تیتر امروز

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...
آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار
دیدار نخستین برنامه از "پریسکوپ" را منتشر می‌کند

آینده معماری؛ از دانشگاه تا کف بازار کار

با توجه به طیف گسترده علاقه مندی‌ها در دهه‌های اخیر در زمینه‌های شغلی و به طبع سردرگمی و عدم آگاهی نسل نوجوان و جوان (نسل Z) نسبت به آینده، بازار کار، میزان درآمد، جایگاه شغلی و اجتماعی هر حرفه...

مینو محرز: به برخی از داوطلبان امروز دارونما تزریق شد؛ تا کنون هیچ یک دچار عوارض موضعی یا حساسیت‌‌ نشدند

محقق پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا با بیان این‌‌که روش مطالعه در واکسن ایرانی کرونا، «دوسوکور» است، گفت: در مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا، از سه نفری که امروز واکسن یا دارونما را دریافت کردند هیچ یک دچار عوارض موضعی یا زودرس نشدند.

کد خبر: ۷۸۹۶۷
۲۳:۲۲ - ۰۹ دی ۱۳۹۹
دیدارنیوز - دکتر مینو محرز با بیان این‌‌که تست انسانی واکسن ایرانی کرونا از امروز اغاز شده است، اظهار کرد: روش مطالعه در واکسن ایرانی کرونا، «دوسوکور» است؛ در این روش، یک دسته از داروهای تزریقی به افراد، واکسن و یک دسته دیگر، پلاسبو (دارونما) هستند؛ دارونماها واکسن نیستند و اثرات واکسن را ندارند؛ از این روش با این هدف استفاده می‌‌شود که جهت‌‌گیری خاصی در افراد مورد مطالعه و محققین ایجاد نشود و نتایج مطالعه بالینی، تحت تأثیر جهت‌‌گیری‌‌ها قرار نگیرد و تضاد منافع رخ ندهد.

محرز با بیان این‌‌که واکسن ایرانی کرونا امروز به سه نفر تزریق شد، تصریح کرد: به افراد داوطلب گفته نشد که به کدام یک از آنها واکسن و به کدام یک از آن‌‌ها دارونما تزریق شده است. این از ویژگی‌‌های مطالعه دوسوکور است. وقتی مطالعه‌‌ای دوسوکور باشد، نتیجه تحقیق و کارآزمایی بالینی به دور از جهت‌‌گیری خواهد بود؛ همچنین قضاوت نتایج حاصل از مطالعه راحت‌‌تر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سؤال که عوارض احتمالی ناشی از تزریق واکسن تا چه زمانی بروز می‌‌یابد، گفت: واکسن‌‌ها به طور کلی ممکن است یکسری عوارض موضعی در محل تزریق و یکسری عوارض در ارگان‌‌های بدن داشته باشند. عوارض موضعی و زودرس شامل درد در محل تزریق، ورم محل تزریق و حساسیت‌‌های شدید، قرمزی دور محل تزریق و واکنش‌‌های آلرژیک است. دسته‌‌ای دیگر از عوارض ممکن است مدتی پس از تزریق واکسن ایجاد شوند. آن دسته از عوارضی که در کارآزمایی بالینی برای محققین اهمیت دارد، عوارضی است که ممکن است واکسن‌‌ها در اعضایی مانند مغز، قلب، کبد، کلیه و ... به جا بگذارند.

وی ادامه داد: اصولاً وقتی یک ماده بیولوژیک وارد بدن می‌‌شود، آن دسته از عوارضش اهمیت دارد که باعث بروز مشکل در اندام‌‌های مهم بدن شود مثلاً این‌‌که پس از تزریق یک واکسن، فرد دچار بثورات جلدی شود و پس از مدتی این بثورات از بین برود، اهمیت چندانی ندارد اما اگر تزریق واکسن بر ارگان‌‌های حیاتی تأثیر بگذارد، اهمیت دارد؛ عوارض روی ارگان‌‌های مهم بدن تا چند روز پس از تزریق واکسن مشخص می‌‌شوند.

محقق پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا تأکید کرد: در مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا، از سه نفری که امروز واکسن یا دارونما را دریافت کردند هیچ یک دچار عوارض موضعی و زوردس (عوارض محل تزریق) نشدند؛ این افراد از لحاظ عوارض دیگر نیز کاملاً تحت نظر قرار می‌‌گیرند و هرروز بررسی و معاینه خواهند شد.
 
منبع: انتخاب
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی