تیتر امروز

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد
در سی‌و‌نهمین برنامه دیدار اندیشه با سلیمانی اردستانی مطرح شد:

دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد

در سی‌ونهمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی اردستانی با موضوع "محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ" گفت‌و‌گو کردیم.
قفل تاریخی بر سر راه بخش صنعتی/ تهران؛ شهری برای همه یا منافع گروه‌های خاص؟/ بررسی CFT، سیگنالی مثبت به جهان
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

قفل تاریخی بر سر راه بخش صنعتی/ تهران؛ شهری برای همه یا منافع گروه‌های خاص؟/ بررسی CFT، سیگنالی مثبت به جهان

این بیست و پنجمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
در گفت و گو با کارشناس تجارت بین الملل مطرح شد

محمدهاشمی فرد: وقتی ایران نفت دارد، اما برق ندارد/ تکرار دردناک خام‌فروشی

در برنامه گفت و گوی اقتصادی از استودیوی تلویزیونی «دیدارنیوز» با حضور دکتر محمد هاشمی‌فرد، کارشناس تجارت بین‌الملل، چالش بزرگ ایران در زنجیره جهانی خلق ثروت مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

کد خبر: ۱۸۴۵۸۰
۱۷:۴۵ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴

محمدهاشمی فرد: وقتی ایران نفت دارد، اما برق ندارد/ تکرار دردناک خام‌فروشی

دیدارنیوزـ لیلا قصاب‌زاده: گفت‌و‌گو با محمد هاشمی فرد، کارشناس تجارت بین الملل این‌گونه آغاز شد: «زمانی که ترامپ به کشور‌های حاشیه خلیج فارس سفر می‌کند، خبری از نفت و خام‌فروشی نیست؛ آنها فناوری می‌فروشند، مالکیت فکری صادر می‌کنند و ثروت تکرارپذیر می‌سازند. اما ما همچنان در خیال خوش خام‌فروشی مانده‌ایم. سهم ما از زنجیره جهانی خلق ثروت چیست؟»

ویدیوی این گفت‌وگو را می‌توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید.

 

هاشمی‌فرد در پاسخ به این دغدغه، با بیان اینکه «این سوال زخمی کهنه، اما همواره تازه است»، به نقد ساختار‌های اقتصادی پرداخت و با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده ایران در اقتصاد جهانی گفت: «فرش ایرانی متعلق به ۲۵۰۰ سال پیش، اکنون در موزه آرمیتاژ روسیه نگهداری می‌شود. بیش از ۷۰ درصد آن سالم مانده و امروز به نام ایران، اما در خاک روسیه درآمدزایی می‌کند.»

وی افزود: «ما زعفران، خاویار، فرش و ده‌ها میراث ارزشمند دیگر داریم که ریشه در تمدن و فرهنگ غنی‌مان دارند، اما نه‌تنها آنها را به‌درستی معرفی نکرده‌ایم، بلکه اجازه داده‌ایم کشور‌های دیگر از آنها کسب درآمد کنند.»

هاشمی‌فرد اختلافات داخلی و سیاست‌گذاری‌های نادرست را از عوامل اصلی بحران دانست و گفت:«تا زمانی که سیاست اقتصادی وجود نداشته باشد و اقتصاد در خدمت سیاست باشد، مشکلات پابرجا خواهند ماند.»

او با اشاره به تأثیر مخرب دودستگی‌های سیاسی بر اقتصاد ادامه داد: «وقتی مردم تکه‌تکه می‌شوند، دیگر توان همبستگی برای حل مسائل کلان باقی نمی‌ماند. باید به‌جای تمرکز بر اختلافات ایدئولوژیک، تمام توان خود را صرف توسعه کشور و ارتقای رفاه مردم کنیم.»

در پایان، او با یادآوری حدیثی از امام علی (ع) تأکید کرد: «اگر کسی که مسئولیت دارد، فردی شایسته‌تر و متخصص‌تر از خود را می‌شناسد و معرفی نمی‌کند، بی‌تقواست. امروز کشور به مشاورانی شایسته، متخصص و دلسوز نیاز دارد تا راه برون‌رفت از بحران‌ها هموار شود.»

این گفت‌و‌گو، با تمرکز بر ضعف مزمن ایران در ایجاد ارزش افزوده، صادرات فناوری و بی‌توجهی به صنایع خلاق به‌عنوان ابزار اصلی ثروت‌سازی، هشداری است برای سیاست‌گذاران که خام‌فروشی را رها کنند و برای ارتقای جایگاه ایران در زنجیره جهانی، گام‌های عملی بردارند.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۲
0
0
آخه کجای شیراز و جنوب به شمال ربط داره؟!! بلد کردن مکان ها توسط رسانه ها پدر کشور رو درآورده.. شمال قلب کشوره
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۲
0
0
جمعیت قطر 4 میلیونه نه یک میلیون درضمن به سایز نیست به جنم و وجوده.. اون کاری هم که بن سلمان داره انجام میده همش کپی از دست قطر و شیخ تمیم هست
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور
امروز دوشنبه ۲۴ شهريور