تیتر امروز

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد
در گفتگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد

دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: نظام باید از حالت تعلیق، خارج شده و بتواند تصمیمات لازم را بگیرد. مذاکره با آمریکا ضرورت دارد و دولت باید در این باره تصمیم‌گیری...
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
نیرو‌های مسلح ما باید انگشت به ماشه باشند 

هانی‌زاده: تا زمانی‌که آژانس به طور عادلانه رفتار نکند، ادامه همکاری ممکن نخواهد بود

حسن هانی‌زاده، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل گفت: با مصوبه مجلس و ابلاغی که رئیس‌جمهور به رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران داشت، به نظر می‌رسد در یک فرایند زمانی کوتاه امکان بازگشت به همکاری با آژانس وجود ندارد. ایران تصمیم نهایی خود را گرفته و مجلس هم به طور جدی ورود پیدا کرده است. این نشان می‌دهد که عملکرد رافائل گروسی یک‌جانبه و کاملاً همسو با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده بوده است. رفتار‌ها و گزارش‌های گروسی نشان داد که همین گزارش‌ها آمریکا و رژیم صهیونیستی را به حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تشویق کرده است. بنابراین، تا زمانی که آژانس به طور عادلانه رفتار نکند و رفتار خود را تعدیل نکند، ادامه همکاری ممکن نخواهد بود. ایران باید پیشرفت‌هایی را برای آقای گروسی در نظر بگیرد و اجازه ندهد بازرسی‌ها ادامه پیدا کند.

کد خبر: ۱۸۶۶۱۴
۰۹:۴۷ - ۱۲ تير ۱۴۰۴

هانی‌زاده: تا زمانی‌که آژانس به طور عادلانه رفتار نکند، ادامه همکاری ممکن نخواهد بود

دیدارنیوز: یک تحلیل‌گر مسائل جهانی گفت: نیرو‌های مسلح ایران در حالت آماده‌باش و انگشت به ماشه هستند و هرگونه تجاوز مجدد از سوی ایالات متحده یا رژیم صهیونیستی با واکنش تند مواجه خواهد شد. ملت ایران و نیرو‌های مسلح باید با هوشیاری کامل آماده باشند تا مثل حمله گذشته غافلگیر نشوند. اگر رژیم صهیونیستی دست به ماجراجویی بزند، قطعاً با پاسخ کوبنده‌تری مواجه خواهد شد.

حسن هانی‌زاده، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل در گفت‌و‌گو با ایلنا، در رابطه با چشم‌انداز آتش‌بس میان ایران و اسرائیل و لزوم استمرار اقدامات دیپلماتیک در جهت پایان قطعی جنگ گفت: آتش‌بس که صورت گرفت، به درخواست ایالات متحده و رژیم صهیونیستی بود، زیرا ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در طول ۱۲ روز جنگ، متحمل خساراتی شدند، به ویژه رژیم صهیونیستی که اساساً در آستانه سقوط قرار داشت. ورود ایالات متحده به جنگ هم به منظور نجات رژیم صهیونیستی بود، چرا که آسیب‌های جدی به زیرساخت‌های این رژیم و تأسیسات راهبردی آن وارد آمد. به همین دلیل، ورود ایالات متحده به جنگ به منظور نجات اسرائیل بود.

نیرو‌های مسلح ما باید انگشت به ماشه باشند 

وی ادامه داد: در حال حاضر گفته می‌شود که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در حال بازنگری در سامانه‌های دفاع هوایی خود هستند تا بررسی کنند چگونه موشک‌های ایرانی از شش لایه دفاع هوایی عبور کردند و ممکن است نواقص فنی این سامانه‌ها را برطرف کنند. این نشان می‌دهد که ممکن است پس از انجام یک سری اقدامات فنی روی سامانه‌های دفاعی و استفاده از پدافند‌های غیرعامل در اراضی اشغالی و ایجاد پناهگاه‌های محکم، رژیم صهیونیستی دست به ماجراجویی جدیدی بزند. طبیعتاً نیرو‌های مسلح ایران در حالت آماده‌باش و انگشت به ماشه هستند و هرگونه تجاوز مجدد از سوی ایالات متحده یا رژیم صهیونیستی با واکنش تند مواجه خواهد شد. ملت ایران و نیرو‌های مسلح باید با هوشیاری کامل آماده باشند تا مثل حمله گذشته غافلگیر نشوند. اگر رژیم صهیونیستی دست به ماجراجویی بزند، قطعاً با پاسخ کوبنده‌تری مواجه خواهد شد.

تا زمانی که آژانس به طور عادلانه رفتار نکند، ادامه همکاری ممکن نخواهد بود

این کارشناس ارشد سیاست خارجی ایران در خصوص نحوه ادامه همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرد: موضوع همکاری بین آژانس و ایران به بایگانی سپرده شده است. با مصوبه مجلس و ابلاغی که رئیس‌جمهور به رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران داشت، به نظر می‌رسد در یک فرایند زمانی کوتاه امکان بازگشت به همکاری با آژانس وجود ندارد. ایران تصمیم نهایی خود را گرفته و مجلس هم به طور جدی ورود پیدا کرده است. این نشان می‌دهد که عملکرد رافائل گروسی یک‌جانبه و کاملاً همسو با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده بوده است. رفتار‌ها و گزارش‌های گروسی نشان داد که همین گزارش‌ها آمریکا و رژیم صهیونیستی را به حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تشویق کرده است. بنابراین، تا زمانی که آژانس به طور عادلانه رفتار نکند و رفتار خود را تعدیل نکند، ادامه همکاری ممکن نخواهد بود. ایران باید پیشرفت‌هایی را برای آقای گروسی در نظر بگیرد و اجازه ندهد بازرسی‌ها ادامه پیدا کند.

اروپا تلاش می‌کند از طریق گفت‌و‌گو‌ها ایران را فریب دهد 

هانی‌زاده با تاکید بر اینکه اروپایی‌ها به دنبال سیاست‌های ایالات متحده هستند، بیان کرد: این کشور‌های اروپایی، یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان، در مقابل ایالات متحده که نقش پلیس بد را ایفا می‌کند، نقش پلیس خوب را بازی می‌کنند. همه اینها اتفاق‌نظر دارند که اولاً ایران نباید غنی‌سازی داشته باشد و باید فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خود را متوقف کند و تولید موشک‌های بالستیک را هم متوقف کند. اینها خطوط قرمزی هستند که ایران هرگز از آنها عبور نخواهد کرد. مسئله غنی‌سازی یک مسئله ملی است و ارتباطی به قدرت‌های اروپایی و سه کشور تروئیکا ندارد. ایران همچنان به بازسازی تأسیسات هسته‌ای خود ادامه خواهد داد و غنی‌سازی را هم با درجه بالاتری آغاز خواهد کرد. به نظر می‌رسد که اروپا نقش کاملاً منافقانه‌ای بازی می‌کند و سعی دارد از طریق وارد کردن ایران به گفت‌و‌گو، به نوعی ایران را از چرخه هسته‌ای محروم کند.

برخی سازمان‌های بین‌المللی تابعی از اراده ایالات متحده و قدرت‌های اروپایی هستند

این تحلیل‌گر مسائل جهانی در پاسخ به این سوال که ایران چگونه باید غرامت خسارات وارد شده در جنگ تحمیلی را از دول متخاصم دریافت کند، گفت: متأسفانه قوانین بین‌المللی و نهاد‌های بین‌المللی عادلانه نیستند. به عبارت دیگر، اشکالاتی در وجود نهاد‌های بین‌المللی وجود دارد، از جمله شورای امنیت سازمان ملل، آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و سایر نهاد‌های بین‌المللی که به طور منصفانه رفتار نمی‌کنند و تابعی از اراده ایالات متحده و قدرت‌های اروپایی هستند. به هر حال، ایران کمیته حقوقی تشکیل خواهد داد و موارد را به سازمان ملل ارائه خواهد داد و شورای امنیت هم باید تشکیل جلسه دهد.

پیش نویس هر قطعنامه‌ای علیه اسرائیل در شورای امنیت توسط آمریکا و قدرت‌های اروپایی وتو می‌شود 

وی خاطرنشان کرد: اکنون پاکستان به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شده است و این یک نقطه امیدی است. اما با توجه به شاکله شورای امنیت، به نظر می‌رسد پیش‌نویس هر قطعنامه‌ای علیه ایالات متحده یا رژیم صهیونیستی توسط ایالات متحده یا انگلیس و فرانسه وتو خواهد شد و انتظار نمی‌رود که اقدام عملی صورت گیرد. اما حداقل اگر ایالات متحده و اسرائیل محکوم شوند، از لحاظ حقوقی نیز مشکلاتی برای آنها فراهم خواهد شد و ایران می‌تواند مطالباتی از این دو رژیم متجاوز علیه خود داشته باشد.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۲ تير
امروز پنجشنبه ۱۲ تير
امروز پنجشنبه ۱۲ تير
امروز پنجشنبه ۱۲ تير