تیتر امروز

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.

احتمال تشدید پیک چهارم کرونا با ویروس جهش یافته/ آغاز پیک جدید در خوزستان

رییس مرکز و پایگاه تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران ضمن تشریح وضعیت کرونا در ایران و اشاره به آغاز پیک جدید اپیدمی در استان خوزستان، گفت: این در حالی است که احتمال تشدید پیک چهارم کرونا متاثر از نوع جهش یافته ویروس وجود دارد.

کد خبر: ۸۲۲۶۸
۰۹:۰۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹

احتمال تشدید پیک چهارم کرونا با ویروس جهش یافته/ آغاز پیک جدید در خوزستان

 

دیدارنیوز ـ دکتر احسان مصطفوی گفت: آنچه که در مورد تاثیر واریانت انگلیسی بر پیک جدید اپیدمی مطرح می‌شود نیاز به مطالعات بیشتر و بررسی واریانت‌های ویروس در گردش در کشور دارد که ابتدا بتوانیم مشخص کنیم واریانت انگلیسی و احیانا سایر واریانت‌های شناخته شده در چه گستره‌ای پخش شده و چه درصدی از ویروسی که در جامعه در حال گردش است را این واریانت تشکیل می‌دهد. بنابراین؛ اینکه پیک چهارم کرونا متاثر از نوع جهش یافته ویروس باشد محتمل است، ولی دانستن شدت این تاثیر نیاز به انجام مطالعات تکمیلی دارد.

وی افزود: در چند روز گذشته، به نظر می‌رسد پیک جدید اپیدمی در استان خوزستان شروع شده است و در استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، فارس و سمنان افزایش ملایم از شمار موارد بستری را شاهد بوده‌ایم.

مصطفوی درباره دلایل قرمز شدن وضعیت استان خوزستان، بیان کرد: این که دقیقا چه عاملی باعث شده که این اتفاق رخ دهد نیازمند بررسی و تحلیل استانی است و آنچه که ما بر اساس شنیده‌ها از استان مذکور می‌دانیم این است که برخی تجمعات کنترل نشده در این مناطق و مسافرت‌های کنترل نشده، بستر خیز جدید اپیدمی را فراهم کرده است. این رفتار‌های پرخطر مثل حضور در تجمعات، مسافرت غیر ضروری و عدم رعایت پروتکل‌ها موضوعی است که در هر منطقه‌ای رخ دهد بستر خیز بیماری را فراهم می‌کند؛ پس بهتر است برای جلوگیری از وقوع شرایط مشابه خوزستان در سایر استان‌ها رعایت نکات بهداشتی همچنان در اولویت قرار گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است برگزاری جشنواره فیلم و تئاتر فجر در استان تهران موجب خیز بیماری در این شهر شود؟، تصریح کرد: هر تجمعی می‌تواند بستر گسترش ویروس را فراهم کند و گزارش روز‌های اخیر که از ابتلای چند نفر از افرادی که در جشنواره حضور داشتند می‌تواند موید این موضوع باشد و نمی‌توان گفت تجمعی به این شکل رخ دهد و بستر گسترش ویروس در آن فراهم نمی‌شود.

این اپیدمیولوژیست در پاسخ به اینکه آیا احتمال ناقل بودن کسانی که واکسن کرونا دریافت کردند وجود دارد یا خیر؟، اظهار کرد: برای این موضوع هم هنوز پاسخ دقیقی وجود ندارد و هنوز باید افراد واکسینه شده هم از ماسک استفاده کنند تا بتوانیم به پاسخ صریح‌تری برسیم؛ هرچند که ممکن است این موضوع از واکسنی به واکسن دیگر متفاوت باشد.

وی درباره احتمال ورود سایر جهش‌های ویروس کرونا به کشور، گفت: وقتی مراودات بین المللی صورت می‌گیرد، بستر ورود ویروس به کشور‌ها هم فراهم می‌شود و این بستگی دارد ویروس‌های جهش یافته چقدر توانسته باشند در دنیا پخش شوند، در حال حاضر گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی بیش از سایر جهش‌ها بوده و از ورود این واریانت به کشور ما هم گزارشاتی وجود دارد. سایر جهش‌های ویروس گسترش محدودتری داشتند، اما ورود مسافرین بستری برای گسترش شیوع این واریانت‌ها هست در عین حال نباید از این موضوع غافل شویم که حتی ممکن است واریانت خاص کشور ما هم اتفاق بیفتد و در نتیجه پایش واریانت‌های ویروس در کشور موضوع بسیار حائز اهمیتی است.

مصطفوی درباره آثار اعمال محدودیت تردد در کنترل گسترش بیماری، تاکید کرد: آنچه که به عنوان محدودیت تردد شبانه اعمال می‌شود خاص کشور ما نیست و در کشور‌های مختلف اعمال می‌شود و در برخی کشور‌های اروپایی این ساعات منع تردد بیش از ساعتی است که در کشور ما اعمال می‌شود. این محدودیت تردد شبانه، زمینه‌ساز آن می‌شود که افراد تا حد امکان کمتر به مهمانی‌های شبانه و مراکز تجمعی مثل رستوران‌ها بروند و قطعا این محدودیت‌ها عاملی برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس است.

وی درباره پپیش‌بینی از وضعیت بیماری در کشور طی روز‌های آتی و منتهی به نوروز ۱۴۰۰، افزود: تجربه یک ساله مدیریت کرونا نشان داده است همه چیز دست سیاست‌گذاران و مردم است بنابراین؛ اگر مردم شرایط را عادی نپندارند و فکر نکنند شرایط تحت کنترل است و در عین حال سیاست‌گذاری مناسبی هم داشته باشیم آن وقت انتظار وضعیت عجیب و غیر منتظره‌ای در کشور نخواهیم داشت و شرایط همچنان تحت کنترل است، ولی اگر تجمعات و مسافرت‌ها خارج از چارچوب پروتکل‌های اعلامی باشد آن زمان انتظار افزایش موارد بیماری را خواهیم داشت.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور