تیتر امروز

رستوران بزنیم؟!
بازار کار و آینده رستوران داری

رستوران بزنیم؟!

در هر قسمت از پریسکوپ ۲ مهمان داریم که یکی علاقه‌مند و دیگری متخصص در یک مسیر شغلی است که در قالب گفت‌وگو آینده آن حرفه را به چالش می‌کشیم.
نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم
دیدارنیوز آخرین تحولات انتخاباتی را بررسی کرد:

نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم

بسیاری از تحلیلگران و منتقدان می‌گویند در نبود نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرای میانه‌رو، کار اصولگراها برای سهم‌خواهی در مجلس، به جنجال کشیده خواهد شد.
سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...

سدسازی؛ عامل اصلی بحران آب استان خوزستان

بررسی ها حاکی از مدیریت بسیار ضعیف دولت روحانی در مدیریت آب خوزستان است که در این گزارش بررسی می کنیم.

کد خبر: ۱۰۲۶۹۷
۱۰:۱۱ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۰

 

سدسازی؛ عامل اصلی بحران آب استان خوزستان

دیدارنیوز: در روز‌های اخیر، تنش آبی استان خوزستان به مساله نخست کشور تبدیل شده است و اظهارنظر‌های مختلفی درباره علل و عوامل این تنش آبی انجام می‌شود. در این گزارش به اظهار نظر نمایندگان مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی درباره علل و عوامل کم آبی استان خوزستان می‌پردازیم:

ضعف مدیریت دولت در ذخیره سازی آب باران

یکی از مهمترین عوامل تنش آبی استان خوزستان که در اظهار نظر‌های نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بدان تاکید شده است است، ضعف مدیریت دولت به خصوص وزارت نیرو است؛ در این باره سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس می‌گوید: کمبود آب شرب تا نبود آب کشاورزی ضعف مدیریتی دولت را نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر این بی‌مدیریتی در ذخیره سازی و رهاسازی آب خود را بیشتر نشان داد، در چند سال گذشته ما با بارندگی‌های متعددی در حد سیل روبرو بودیم که می‌توانست این تهدید به فرصت طلایی تبدیل شود.

کوتاهی سازمان محیط زیست در بروز تنش آبی استان خوزستان

کوتاهی سازمان محیط زیست، یکی از عوامل تنش آبی استان خوزستان است که نماینده مردم اهواز بدان اشاره می‌کند و می‌گوید: سازمان محیط زیست متولی اصلی منابع طبیعی کشور است بر همین اساس از مسیر‌های متفاوتی تهدید خشکسالی کشور را باید به مسئولان امر اطلاع می‌داد؛ اما کوتاهی‌های صورت گرفته منجر شدت گیری تنش بی آبی در کشور شده است. از مشکل ریزگرد‌ها گرفته تا خشکسالی در شهر‌های جنوبی کشور می‌توانست با مدیریت درست سازمان محیط زیست کنترل شود که متاسفانه اقداماتی در این راستا صورت نگرفته است.

سد‌ها و انتقال آب، علت کمبود آب خوزستان

محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه متاسفانه سد‌ها برای استان خوزستان به یک معضل تبدیل شده اند در استان خوزستان گفت: سوء مدیریت منابع آبی خوزستان و پروژه انتقال آب به اصفهان دو علت مهم کمبود آب در استان است. د ر سال ۹۷ علی رغم اعلام هواشناسی در خصوص بارش باران‌های سیل آسا سازمان آب و برق استان خوزستان وقوع خشکسالی را اعلام کرد که نتیجه آن وقوع سیل در اواخر سال ۹۷ و ۹۸ بود.

وی با تاکید براینکه باید تصمیمات مربوط مدیریت منابع آبی باید در استان اتخاذ شود افزود: متاسفانه مدیریت آب استان و کشور به دست یک شخص اصفهانی با نام حاج رسولی‌های است. ایشان حتی بستر و زمینه انتقال آب از استان خوزستان را نیز فراهم کرده است.

غیربومی ها؛ علت سوء مدیریت منابع آب

کعب عمیر یکی دیگر از علت‌های خشکسالی و سیل سالیان گذشته را وجود غیر بومی‌ها در بدنه مدیریتی استان دانست و گفت: اشخاصی که در سازمان آب و برق استان خوزستان مسئول اند غیر بومی و آشنایی کافی با جغرافیا استان و مناطق پرخطر ندارند که نتیجه آن خشکسالی امسال و سیل سالیان گذشته بوده است.

انتقال آب بهشت آباد غیرکارشناسی است

نماینده مردم شوش با بیان اینکه احداث تونل بهشت آباد غیرکارشناسی است خاطر نشان کرد: تونل انتقال آب بهشت آباد ۷۰۰میلیون متر مکعب آب از استان خوزستان به استان‌های دیگر منتقل می‌کند که باعث وارد شدن خسارت ۴۵۰۰ میلیارد تومانی به استان و کشور شده است.

بازیگران بدنقش سیاسی عامل تنش آبی اند

جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به محرمانه کردن مکاتبات مربوط به پروژه انتقال آب بهشت آباد و سایر پروژه‌های انتقال آب توسط وزارت نیرو می‌گوید: ورود بند بازان و بازیگران بدنقش سیاسی به عرصه‌های تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های وزارت نیرو یکی از چالش‌های حوزه آب کشور است. چرا که وزارت نیرو در حال حاضر اتاق خلوت یک جریان سیاسی است که با محرمانه کردن روند حاکم بر آب کشور، آینده پایداری سرزمین را با چالش روبرو می‌کند.

افزایش تخصیص آب صنایع استان‌های مرکزی ایران از آب استان خوزستان

وی با اشاره به جدول تخصیص منابع پروژه بهشت آباد که در تاریخ ۲۱ شهریور ۸۹ از سوی مهندس عطارزاده تهیه شده است، تصریح کرد: تخصیص ۵۸۰ میلیون متر مکعبی بهشت آباد را برای مصارف شرب و صنعت سه استان اعلام می‌کند حال آنکه نه تنها در روند تخصیص‌ها سهم صنعت حذف نشد بلکه با تعریف پروژه‌های انتقال آب خرسان عملا رقم تخصیص‌ها را اضافه کردند جالب اینجاست که به موازات افزایش تخصیص‌های انتقال آب از رودخانه‌های کارون بحث انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان و حتی انتقال آب خزر به اصفهان را هم دنبال می‌کنند و حتی بعضا موفق به تصویب تخصیص نیز شده اند.

سازمان بازرسی: نیازی به انتقال آب برای مصارف شرب نیست

نماینده مردم آبادان در مجلس با تاکید بر اینکه در حالی که وزارت نیرو ادعا می‌کند که انتقال آب کارون برای مصارف شرب است که سازمان بازرسی صراحتا از بی نیازی اصفهان به پروژه‌های کوهرنگ سه و بهشت آباد برای مصارف شرب سخن می‌گوید، معتقد است: وزارت نیرو نه تنها آب کارون را به صورت غیر قانونی به زاینده رود منتقل می‌کند بلکه از رهاسازی حق ابه زیست محیطی تونل‌های یک و دو کوهرنگ خودداری کرده و حتی حاضر به پاسخگویی به سازمان محیط زیست کشور نیست

کمبود یک میلیارد متر مکعبی آب خوزستان به دلیل انتقال آب

علیرضا ورناصری قندعلی نماینده مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه باید جلوی اجرای سیاست‌های غلط وزارت نیرو در مدیریت آب که بدان اصرار دارد، ایستاد؛ گفت: اتفاقات اخیر ناظر بر اجرای یک سری سیاست‌های غلط از ۱۵ سال قبل تاکنون است که اکنون نتایج آن عیان شده این درحالی است که آورده آب در استان خوزستان حدود ۱۶ میلیارد مترمکعب است، اما مصارف به حدود ۱۷ میلیارد مترمکعب می‌رسد همچنین اجرای ۴ طرح بزرگ انتقال آب در کارون سبب شده سقف آورده پایین بی‌آید و سال به سال اوضاع برای تامین آب نامناسب شود و امسال به دلیل خشکسالی مشکل تشدید شده است.

منبع: تحریریه
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی