تیتر امروز

علی لاریجانی به عمان می‌رود/ ارسال تجهیزات عظیم نظامی آمریکا به منطقه/ بازداشت و احضار تعدادی از اصلاح‌طلبان
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

علی لاریجانی به عمان می‌رود/ ارسال تجهیزات عظیم نظامی آمریکا به منطقه/ بازداشت و احضار تعدادی از اصلاح‌طلبان

این صد و چهل و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
الهه شعبانی: غم و اندوه خود را سرکوب نکنید/ افراد در این شرایط به نصیحت نیاز ندارند/ حرف زدن بخشی از درمان است/ از خودتان مراقبت کنید تا تاب بیاورید
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک روانشناس بالینی

الهه شعبانی: غم و اندوه خود را سرکوب نکنید/ افراد در این شرایط به نصیحت نیاز ندارند/ حرف زدن بخشی از درمان است/ از خودتان مراقبت کنید تا تاب بیاورید

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان الهه شعبانی روانشناس بالینی بود؛ با او درباره اینکه در شرایط کنونی چه باید کرد و چه نباید کرد صحبت کردیم؛ هر چند که او معتقد است نمی‌توان برای همه...
واکنش تند سفیر پیشین ایران در انگلستان به اظهارات اخیر دبیر شورایعالی دفاع؛ آقای شمخانی! چه کسی به تو اجازه داده که کشور را به سمت جنگ ببری؟ / ویتکاف را به تهران دعوت کرده و در دور بعدی مذاکره به واشنگتن سفر کنید
در گفت‌وگو با دیدار مطرح شد

واکنش تند سفیر پیشین ایران در انگلستان به اظهارات اخیر دبیر شورایعالی دفاع؛ آقای شمخانی! چه کسی به تو اجازه داده که کشور را به سمت جنگ ببری؟ / ویتکاف را به تهران دعوت کرده و در دور بعدی مذاکره به واشنگتن سفر کنید

سفیر پیشین ایران در بریتانیا در گفت‌وگو با دیدارنیوز با انتقاد شدید از مواضع اخیر علی شمخانی درباره قریب‌الوقوع بودن جنگ ایران و آمریکا گفت: آقای شمخانی! تو به هر در و دیواری زدی که بعد از دبیری...
انتخابات مهم کانادا

پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات کانادا/ ترامپ: کانادا پنجاه‌و‌یکمین ایالت آمریکا شود!

تلویزیون سی‌تی‌وی نیوز امروز (سه‌شنبه) گزارش داد که حزب لیبرال حاکم کانادا به رهبری «مارک کارنی» نخست‌وزیر فعلی، در انتخابات پیروز شده و تعداد کافی کرسی برای تشکیل دولت را به دست آورده است.

کد خبر: ۱۸۳۴۸۱
۰۹:۱۶ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴

پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات کانادا/ ترامپ: کانادا پنجاه‌و‌یکمین ایالت آمریکا شود!

دیدارنیوز: رای‌گیری انتخابات کانادا شامگاه دوشنبه ۲۸ آوریل به پایان رسید. بنابر نتایجی که تاکنون منتشر شده به نظر می‌رسد که لیبرال‌ها را به‌رغم پیروزی، اکثریت قاطع پارلمانی را کسب نمی‌کنند.

بنابر آمار منتشر شده تا ساعت ۲۳:۱۵ به وقت شرق آمریکا، حزب لیبرال ۸۹ کرسی مجلس عوام را به خود اختصاص داده و در ۶۷ کرسی نیز پیشتاز است و در مجموع ۴۳.۵ درصد آرا را به خود اختصاص داده است.

حزب محافظه‌کار تا این ساعت ۶۵ کرسی را به خود اختصاص داده و در ۸۲ کرسی پیشتاز است و در مجموع ۴۱.۲ درصد آرا را کسب کرده است.

احزاب «بلوک کبکوا» و «دموکراتیک جدید» نیز با ۸.۱ و ۵ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

پارلمان کانادا بر اساس مدل بریتانیا از دو مجلس سنا و عوام تشکیل شده است. مجلس سنا از ۱۰۵ نماینده تشکیل شده که به پیشنهاد نخست‌وزیر و توسط فرماندار کل کانادا، نماینده پادشاه بریتانیا انتخاب می‌شوند.

مجلس عوام، اما دارای ۳۴۳ کرسی است که نمایندگان آن در انتخابات فدرال و با رای مردم تعیین می‌شوند. حزبی که ۱۷۲ صندلی را به خود اختصاص دهد، اکثریت قاطع پارلمانی را در اختیار دارد.

قوانین کانادا ابتدا در مجلس عوام تصویب شده و سپس به تصویب مجلس سنا می‌رسند. با این حال در عمل بر اساس عرف سیاسی کانادا، سنا به ندرت قوانینی را که مجلس تصویب کرده است رد می‌کند. زیرا مجلس عوام نماینده مستقیم مردم است و مشروعیت دموکراتیک دارد.

سایه سنگین ترامپ

انتخابات کانادا این‌بار نه تنها تعیین‌کننده نخست‌وزیر جدید این کشور است، بلکه به نوعی همه‌پرسی درباره شخصیتی غیرکانادایی، یعنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا است. در واقع، پس از این که جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و رهبر پیشین حزب لیبرال در ششم ژانویه استعفای خود را اعلام کرد، حزب لیبرال تقریبا مغلوب پی‌یر پوالیور و حزب محافظه‌کار بود. اما با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا در ۲۰ ژانویه و مواضع تند او در قبال کانادا، حزب محافظه‌کار این کشور به دلیل شباهت مواضع با ترامپ با افت شدید محبوبیت مواجه شد و اکنون به نظر می‌رسد که لیبرال‌ها باز هم موفق به ادامه سلطه خود بر دومین کشور وسیع جهان شدند.

ترامپ روز دوشنبه و همزمان با برگزاری انتخابات کانادا بار دیگر طی پیامی در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» بر موضع خود مبنی بر پیوستن کانادا به ایالات متحده و تبدیل شدن به یکی از ایالت‌های آمریکا تاکید کرد.

ترامپ نوشت: «با آرزوی موفقیت برای مردم کانادا، فردی را انتخاب کنید که قدرت و خرد لازم را داشته باشد تا مالیات‌های شما را به نصف کاهش دهد، قدرت نظامی‌تان را، به رایگان به بالاترین سطح در جهان برساند، و باعث شود صنایع خودروسازی، فولاد، آلومینیوم، چوب، انرژی و دیگر صنایع شما چهار برابر رشد کنند.»

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: «همه اینها بدون تعرفه یا مالیات، اگر کانادا تبدیل به پنجاه‌و‌یکمین ایالت عزیز ایالات متحده آمریکا شود. دیگر نیازی به مرز‌های مصنوعی که در سال‌های دور کشیده شده نیست. نگاه کنید چقدر این سرزمین زیبا خواهد شد.»

دونالد ترامپ همچنین نوشت: «آمریکا دیگر نمی‌تواند به کانادا با صد‌ها میلیارد دلار در سال که در گذشته می‌پرداخته، یارانه دهد. این کار دیگر منطقی نیست، مگر اینکه کانادا یک ایالت از ایالات متحده شود.»

ایالات متحده بزرگترین شریک اقتصادی کانادا است و تقریبا ۷۵ درصد از مبادلات مالی کانادا با ایالات متحده انجام می‌شود.

علی احساسی، نماینده ایرانی‌تبار و رئیس کمیته روابط خارجی و توسعه بین‌الملل پارلمان کانادا و همچنین وزیر تحول دولت، خدمات عمومی و تدارکات دولت مارک کارنی به یورونیوز گفت: «مساله‌ای که سال‌هاست کانادا با آن دست و پنجه نرم می‌کند، این است که حجم بسیار زیادی از صادرات کانادا به آمریکا است، چیزی حدود ۷۵ درصد و همان‌طور که می‌توان انتظار داشت، این حد از اتکا به همسایه‌ای بخصوص برای هیچ‌کشوری خوب نیست.»

احساسی درباره سیاست دولت کارنی در قبال این موضوع افزود: «اکنون که ما متوجه تفکرات و حمایت‌گرایی (Protectionism) واشنگتن هستیم، بدون شک این مساله به‌مراتب پررنگ‌تر خواهد بود و نه تنها با کشور‌های اروپایی، بلکه با کشور‌هایی مثل کره جنوبی و ژاپن باید به مراتب برای تحکیم روابط تجاری تلاش کرد.»

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن
پرطرفدارترین ها