تیتر امروز

علی شمس اردکانی؛ اولین سفیر امام و مامور مذاکره با «رمزی کلارک»
قسمت دوم از مجموعه گفت‌وگو‌های تاریخ شفاهی دیدارنیوز

علی شمس اردکانی؛ اولین سفیر امام و مامور مذاکره با «رمزی کلارک»

در دومین قسمت از مجموعه گفت‌وگو‌های تاریخ شفاهی دیدارنیوز با شخصیت‌های تاریخی، علی شمس اردکانی ادامه ماجرای ارتباط خود با امام و رفت آمد چندباره از کویت به نوفل‌لوشاتو و بالعکس را تشریح کرد.
تصاویر هوایی از مراسم تشییع شهید رئیسی و همراهان/ خاکسپاری شهید امیرعبداللهیان +ویدیو
تشییع پیکر رئیس‌جمهور پس از فاجعه هوایی ورزقان (بروزرسانی می‌شود)

تصاویر هوایی از مراسم تشییع شهید رئیسی و همراهان/ خاکسپاری شهید امیرعبداللهیان +ویدیو

روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه، بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و حسین امیرعبداللهیان، وزیرخارجه در آذربایجان شرقی دچار سانحه شد و صبح روز دوشنبه رئیس جمعیت هلال احمر از پیدا شدن لاشه بالگرد...
زنان گریان مراسم تشییع پیکر رییس جمهور
حاشیه‌های مراسم بدرقه پیکر مرحوم ابراهیم رئیسی؛ خیابان‌های فرعی منتهی به دانشگاه تهران

زنان گریان مراسم تشییع پیکر رییس جمهور

گزارش میدانی و حاشیه نویسی متفاوت خبرنگار دیدارنیوز از مراسم تشییع پیکر حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی و دیگر جانباختگان سانحه بالگرد، را بخوانید.
رییس دانشکده شیمی دانشگاه مازندران خبر داد:

راه‌اندازی مجدد برج تقطیر نیمه صنعتی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران

رییس دانشکده شیمی دانشگاه مازندران از راه‌اندازی مجدد برج تقطیر نیمه صنعتی دانشکده شیمی به منظور تولید اتانول که امروز بخشی از نیاز استان به تولید مواد ضدعفونی کننده و تهیه شوینده­‌های مختلف است، خبر داد.

کد خبر: ۵۷۳۵۱
۱۱:۱۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹

راه‌اندازی مجدد برج تقطیر نیمه صنعتی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران

دیدارنیوز ـ دکتر سکینه اصغری اظهار کرد: برج تقطیر نیمه صنعتی که در آزمایشگاه صنعتی دانشکده شیمی مستقر بوده حدود ۲۵ سال پیش با هدف آموزش چگونگی استفاده از این دستگاه برای جداسازی و تخلیص برخی از حلال‌­های پرمصرف، به عنوان واحد آزمایشگاهی به دانشجویان شیمی کاربردی و مهندس شیمی خریداری، نصب و راه‌­اندازی شده است.

 

وی تصریح کرد: به مرور زمان به علت برخی تغییرات در محتوای آموزشی آزمایشگاه، استفاده از این دستگاه، تقلیل پیدا کرد و به‌تدریج به علت عدم استفاده، دستگاه دچار رکود و فرسودگی شد.

 

رییس دانشکده شیمی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: این دستگاه در مقیاس نیمه صنعتی قادر است محلولی شامل مایعاتی با نقطه جوش کمتر از ۱۰۵ درجه سانتیگراد را جداسازی و خالص‌­سازی کند.

دکتر اصغری ادامه داد: مخزن این دستگاه در هر بار تقطیر می­‌تواند۲۰۰ لیتر محلول را در خود جای دهد و تقریبا در هر ساعت توانایی جمع‌­آوری ۵۰ تا ۶۰ لیتر مایع خالص را دارد.

 

وی گفت: آغاز این فرآیند، تعمیر قطعات و راه‌­اندازی مجدد دستگاه با همت و تلاش شبانه‌­روزی مهندس حسن باقرنیا، کارشناس سرویس و نگهداری دستگاه‌های آزمایشگاهی دانشگاه و همراهی مدیر امور اداری و کارپرداز دانشکده در ایام تعطیلات رسمی از ۲۸ اسفند ۹۸ آغاز و در پنجم فروردین ۹۹ (حدود یک هفته) به انجام رسید که با تست نمونه­‌های تزریق شده، صحت آن نیز تایید شده است.

رییس دانشکده شیمی دانشگاه مازندران افزود: با راه‌­اندازی این دستگاه، بر روی نمونه‌­هایی از مخلوط اتانول و آب با درجه خلوص ۷ درصد که از تخمیر (Fermentation) ساکاروز در دانشگاه نوشیروانی بابل تهیه و ارسال شده بود، جداسازی و خالص‌­سازی صورت گرفت.

 

دکتر اصغری بیان کرد: در نخستین تقطیر از نمونه­‌های ارسالی، اتانول با درجه خلوص ۷۸ درصد جداسازی شد که با این درجه خلوص، به‌عنوان ضدعفونی‌کننده قابل استفاده بود.

وی یادآور شد: درجه خلوص دقیق نمونه‌­های ارسالی و جمع‌آوری شده، با استفاده از دستگاه‌های ارزشمند و دقیقی نظیر GC-Mass و NMR که در دانشکده شیمی وجود دارد، با صحت بالا اندازه­‌گیری شده است بنابراین لازم به ذکر است در صورت نیاز به اتانول با درجه خلوص بالاتر از ۹۰ درصد، با تکرار فرآیند تقطیر به وسیله این دستگاه، انجام این کار نیز میسر است.

 

رییس دانشکده شیمی دانشگاه مازندران تصریح کرد: از پتانسیل اساتید اندیشمند و با تجربه و کارشناسان خبره این دانشکده، از توان‌مندی انجام فرآیند سنتز اتانول از منابع کربوهیدراتی در مقیاس نیمه صنعتی، هم‌چنین خالص­‌سازی به وسیله برج تقطیر نیمه صنعتی و عرضه اتانول با درجه خلوص بالا به متقاضیان در دانشکده شیمی در صورت ایجاد زیرساخت­‌های لازم می‌توان استفاده کرد.

 

دکتر اصغری اظهار کرد: این دستگاه قابلیت سخت­‌افزاری متعددی دارد، به‌طوری‌که با اندیشیدن تمهیدات لازم، امکان استفاده چند منظوره از آن برای تهیه مواد آلی پر مصرف دیگر در شرایط بحرانی نیز فراهم است.

 

وی در پایان از حمایت‌­ها و رهنمود‌های ارزشمند و بی­‌دریغ ریاست دانشگاه، معاونان پژوهشی و اداری و مالی و کلیه همکارانی که در به ثمر رساندن این امر مهم در شرایط بسیار دشوار و بحرانی کشور نقش داشتند، تشکر و قدردانی کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی