداری می‌کرد و نرخ ارز نیز در آن مدت تثبیت شده بود که این اقدامات موجب شد تا استقلال بانک مرکزی در آن زمان زیر سوال برود.

وی افزود: اما پس از انقلاب بنا بر شرایط مختلف، استقلال بانک مرکزی نیز متغیر بود و نقش نظارتی بانک مرکزی نیز نشات گرفته از استقلال بانک مرکزی بود. در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ بانک‌های خصوصی بدون برنامه‌ریزی صحیح مجوز تاسیس گرفتند که این مجوزها مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی، با تاکید براینکه اصلاح نظام بانکی چندین سال است که در دستور کار دولت‌ها و بانک قرار دارد، گفت: یکسان سازی نرخ ارز توسط بانک‌مرکزی در سال ۱۳۸۱ از جمله اقدامات خوب در این سال‌ها بود.

به گفته سیدعلی، پس از این اقدام، از سوی بانک‌های خارجی خطوط اعتباری به ایران اختصاص یافت و فاینانس‌های خودگردان نیز از طریق بانک های اروپایی با پوشش‌های بیمه‌ای در نظر گرفته شد که عاملی بر افزایش اعتبار کشور بود. صدور اوراق قرضه بین المللی نیز از سوی بانک مرکزی انجام شد که این اقدام نیز موجب افزایش اعتبار بین المللی در کشور شد. با استفاده از این منابع پروژه‌های قابل توجهی تاسیس شد و به عنوان مثال پتروشیمی، مس، فولاد  و ... با استفاده از فاینانس‌های خودگردان بانک‌های اروپایی انجام شده است.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در ادامه افزود: در پی این اقدامات پروژه‌هایی نیز از جمله پتروشیمی، فولاد، مس و ... انجام گرفت و باعث شد تا صادرات غیر نفتی ما افزایش یابد و از ۳.۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۰ به ۴۵ میلیارد دلار در سال جاری برسد.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی از برخی مشکلات به واسطه بودجه، نقدینگی و ... ناگزیر است، گفت: بانک مرکزی در ادوار مختلف همواره سعی بر انجام فعالیت‌های خود به بهترین وجه ممکن داشته که نتایج خوبی هم داشته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی