تیتر امروز

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با استاد پیشین دانشگاه جرج تاون از واشینگتن

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ شیرین هانتر، استاد برجسته و پیشین دانشگاه جرج تاون و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی رفته و موضوعات مختلف از تحولات ونزوئلا، سند ملی ایالات متحده، مذاکره ایران...
مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کد خبر: ۱۹۳۴۷۷
۲۰:۵۰ - ۰۴ دی ۱۴۰۴

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من محمدرضا حیاتی با یک مجله خبری تحلیلی دیگر در خدمت شما هستم.

در این برنامه می‌بینید و می‌شنوید:

۱- جدال در شورای امنیت بر سر برنامه هسته‌ای ایران و قطعنامه ۲۲۳۱
۲- قصد آمریکا برای تمام کردن کار کوبا و ونزوئلا
۳- ۱۴۰۵ سال سخت اقتصادی؛ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران
۴- تامین منابع مالی بودجه از جیب مردم

 

ویدیوی این مجله خبری را می‌توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید

 

جدال در شورای امنیت بر سر برنامه هسته‌ای ایران و قطعنامه ۲۲۳۱

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه۲۲۳۱ به درخواست برخی کشور‌های غربی عضو این شورا، برگزار شد، شکاف میان ۵ عضو دائم شورای امنیت را بر سر موضوع هسته‌ای ایران بیش از پیش آشکار ساخت.

روسیه و چین بر خاتمه کامل قطعنامه ۲۲۳۱ درباره برنامه هسته‌ای ایران تاکید کردند.

در مقابل، انگیس، فرانسه، آمریکا، و برخی اعضای اروپایی شورای امنیت نیز بر اعتبار و تداوم قطعنامه ۲۲۳۱، بازگشت تحریم‌های سازمان ملل و دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی به تاسیسات هسته‌ای آسیب دیده ایران در پی حمله آمریکا و اسرائیل تاکید داشتند.

غنی‌سازی صفر و اجبار، مذاکره محسوب نمی‌شود

نماینده آمریکا با تاکید بر بازگرداندن محدودیت‌ها و تحریم ها، با پیشنهاد مذاکره مستقیم و معنادار دولت ترامپ با ایران تاکید کرد: غنی سازی نباید در خاک ایران صورت گیرد.
سفیر ایران نیز خطاب به نماینده آمریکا گفت: ما از هرگونه مذاکره منصفانه و معنادار استقبال می‌کنیم، اما اصرار بر سیاست «غنی‌سازی صفر» کاملاً مغایر با حقوقی است که ایران به‌عنوان عضو ان پی تی از آن برخوردار است.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: غنی‌سازی صفر، ضرب‌الاجل و اجبار حتی اگر در پوشش واژگان دیپلماتیک عرضه شوند، مذاکره محسوب نمی‌شوند؛ بلکه صرفا تایید می‌کنند که هدف، تسلیم است نه توافق.

تعریف جدید ایالات متحده از دیپلماسی؛ دیکته‌کردن است، نه مذاکره!

عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در شبکه ایکس نوشت: تعریف جدید ایالات متحده از دیپلماسی: «ما آماده مذاکره‌ای معنادار هستیم، اما حقوق به رسمیت شناخته‌شده بین‌المللی خود را فراموش کنید!» این دیکته‌کردن است، نه مذاکره؛ چه برسد به مذاکره‌ای معنادار. به‌جای تلاش برای فریب جهانیان، به دیپلماسی واقعی و شرافتمندانه روی بیاورید.

در ارتباط با این موضوع گفت‌و‌گو می‌کنم با سید قائم موسوی، تحلیلگر مسائل روابط بین‌الملل.

سوال اول: تحلیل و ارزیابی شما از جلسه شورای امنیت در خصوص قطعنامه ۲۲۳۱ چیست و نتیجه این جلسه چه بود؟

سوال دوم: با توجه به اختلاف نظر جدی میان نظرات ایران و روسیه و چین با کشور‌های غربی در خصوص خاتمه قطعنامه ۲۲۳۱؛ آیا خطر برگشت تحریم‌ها کاملا از بین رفته و یا کشور‌های غربی مجددا این موضوع را زنده نگه خواهند داشت؟

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

اجازه بازدید و بازرسی از تاسیسات بمباران‌شده را نمی‌دهیم

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با فشار سیاسی و روانی و پیگیری‌های بی‌ربط آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اینکه بیایند دوباره تاسیسات بمباران شده را بازرسی کنند نمی‌پذیریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اظهارات گروسی در موضوع هسته‌ای ایران و به‌کار بردن عبارت «شمشیر داموکلس» گفت: فقط می‌توان گفت که مدیرکل آژانس به صورت واضح اعلام کرده است که بخشی از جریان دشمن است.

دیدار نتانیاهو با ترامپ زمینه ساز حمله دوباره به ایران

اورشلیم‌پست در گزارشی نوشت: با نزدیک شدن به دیدار بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ، بحث درباره نحوه مواجهه با جمهوری اسلامی بار دیگر در مرکز توجه واشینگتن و تل‌آویو قرار گرفته است.

در این گزارش آمده است در حالی که مقام‌های امنیتی اسرائیل هشدار داده‌اند رزمایش‌های موشکی جمهوری اسلامی می‌تواند پوششی برای آماده‌سازی حمله به اسرائیل باشد، آمریکا نسبت به چگونگی جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه یا گرفتار شدن در یک تقابل طولانی‌مدت محتاط است.

محمد خاتمی: اگر جمهوری اسلامی برود ایران از بین خواهد رفت، راهی جز اصلاحات وجود ندارد

رئیس‌جمهور پیشین گفت: من معتقدم راهی جز اصلاحات وجود ندارد و در عمق جامعه هم اگر پرسیده شود میان براندازی و حرکت‌های رادیکال و اصلاحات، چه چیز مطلوب است. اگر در ورای احساسات زودگذر و عصبانیت هائی که از وضع موجود هست بنگریم بنظرم اکثریت، اصلاحات را انتخاب خواهد کرد.

رئیس‌دولت‌های هفتم و هشتم تصریح کرد: اکثر مردم می‌خواهند زندگی کنند. اگر مشکلات اقتصادی، سیاسی و منزلتی مردم و کشور حل شود رضایت مردم هم کم و بیش بدست خواهد آمد، اگر جمهوری اسلامی برود ایران از بین خواهد رفت.

کاخ سفید بنا دارد که کار کوبا و ونزوئلا را تمام کند

شیرین هانتر استاد با سابقه دانشگاه جرج تاون در گفت‌و‌گو با دیدار نیوز در تشریح وضعیت مربوط به تحولات ونزوئلا گفت: مشکل آمریکا با ونزوئلا از زمان هوگو چاوز آغاز شد. کاخ سفید بنا دارد که کار کوبا و ونزوئلا را تمام کند. به عبارت دیگر، سیاست واشنگتن این است که دولت‌های مخالف آمریکا در منطقه تا حد امکان تضعیف و سرنگون شوند.

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

هانتر افزود: هدفگذاری آمریکا این است که با فشار‌هایی که بر کاراکاس وارد می‌کند، نهایتا مادورو را مجبور به خروج داوطلبانه از این کشور و واگذاری قدرت به شخص دیگری از اپوزوسیون کند. به عبارت دیگر، امید سیاستمداران آمریکایی این است که کار در ونزوئلا به حمله زمینی نکشد. بیش از ۶۰ درصد افکار عمومی آمریکا خواستار درگیری نظامی این کشور چه در آمریکای لاتین و چه در دیگر نقاط نیستند.

در این خصوص گفت‌و‌گو می‌کنم با اسفندیار خدایی تحلیل‌گر روابط بین‌الملل و مطالعات آمریکا.

سوال اول: با توجه به توقیف نفتکش‌های ونزوئلا و تشدید حضور دریایی آمریکا در منطقه، محاصره ونزوئلا چه هزینه‌ها و مخاطراتی برای آمریکا دارد؟

سوال دوم: آیا نسخه ونزوئلا برای ایران ممکن است؟ آیا آمریکا می‌تواند ایران را همانند ونزوئلا محاصره کند؟ محاصره ایران چه پیامد‌های منطقه‌ای و جهانی خواهد داشت؟

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

لایحه بودجه ۱۴۰۵ منتشر شد/ سال آینده؛ اقتصادی سخت!

لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ از سوی رئیس‌جمهور به مجلس ارائه شد. افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارمندان در کنار افزایش درآمد مالیاتی با رشد سنگین حدود ۶۲ درصدی. حذف ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی. افزایش مالیات بر ارزش افزوده از ۱۰ به ۱۲ درصد.

سهم درآمد نفت در لایحه بودجه؛ فقط ۲۶۳ همت است، که کم‌سابقه و نگران‌کننده است نه به‌خاطر اصلاح ساختار کاهش اتکا به نفت بلکه به‌دلیل محدودیت فروش نفت و انتقال پول. کل بودجه فقط حدود ۱۰ درصد رشد کرده که نشان‌دهنده سیاست انقباضی شدید دولت است.

حداقل نرخ تورم سال آینده ۶۰ درصد خواهد بود

محمدتقی فیاضی، کارشناس اقتصادی می‌گوید: اقتصاد ایران در سال آینده با موج تورمی جدیدی مواجه می‌شود. تشدید فروش اوراق بدهی می‌تواند به افزایش نقدینگی و تورم منجر شود.

فیاضی اظهار داشت: ۴۰ درصد مصارف بودجه از طریق منابع ناپایدار تامین می‌شود. افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان به معنای کاهش جدی قدرت خرید خانوار‌ها است. لایحه بودجه ۱۴۰۵ پیام مثبتی به جامعه و فعالان اقتصادی منتقل نمی‌کند.

کاهش ۷۰ درصدی درآمد فروش نفت در بودجه سال آینده

بر اساس بودجه سال ۱۴۰۵ در بخش درآمد‌های دولت و در بخش واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای، درآمد‌های دولت از حدود ۹۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ به ۲۷۵ همت رسیده، به عبارتی دولت درآمد‌های حاصل از فروش نفت، واگذاری اوراق و تهاتر نفت بابت تامین فرآورده هفتاد درصدکاهش یافته است.

پزشکیان بجای اینکه هزینه‌ها را کاهش دهد، منابع مالی را از جیب مردم تأمین می‌کند

مرتضی افقه اقتصاددان گفت: قرار بود پزشکیان هزینه‌ها را کاهش دهد، اما در عمل منابع مالی از جیب مردم تأمین خواهد شد.

مرتضی افقه اظهار داشت: فاصله بسیار زیادی میان حقوق و دستمزد‌ها با حداقل زندگی مردم وجود دارد که از منظر اجتماعی می‌تواند خطرناک باشد، ادامه این روند موجب تعطیلی بنگاه‌های کوچک و متوسط می‌شود که پیامد آن، تعمیق رکود اقتصادی و کاهش بیشتر قدرت خرید خواهد بود.

در همین ارتباط گفت‌و‌گو می‌کنم با علیرضا بهبهانی کارشناس اقتصادی.

سوال اول: بودجه ۱۴۰۵؛ سند نجات اقتصاد یا سند تعویق بحران است؟ و آیا حذف ارز ترجیحی؛ شوک تورمی آگاهانه محسوب می‌شود و یا اجبار بدون برنامه که به دلیل نداشتن ارز و فشار تحریم‌ها بوده؟

سوال دوم: افزایش ۶۲ درصدی مالیات در اقتصادی که قاعدتا مثل امسال رشدی ندارد و دولت هم برنامه‌ای برای رشد اقتصادی ارائه نکرده؛ اصلاح ساختاره یا فشار بر طبقه متوسط جامعه؟

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

دلار و سکه قله‌ها را فتح می‌کنند

سقوط آزاد ارزش پول ملی با سرعتی بی‌سابقه ادامه دارد و مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور هم در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره رکوردزنی قیمت دلار گفته است «نترسید».
دلار در آخرین روز هفته کاری به رقم صد و سی و هشت هزار تومان رسید. سکه بهار آزادی ۱۵۵ میلیون تومان و قیمت یورو هم با رقم رکورد شکن ۱۷۵ هزار تومن خرید و فروش می‌شوند.

نتانیاهو منتظر چراغ سبز ترامپ برای حمله به لبنان است

شبکه ۱۳ تلویزیون اسراییل به نقل از برخی منابع گزارش داد که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسراییل از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا چراغ سبزی برای آغاز عملیات گسترده‌ای علیه حزب‌الله را درخواست خواهد کرد.

زلنسکی در پیام کریسمس برای پوتین آرزوی مرگ کرد

ولودیمیر زلنسکی در پیام کریسمس خود گفت: مردم عزیزم، از دیرباز اوکراینی‌ها باور داشته‌اند که در شب کریسمس، آسمان‌ها گشوده می‌شود؛ و اگر آرزوی خود را با آن در میان بگذاری، حتماً محقق خواهد شد.

امروز، همه ما یک رؤیا داریم؛ و برای همه، تنها یک آرزو: باشد که نابود شود، همان عبارتی که هر کس در دل خود زمزمه می‌کند!

چهار گروه مسلح شبه نظامی عراق با تحویل سلاح موافقت کردند

فائق زیدان، رییس شورای عالی قضایی عراق، اعلام کرد: چهار گروه مسلح نزدیک به جمهوری اسلامی با تحویل تسلیحات خود به دولت این کشور موافقت کرده‌اند.
زیدان گفت: چهار گروه عصائب اهل الحق، کتائب امام علی، کتائب سیدالشهدا و کتائب انصارالله الاوفیا «به‌طور روشن پایبندی خود را به اصل محدود کردن سلاح به دولت اعلام کرده‌اند».

او افزود این چهار گروه در پارلمان آینده عراق دارای نماینده هستند و بخشی از ساختار سیاسی کشور به شمار می‌روند.

 

عوامل برنامه:

تهیه‌کننده و کارگردان: سهیل محمدیان

اجرا: محمدرضا حیاتی

فیلمبردار: حسین بابازاده

تدوین: نیکو مجدی

سردبیر: حسین جعفری

با تشکر از: سیدقائم موسوی، اسفندیار خدایی و علیرضا بهبهانی کارشناسان این برنامه

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۰۴ دی
امروز پنجشنبه ۰۴ دی
امروز پنجشنبه ۰۴ دی
امروز پنجشنبه ۰۴ دی