تیتر امروز

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
امسال اوج بارش با اواخر ماه قمری همزمان است

مهم‌ترین بارش شهابی سال؛ اوج بارش در ۲۲ آذر

بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان بین‌المللی شهاب (IMO)، اوج بارش شهابی جوزایی در شنبه شب ۲۲ آذر و بامداد یکشنبه ۲۳ آذر رخ خواهد داد.

کد خبر: ۱۹۲۶۶۶
۱۸:۴۰ - ۱۷ آذر ۱۴۰۴

مهم‌ترین بارش شهابی سال؛ اوج بارش در ۲۲ آذر

دیدارنیوز: طی این هفته بارش شهابی جوزایی به اوج خود می‌رسد که مهم‌ترین و پرفروغ‌ترین بارش شهابی سال است.

به نقل از کجارو، کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد مردم در شب‌های پایانی این هفته و دو شب نخست هفته آینده، پدیده زیبا بارش شهابی جوزایی را رصد کنند.

بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان بین‌المللی شهاب (IMO)، اوج بارش شهابی جوزایی در شنبه شب ۲۲ آذر و بامداد یکشنبه ۲۳ آذر رخ خواهد داد. نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) این بارش در اوج به حدود ۱۵۰ تخمین زده شده است، یعنی علاقه‌مندان می‌توانند در یک ساعت، ده‌ها شهاب را ببینند. همچنین در شب‌های پنجشنبه و جمعه (۲۰ و ۲۱ آذر) و دوشنبه ۲۴ آذر نیز تعداد قابل توجهی شهاب در آسمان قابل مشاهده هستند.

امسال اوج بارش با اواخر ماه قمری همزمان است؛ بنابراین نور ماه مزاحم رصد نخواهد بود. بهترین زمان مشاهده، بین ساعت ۱۰ شب تا پیش از طلوع ماه حوالی ۲ بامداد است. نزدیکی زمان اوج به تعطیلات آخر هفته نیز فرصتی مناسب برای برنامه‌ریزی علاقه‌مندان فراهم کرده است.

مهم‌ترین بارش شهابی سال؛ اوج بارش در ۲۲ آذر

چطور بارش شهابی جوزایی را مشاهده کنیم؟

این بارش شهابی در تمامی مناطق کشور و در هر نقطه‌ای با آسمان تاریک و دور از آلودگی نوری، با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است و نیاز به تلسکوپ ندارد. علاقه‌مندان کافی است در محیطی امن و تاریک مستقر شوند، لباس گرم و زیرانداز یا صندلی تاشو همراه داشته باشند و افق شرقی و جنوبی و آسمان بالای سر خود را زیر نظر بگیرند.

صورت فلکی جوزا از حوالی ساعت ۱۰ شب در ارتفاع مناسب از افق ظاهر می‌شود و بهترین زمان مشاهده تا پیش از طلوع ماه در بامداد خواهد بود. در شب‌های نزدیک به اوج، انتظار می‌رود هر دو تا سه دقیقه یک شهاب و در شب اوج، هر دقیقه یک تا دو شهاب یا بیشتر قابل مشاهده باشد.

توصیه‌های ایمنی برای رصدگران

با توجه به ورود سامانه بارشی و احتمال باران، برف، بوران و سیلاب در برخی مناطق، انجمن نجوم ایران هشدار داده است که از استقرار تنها در مناطق دورافتاده، کنار رودخانه‌ها و مناطق سیل‌گیر خودداری کنند. همچنین از حضور در نواحی مرتفع کوهستانی با احتمال وزش باد و بارش شدید اکیدا پرهیز کنید و آخرین پیش‌بینی‌های هواشناسی را پیش از حرکت بررسی کنید.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر