اقتصادی - گفتگوی اقتصادی

محمدهاشمی فرد: وقتی ایران نفت دارد، اما برق ندارد/ تکرار دردناک خام‌فروشی
در گفت و گو با کارشناس تجارت بین الملل مطرح شد

محمدهاشمی فرد: وقتی ایران نفت دارد، اما برق ندارد/ تکرار دردناک خام‌فروشی

در برنامه گفت و گوی اقتصادی از استودیوی تلویزیونی «دیدارنیوز» با حضور دکتر محمد هاشمی‌فرد، کارشناس تجارت بین‌الملل، چالش بزرگ ایران در زنجیره جهانی خلق ثروت مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
مروری بر سیر تاریخی اقتصاد ایران از دهه ۴۰ تا به امروز
گفت و گوی دیدار با یک کارشناس اقتصاد

مروری بر سیر تاریخی اقتصاد ایران از دهه ۴۰ تا به امروز

برنامه گفت و گوی اقتصادی دیدار نیوز، میزبان دکتر وحید شقاقی شهری دانش آموخته دکتری اقتصاد و عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی تهران بود او سیرتاریخ اقتصاد ایران از دهه ۴۰ تا به امروز را مرور کرد.
توافق اوپک؛ نجات نفت یا توقف تولید؟/ رونق اقتصاد ایران با نفت ۲۰ دلاری!

توافق اوپک؛ نجات نفت یا توقف تولید؟/ رونق اقتصاد ایران با نفت ۲۰ دلاری!

هیچکس گمان هم نمی­ کرد که قیمت نفت در بدترین حالت به ۲۰ دلار برسد و حالا همگان در انتظار افزایش اندک آن چشم دوخته اند. از ابتدای سال جاری میلادی قیمت نفت به کاهش ۶۵ درصدی رسیده است که این حجم کاهش قیمتی، باعث تعطیلی پالایشگاه‌ها و توقف تولید بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی جهانی شده است. اینک اوپک تصمیم به یک توافق تاریخی گرفته و قرار است تولید نفت خود را به دلیل سقوط قیمت در بازار‌های جهانی به ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد، به عبارتی میزان تولید آن بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر کاهش خواهد یافت. محمد عباسی تحلیلگر بازار نفت در گفتگو با دیدارنیوز دراین باره گفت:توافق اوپک مبنی بر این است که بازار تا دوسال آینده به شرایط تقاضای گذشته باز نخواهد گشت بنابراین همیشه این فشار پشت قیمت نفت خواهد بود. به عبارتی اگر قیمت بازار نفت افزایش یابد کشور‌هایی که وابستگی شدیدتری به درآمد‌های نفتی دارند سعی می‌کنند با افزایش تولید از قیمت بالاتر، بیشترین بهره را ببرند که این اتفاق باعث می‌شود قیمت در یک سطحی ثابت بماند.
۸۰ درصد صادرات ایران تحت الشعاع کرونا/بحران کاهش ارزش کالای صادراتی

۸۰ درصد صادرات ایران تحت الشعاع کرونا/بحران کاهش ارزش کالای صادراتی

با توجه به بسته شدن مرزها، صادرات فولاد کشور با مشکل مواجه شده و احتمال ریزش شدید رشد آن مطرح شده است که می‌تواند ضربه مهلکی به این بخش ارزآور وارد سازد، البته فعالان در این حوزه کار خود را تعطیل نکردند و برای حفظ بازار، اقدام به فروش با قیمت پاپین کرده اند، اما داستان، شکل نگران کننده‌ای به خود گرفته است. نگرانی فوق تنها به صنعت فولاد ارتباط پیدا نمی‌کند، صنایع دیگر از جمله پتروشیمی و نفت، خشکبار و... را نیز شامل می‌شود. سید حمید حسینی فعال اقتصادی در بخش پتروشیمی و عضو اتاق بازرگانی ایران و پدرام سلطانی عضو شورای عمومی فدراسیون جهانی اتاق‌ها (ICC) و نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتگو با دیدارنیوز به بررسی وضعیت صادرات کالا در دوران کرونا پرداخته اند و تاثیر ویروس کرونا بر میزان صادرات را بسیار جدی بیان کردند. در ادامه می‌توانید تحلیل فعالان اقتصادی نامبرده را بخوانید.
عامل افزایش قیمت جهانی طلا رکود است/ رکود تورمی در ایران تداوم می‌یابد

عامل افزایش قیمت جهانی طلا رکود است/ رکود تورمی در ایران تداوم می‌یابد

با افزایش نگرانی‌ها درباره شیوع گسترده‌تر ویروس کرونا، شاخص‌ها در بازار‌های جهانی با افت روبرو شده و قیمت طلا به بالاترین نرخ خود در طی چند سال گذشته رسیده است. اقتصاد و بازار ایران هم از این افزایش قیمت‌ها بی تاثیر نمانده و این روز‌ها شاهد افزایش قابل توجهی در بازار طلا و سکه هستیم. کامران ندری کارشناس امور اقتصادی در رابطه با دلایل افزایش جهانی قیمت طلا در گفتگو با دیدارنیوز گفت:افزایش قیمت جهانی طلا به خاطر رکودی است که در اقتصاد جهان اتفاق افتاده، دلیل آن هم گسترش و شیوع پاندمیک ویروس کرونا است. در واقع گسترش این ویروس سبب شده تا بازار‌های جهانی ریزش پیدا کنند و مردم به جای اینکه ترجیح دهند در بازار‌های مالی دست به خرید بزنند، به سمت دارایی قابل اطمینان می‌روند، بنابراین به طور طبیعی در چنین وضعیتی شاهد سرعت افزایش قیمت جهانی طلا هستیم. تفاوت اقتصاد ایران با اقتصاد‌های دیگر دنیا که با مشکل کرونا مواجه شده‌اند در این است که علاوه بر رکود، بالا بودن نرخ تورم نیز مزید بر علت است که این عامل دوم، به تنهایی فشار فراوانی به بازار‌هایی مثل طلا و ارز وارد می‌سازد. در صورتی که افزایش قیمت جهانی را هم به آن اضافه کنیم تاثیر آن بر بازار ایران بسیار قابل توجه خواهد بود.
پرطرفدارترین ها