تیتر امروز

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد
گفت و گوی دیدار با یک کنشگر اجتماعی

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد

دیدارنیوز در سلسله گفت‌و‌گو‌های خود با موضوع بررسی دلایل اعتراضات دی‌ماه این بار با علی سمیعی، کنشگر اجتماعی گفت‌و‌گو کرد که در ادامه می‌خوانید.
کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...
صادق زیباکلام: نظام تصمیمی برای تغییر رویکرد ندارد/ هیچ کسی پیگیری نکرد چرا ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند/ رضا پهلوی فکر کرد آمدن مردم به خیابان یعنی سقوط نظام/ امیدوارم پزشکیان واقعیت‌ها را بداند فقط نمی‌خواهد بیان کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی

صادق زیباکلام: نظام تصمیمی برای تغییر رویکرد ندارد/ هیچ کسی پیگیری نکرد چرا ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند/ رضا پهلوی فکر کرد آمدن مردم به خیابان یعنی سقوط نظام/ امیدوارم پزشکیان واقعیت‌ها را بداند فقط نمی‌خواهد بیان کند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان صادق زیباکلام، تحلیلگر و استاد دانشگاه بود. او در این گفت‌و‌گو تاکید می‌کند که نظام باید سال گذشته وقتی دید ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند، فکری...

عضو کارگزاران: سخنان کدخدایی درباره زنان در حد یک شوخی است

عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: حتی وقتی اسم وزیر زن برده می‌شود، موضع‌گیری‌های تندی از سوی برخی‌ها، گرفته می‌شود به‌گونه‌ای که موجب عقب‌نشینی رئیس‌جمهور از معرفی وزیر زن می‌شود، بنابراین این سخنان کدخدایی در حد یک شوخی است. زنان ما همچنان برای رسیدن به حقوق اولیه خود در حال تلاش هستند چه برسد به اینکه بخواهیم، بحث‌های بالاتر را مطرح کنیم.

کد خبر: ۷۲۱۳۴
۱۲:۳۱ - ۰۴ مهر ۱۳۹۹
عضو کارگزاران: سخنان کدخدایی درباره زنان در حد یک شوخی است
 
دیدارنیوز - اخیرا عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در مصاحبه‌ای گفته است: «در انتخابات اخیر، تعداد خانم‌هایی که برای نمایندگی مجلس ثبت‌نام کردند و تائید صلاحیت شدند بسیار زیاد بود؛ از بین آنها تعداد ۱۶، ۱۷ نفر انتخاب شدند. یعنی خانم‌ها هم به خودشان رای نمی‌دهند، اینجا که دیگر شورای نگهبان مقصر نیست. پس دقیقاً مسئله ممنوعیت‌های قانونی نیست و پای مسائل فرهنگی در میان است. شاید در دوره‌های آتی، رئیس جمهور زن هم داشته باشیم.»

در این ارتباط فرزانه ترکان، عضو حزب کارگزاران سازندگی، درباره سخنان سخنگوی شورای نگهبان درخصوص اینکه در انتخابات زنان به زنان رأی نمی‌دهند و درآینده رئیس‌جمهور زن خواهیم داشت؟ گفت: بسیاری از وعده‌هایی که در حوزه زنان داده شده هنوز محقق نشده است. متاسفانه زنانی که حق‌شان بوده و این شایستگی را داشتند در مناصب مهم قرار بگیرند به منصه ظهور نرسیده است.

او افزود: اینکه از زنان شایسته حتی به عنوان معاون وزیر یا ریاست دانشگاه‌ها و یا سیستم‌های مدیریتی آموزش‌وپرورش، وزارت علوم و اقتصاد استفاده نمی‌شود و حتی وقتی اسم وزیر زن برده می‌شود، موضع‌گیری های تندی از سوی برخی‌ها، گرفته می‌شود به‌گونه‌ای که موجب عقب‌نشینی رئیس‌جمهور از معرفی وزیر زن می‌شود، بنابراین این سخنان کدخدایی در حد یک شوخی است. زنان ما همچنان برای رسیدن به حقوق اولیه خود در حال تلاش هستند چه برسد به اینکه بخواهیم، بحث‌های بالاتر را مطرح کنیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه آیا مسائل فرهنگی موجب شده ما یک رئیس‌جمهور زن نداشته باشیم یا بر این باورید که شورای نگهبان بستر لازم را برای حضور کاندیدا زن در انتخابات ریاست جمهوری، فراهم نکرده است؟ تصریح کرد: به‌طور کلی نمی‌توان گفت که فقط یک نهادی مانند شورای نگهبان مقصر است بلکه فضای عمومی جامعه ما، اعم از نهادهای قانونگذار و اجرایی برای احقاق حقوق زنان تلاش نکرده‌اند. هر گاه نزدیک به زمان انتخابات می شود همه نهادها از زنان، دفاع می‌کنند چراکه بحث حوزه زنان بحث جذابی است و از این رو برای خود شعارهایی را مطرح می‌کنند تا بتوانند، فضای عمومی جامعه را به سمت خود جذب کنند اما به محض اینکه رقابت‌های انتخاباتی به پایان می‌رسد، همه این شعارها و وعده‌ها در صندوقچه قرار می‌گیرد.

ترکان تاکید کرد: به عنوان مثال همین موضوع درباره انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و شوراها نیز وجود دارد از این رو بر این باورم تا زمانی که یک همت عالی، برای حل مشکلات کشور وجود نداشته باشد و مشارکت جدی زنان به دور از تعارفات، نمی‌تواند تاثیرگذار باشد.

این عضو حزب کارگزاران سازندگی اضافه کرد: به عنوان مثال، قانونمند شدن ورزش زنان و جایگاه مدیریتی ورزش زنان در قانون فدراسیون‌ها و کمیته المپیک اصلاح شده و به مجلس و شورای نگهبان برای تصویب رفته اما مدت‌هاست بلاتکلیف مانده و هنوز به‌رغم وعده های فراوان، زنان در سیستم های مدیریتی ورزش، حقوق قانونی برای‌شان تعریف نشده است در صورتی که نیمی از جامعه ما را زنان تشکیل می‌دهند و درصد بسیاری از ورزشکاران ما، هم در ورزش همگانی و قهرمانی، زنان هستند.

او تاکید کرد: در واقع ما می‌توانیم با توسعه ورزش زنان، بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی را حل و فصل کنیم. همچنین با گسترش ورزش دختران، می‌توانیم به مقابله با بسیاری از بحث‌های تهاجم فرهنگی، بپردازیم و در دنیا پیام رسان خوبی باشیم برای اینکه، یک زن مسلمان همزمان در جامعه بین‌الملل، می‌تواند در صحنه ورزش بدرخشد اما متاسفیم که هنوز در کشورمان، نتوانستیم بحث قانونی زنان در مدیریت ورزش را به تصویب برسانیم.

ترکان تصریح کرد: به عنوان مثال، بحث ازدواج دختران زیر سن قانونی که یک ظلم به زنان جامعه است، هنوز هم وجود دارد و متاسفانه به نتیجه نرسیده است. همچنین بحث‌های زنان سرپرست خانوار مطرح است که هنوز امتیازی برای آنها قائل نشدند؛ همه اینها بحث‌های به زمین مانده‌ای است که هیچ توجهی به آن نشده است. حال اینکه برخی بخواهند در زمان نزدیک به انتخابات بیایند و شعارهایی را عَلَم کنند تا فقط ویترین زیبایی را ایجاد کنند، تاثیرگذار نخواهد بود.
منبع: مهر
ارسال نظرات
پربحث ترین ها
امروز جمعه ۱۰ بهمن
امروز جمعه ۱۰ بهمن
امروز جمعه ۱۰ بهمن
امروز جمعه ۱۰ بهمن
پرطرفدارترین ها