تیتر امروز

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟
گفت و گوی دیدار در برنامه دیدار اقتصادی با کارشناس حوزه انرژی

فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟

دیدار اقتصادی در یکی دیگر از برنامه‌ها به سراغ فاتح برائی، کارشناس حوزه انرژی رفت. او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: تفاوت نرخ صادراتی گاز مایع با نرخ واردات بنزین، کشور را متحمل زیان ۲ میلیارد دلار...
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...

شروع آیین حماسی «رکضه طویرج» در کربلای معلی

رسانه‌های عراقی اعلام کردند که آیین حماسی «رکظه طویرج» در کربلا معلی شروع شده است.

کد خبر: ۷۰۰۰۹
۱۶:۲۰ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۹

دیدارنیوز ـ به نقل از اخبار العراق، مراسم رکضه طویرج بعد از ظهر امروز یکشنبه در میان تدابیر شدید امنیتی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شروع شده است.
 
رکضه طویرج یکی از بزرگترین تجمعات بشری در دنیاست که سالانه هنگام ظهر عاشورا محرم به مناسبت شهادت امام حسین (ع) و یاران و اصحابش برگزار می‌شود.
 
عزادران پس از اقامه نماز ظهر از منطقه قنطره السلام واقع در شرق مرکز شهر به سمت بارگاه امام حسین (ع) به شکل فوج فوج در حالی که لبیک یا حسین و یاحسین یاحسین سر می‌دهند به نشانه لبیک به ندای امام حسین (ع) در روز عاشوراء و هنگامی که تنها و بی یاور شد، «آیا کسی نیست مرا یاری کند»، می‌روند.
 
درباره این آیین ویژه مردم عراق روایت‌های مختلفی وجود دارد و برخی آن را مرتبط با حادثه عاشورای ۶۱ هجری می‌دانند که بخشی از انصار اباعبدالله الحسین (ع) از قبیله بنی اسد نتوانستند به موقع خود را به معرکه عاشورا برسانند.
 
سایت رسمی عتبه حسینی درباره تاریخچه این مراسم عاشورایی نوشته است که عزاداران در پاسخ به ندای «هل من ناصر» امام حسین (ع) در ظهر عاشورای محرم سال ۶۱ هجری قمری، شعار «لبیک یا حسین (ع)» سر می‌دهند.
 
براساس این گزارش، این مراسم ویژه مانند بسیاری از شعائر حسینی در طول حیات خود در معرض ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های رژیم‌های حاکم بر عراق قرار گرفته، اما با وجود تلاش رژیم‌های ظالم حاکم بر عراق، این مراسم همچنان زنده باقی مانده است.
 
«رشید زمیزم» از تاریخ نویسان استان کربلا درباره شعائر حسینی در این خصوص گفته است که تاریخ تاسیس این مراسم به شکل فعلی آن به سال ۱۸۵۵ میلادی و در روایتی به ۱۸۷۲ میلادی (قریب ۱۵۰ سال قبل) بر می‌گردد.
 
به گفته وی، موسس این مراسم «میرزا صالح القزوینی» یکی از اعیان استان کربلا از اهالی شهر طویریج از توابع شهرستان «الهندیه» (۲۵ کیلومتری شرق شهر کربلا) بوده است.
 
میرزا صالح القزوینی هر ساله در خانه‌اش آیین‌های دهه اول محرم را برگزار می‌کرد و در یکی از سال‌ها در دهم محرم با اسب خود در حالی که عزاداران او را با پای پیاده همراهی می‌کردند به همان حالت عزاداری به سمت کربلا به راه افتادند.
 
وقتی مردم کربلا اهالی عزادار طویریج را به آن شیوه حماسی دیدند با آن‌ها همراه شدند و از آن سال تا به امروز این مراسم ادامه دارد.
 
زمیزم می‌افزاید که میرزا صالح القزوینی به همراه خیل عزاداران به منطقه «باب الطویریج» یکی از دروازه‌های ورودی شهر کربلا رسید و بعد از اقامه نماز ظهر بار دیگر مراسم رکظه طویریج را به سمت حرمین حسینی و عباس در پیش گرفت.
 
طبق گزارش سایت رسمی عتبه حسینی، رژیم صدام از جمله رژیم‌های ظالمی بود که با برگزاری این مراسم به شدت مخالف بود و در روز دهم محرم، عناصر امنیتی و اطلاعاتی خود را در مناطق مختلف کربلا و نزدیک حرم مستقر می‌کرد تا کسانی که احتمالا این مراسم را برگزار می‌کردند، رصد کرده و سپس بازداشت و زندانی کند.
 
با وجود اینکه بسیاری از جوانان و مردم عراق به خاطر آیین‌های عاشورای حسینی در زندان‌های رژیم صدام افتاده و به خاطر این گونه مراسم ها، جان خود را از دست دادند، اما این مراسم به محض سقوط رژیم بعث، با شکوه‌تر از گذشته از سرگرفته شد.
 
بسیاری از مداحان عراقی و عرب درباره مراسم رکظه طویریج مداحی‌های زیبایی ارائه کرده اند که بی شک یکی از این مداحی‌های معروف متعلق به «ملا باسم الکربلایی» مداح معروف عراقی است که در فقره‌ای از اشعارش، روایتی از علامه «بحرالعلوم» نقل می‌کند که امام زمان (عج) در این مراسم همپای عزاداران می‌دود و شعار لبیک یا حسین (ع) سر می‌دهد.
 
منبع: تسنیم
ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۰ تير
امروز جمعه ۲۰ تير
امروز جمعه ۲۰ تير
امروز جمعه ۲۰ تير