تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
ترکیه، از فراز گالاتا (۷)

راز بیست سال قدرت اردوغان؛ پیشنهاداتی برای آینده

ستون جدید دیدار در حوزه بین‌الملل به نام «ترکیه، از فراز گالاتا» است که تمثیلی است از برج قدیمی گالاتا در استانبول که قرن‌ها دیدبان این کشور بوده و این ستون نیز به نوعی رسانه‌های ترکیه را رصد و ترجمه برخی مطالب را منتشر می‌کند.

کد خبر: ۱۴۰۴۲۹
۱۲:۰۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱

ترکیه از فراز گالاتا

 

دیدارنیوز ـ سرویس بین‌الملل: این مطلب را با ترجمه اختصاصی دیدار بخوانید با این توضیح که لزوما مطالب درج شده در این مقاله مورد تایید دیدار نیست و تنها جهت اطلاع خوانندگان منتشر شده است.

منبع: روزنامه صباح (حامی دولت)
نویسنده: برهان الدین دوران
ترجمه: رضا قنبری (روزنامه نگار حوزه ترکیه)

بیست سال از حکمرانی بی‌وقفه حزب عدالت و توسعه می‌گذرد و چنین ثباتی در تاریخ سیاسی ترکیه -با دولت‌های ائتلافی کوتاه مدت- بی‌سابقه است. حزبی که تنها یک سال پس از تاسیس در نوامبر ۲۰۰۲ به قدرت رسید، حالا در حکمرانی بیست ساله شد. در پس این موفقیت، اما راز‌های فراوانی قرار دارد: رهبری، ظرفیت به‌روز رسانی بدون ریزش آرا، برنامه‌های خدماتی ـ عمرانی، مبارزه با دولت پنهان، استفاده مؤثر از سیاست خارجی، مهارت مدیریت بحران و توانایی سازگاری با شرایط متغیر سیاسی از مهمترین این پارامتر‌ها هستند.

اردوغان، رهبر حزب عدالت و توسعه، دائماً با پویایی، آینده نگری استراتژیک، عمل‌گرایی، عزم جدی برای رقابت و تماس با افکار عمومی، خود را از رقبایش متمایز می‌کند. با یادآوری اینکه تنها در طول چند روز گذشته با اعلام استراتژی «قرن ترکیه» برنامه آینده کشور را پیش از رقبا با مردم در میان گذاشت، "توگ" اولین کارخانه خودرو برقی تمام داخلی را افتتاح کرد و در تماس با پوتین و تنها طی یک روز کریدور غلات را دوباره راه انداخت، بهتر از هر سخنی گویای نحوه رهبری اردوغان است. سیاستمداری با خصوصیاتی کم نظیر که جایگاه رهبر حزبی را در ادبیات سیاسی کشور باز تعریف کرده است. با این حال در پشت این موفقیت چشمگیر نباید از یک واقعیت آشکار غفلت کرد. این دولت محصول بخش‌های محافظه کاری از جامعه است که انتظارات خاص خود را از دولت دارند.

حزب عدالت و توسعه چندین بار با خطر سرنگونی روبرو شده است. بیانیه اینترنتی ستاد کل ارتش در سال ۲۰۰۷، پرونده انحلال ۲۰۰۸، وقایع گزی پارک و فشار قضایی سال ۲۰۱۳ و کودتای ۱۵ جولای سال ۲۰۱۶  که توسط نزدیکان فتح الله گولن انجام گرفت.

اما از تمامی این بحران‌ها با اتکا به صندوق آرا و اصلاح سیاست‌ها عبور کرده است. در واقع دولت، سیاست مدنی و رای محور را به تصمیم‌گیر نخست سرنوشت کشور بدل کرده است. امکان تغییر سیستم اداره ترکیه از نخست وزیری به ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۸ تنها یک نمونه از این موارد است. چه آنکه حساسیت انتخابات پیش‌رو هم به دلیل همین چرخش مسالمت‌آمیز قدرت و اهمیت صندوق آرا است.

حضور آک پارتی در تیررس نقد رسانه‌ها با توجه به تاثیرآن‌ها از توسعه هویتی ترکیه تا صنایع دفاعی کشور کاملا قابل درک است. زیرا همانگونه که اردوغان در نشست تأسیس حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۰۱ این فشار‌ها را پیش بینی کرده بود: «دیگرهیچ چیز مثل سابق نخواهد شد».

چه آنکه برخی از محافل قدرت، که به تغییر دولت‌ها در هر انتخابات، چون دهه ۹۰ عادت کرده‌اند، از این «بیست سال قدرت بی‌وقفه» احساس خفگی می‌کنند، اما خشم چاره کار نیست.

البته نسبت دادن موفقیت حزب عدالت و توسعه فقط به یک گروه کوچک و خارق‌العاده هم گمراه کننده است. آن‌هایی که تا همین چند ماه پیش می‌گفتند " آک پارتی هر طور شده می‌رود" حالا می‌گویند "اپوزیسیون چه طور در این شرایط گیر افتاده؟ " و این هوشیاری نتیجه یک واقعیت ساده است. حزب عدالت و توسعه و رهبر آن اردوغان با اصلاح مداوم خود ظرفیت غلبه بر بحران‌ها را دارند، نمونه اخیر آن نیز طرح چشم انداز «قرن ترکیه» است.

چند پیشنهاد برای حزب عدالت و توسعه در راه انتخابات ۲۰۲۳:

- با توجه به اینکه احتمالا سردرگمی فعلی اپوزیسیون موقتی است، حزب عدالت و توسعه باید راه حلی برای عبور از فرسودگی و تکرر بیست سال حضور مداوم در قدرت بیابد.

- با ایجاد سیاست‌های فراگیر و طرح گفتمان ملی موفقیت‌هایش در سیاست خارجی و مسائل امنیتی را به سیاست داخلی تعمیم دهد.

- چون گشایش‌های اخیر در مسئله علویان و برنامه "مسکن اجتماعی" باید سیاست‌ها و رویه مثبتی را نسبت به کردها، جوانان، محافظه‌کاران سرخورده و دیگر رأی‌دهندگان بلاتکلیف در پیش بگیرد.

- در مبارزه با تورم و گرانی هر روزه، عدالت در توزیع درآمد‌ها باید در سرلوحه برنامه‌هایش قرار گیرد.

 -به تلاش‌هایش برای به دست آوردن بازیگران جدید در انتخابات ادامه دهد.

- به عنوان حزبی اصلاح طلب باید نشان دهد که آماده‌ترین بازیگر در برابر بحران‌های قرن بیست و یکم است.

- باید بر ایده "یک توافق ملی جدید " پافشاری کند.

- در بخش نهایی چشم انداز"قرن ترکیه" بر پیشنهادات همه جانبه تاکید بیشتری شود.

- برای رسیدن به این اهداف باید سرمایه‌های انسانی کشورمان به وسیع‌ترین شکل ممکن بسیج شوند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی