تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

اردوغان هم‌چنان به فکر اعزام نیرو به قره‌باغ است

رئیس‌جمهوری ترکیه درخواست اعزام نیرو‌های کشورش به منطقه قره‌باغ جمهوری آذربایجان را تسلیم پارلمان کرد.

کد خبر: ۷۵۸۰۳
۱۴:۱۳ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹

اردوغان هم‌چنان به فکر اعزام نیرو به قره‌باغ است

 

دیدارنیوز ـ به نقل از خبرگزاری آناتولی، این طرح که از سوی دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه ارائه شده است، به دنبال استقرار نیرو‌های صلحبان در منطقه قره‌باغ به مدت یک سال است. در توضیح این طرح ذکر شده است که این استقرار "در راستای منفعت و رفاه مردم این منطقه" و همچنین در جهت منافع ملی ترکیه است.

این طرح سه‌شنبه در پارلمان ترکیه به رای گذاشته می‌شود.

این در حالی است که بر اساس توافق سه‌جانبه صورت گرفته برای آتش بس در قره‌باغ که به امضای روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان رسیده این تنها صلحبانان روسی هستند که در حد فاصل نیرو‌های دو کشور برای نظارت بر آتش بس مستقر می‌شوند.

روابط میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در قره‌باغ از ۱۹۹۱ تنش‌آلود بوده است، اما درگیری‌های جدید از ۲۷ سپتامبر آغاز شد. از آن زمان، طرفین بار‌ها یکدیگر را به حمله به غیرنظامیان و نیرو‌ها متهم کرده و حتی سه آتش‌بس انسانی هم نقض شد. اما سرانجام ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه هفته گذشته اعلام کرد طرفین به توافقی برای خاتمه درگیری دست یافته‌اند.

تلاش اردوغان برای دریافت مهر تایید پارلمان ترکیه برای اعزام نیرو به قره‌باغ در شرایطی انجام می‌شود که علاوه بر مخالفت سخنگوی وزارت خارجه روسیه، سخنگوی نخست‌وزیر ارمنستان هم گفته صحبت‌های رئیس‌جمهوری آذربایجان مبنی بر اینکه ماموریت صلحبانی در قره‌باغ شامل نیرو‌های ترکیه هم می‌شود، صحت ندارد.

با این حال، ریاست‌جمهوری ترکیه پس از رایزنی تلفنی پوتین و اردوغان اعلام کرد، ترکیه و روسیه بر اجرای آتش‌بس در قره‌باغ از یک مرکز نظارت مشترک نظارت خواهند داشت. براساس آن، اردوغان در گفتگو با پوتین، این را گام درست آن‌ها در جهت حل دائمی اوضاع خواند و افزود آنکارا و مسکو به طور مشترک فعالیت‌های مربوط به نظارت بر آتش‌بس در قره‌باغ را انجام خواهند داد.

بر اساس توافق جدید، جمهوری آذربایجان مناطقی از قره‌باغ را که در طول درگیری تصرف کرده است، حفظ می‌کند، اما ارمنستان موافقت کرد طی چند هفته از چندین منطقه عقب‌نشینی کند. نیرو‌های حافظ صلح اعزامی روسیه هم شامل ۱۹۶۰ نظامی به همراه ۹۰ خودروی زرهی و ۳۸۰ تجهیزات نظامی دیگر خواهند بود.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی