تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مسوولانی که شعار می‌دهند به فکر مردم هستند و حقوق هم می‌گیرند، کجایند؟

گرانی در ایران؛ لبنیات از سفره مردم حذف شد

علی‌احسان ظفری، رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی گفت: افزایش قیمت لبنیات باعث شده تا مردم کم‌کم این محصولات را از سفره خود حذف کنند. چراکه قدرت خرید عموم مردم کاهش پیدا کرده و به دلیل این شرایط، صنعت لبنیات هم رونق خود را از دست داده است.

کد خبر: ۱۷۹۵۵۰
۱۲:۲۹ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

گرانی در ایران؛ لبنیات از سفره مردم حذف شد

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر، برخی واحد‌های تولیدی لبنیات اقدام به افزایش غیرقانونی قیمت لبنیات کرده‌اند. علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات را افزایش نرخ شیرخام توسط دامداران دانست.

مدتی است که قیمت لبنیات به صورت غیرقانونی افزایش یافته و برخی تولیدکنندگان بدون توجه به مصوبات تنظیم بازار، قیمت‌های جدیدی روی بسته‌بندی محصولات خود درج کرده‌اند. این اقدام باعث ایجاد التهاب در بازار شده و نگرانی مصرف‌کنندگان را برانگیخته است. حال سوال اینجاست که علت افزایش غیرقانونی لبنیات چیست و چگونه می‌توان وضعیت بازار را کنترل کرد؟

دامداران شیر خام را گران کردند

درباره علت افزایش غیرقانونی لبنیات علی‌احسان ظفری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی، در گفتگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: عامل اصلی افزایش قیمت لبنیات، بالارفتن نرخ شیرخام توسط برخی دامداران است. چراکه دامداران شیرخام را بالاتر از قیمت مصوب به فروش می‌رسانند که این جریان باعث متضرر شدن تولیدکنندگان واقعی لبنیات و شیرخام شده است.

قیمت شیرخام ۱۸ هزار تومان است

این فعال صنفی درباره قیمت فروش شیرخام توسط دامداران عنوان کرد: طبق مصوبه دولت که در ابتدای سال به امضای هیأت وزیران رسیده، قیمت شیرخام ۱۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است. همچنین قرار بر این شد که برای چربی بیشتر از ۳.۲ درصد، به ازای هر درصد ۳۰۰ تومان به قیمت شیرخام اضافه شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر عده‌ای از دامداران روش جدیدی ایجاد کرده‌اند که طبق این روش، چربی اضافه‌تر از ۳.۲ درصد را ۴۰۰ تومان محاسبه می‌کنند. حتی برخی دامداران مدعی شدند که خود شیر را در آزمایشگاه بررسی می‌کنند. به طور مثال اگر چربی شیر ۰.۵ درصد بالاتر باشد، بنابراین قیمت شیر هم با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل و ... از ۱۸ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان می‌رسد.

او افزود: این شرایط باعث شده تا یک‌سری واحد‌های تولیدی که قوانین و مقررات را رعایت نمی‌کنند، قیمت برخی محصولات خود را افزایش دهند. در ابتدای سال بود که افزایش ۲۵ درصدی قیمت لبنیات نسبت به سال قبل، تصویب شد؛ بنابراین هرگونه افزایش قیمت بعد از این مصوبه، تخلف محسوب می‌شود.

لبنیات از سفره مردم حذف شد

رئیس هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی درباره تأثیر این شرایط بر سفره خانواده‌های ایرانی تصریح کرد: افزایش قیمت لبنیات باعث شده تا مردم کم‌کم این محصولات را از سفره خود حذف کنند. چراکه قدرت خرید عموم مردم کاهش پیدا کرده و به دلیل این شرایط، صنعت لبنیات هم رونق خود را از دست داده است.

این فعال صنفی درباره آینده بازار در صورت ادامه این وضعیت پیش‌بینی کرد: قطعا هم مصرف‌کننده و هم تولید‌کننده از این شرایط آسیب می‌بینند. در صورت ادامه این شرایط هم مردم لبنیات را حذف می‌کنند و هم آسیب‌های بهداشتی ناشی از حذف لبنیات افزایش می‌یابد.

دستگاه‌های نظارتی باید برای کنترل قیمت‌ها ورود کنند

ظفری برای حل این بحران پیشنهاد داد: از دستگاه‌های نظارتی انتظار می‌رود که روی قیمت شیرخام در بازار نظارت بیشتری داشته باشند و جلوی قیمت‌گذاری‌های خودسرانه دامداران و برخی واحد‌های تولیدی را بگیرند. البته برخی از این دامداری‌ها شبه دولتی هستند.

او ادامه داد: همچنین باید با واحد‌های تولیدی که قیمت‌ها را به صورت غیرقانونی افزایش دادند، برخورد شود تا ثبات در بازار برقرار شده و مصرف‌کنندگان هم بتوانند با آرامش خرید کنند.

براساس این گزارش، لبنیات جزو کالا‌های اساسی هستند و جون نقش پررنگی در سبد خرید خانواده‌های ایرانی دارند، قیمت هم باید کنترل شود و نهاد‌های نظارتی باید با افزایش غیرقانونی قیمت‌ها برخورد کنند. بدون نظارت بر قیمت‌ها هم تولید ضرر می‌بیند و هم مصرف‌کننده توان خرید لبنیات را ندارد.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها