تیتر امروز

حذف ارز ترجیحی از رویا تا واقعیت/ حل مساله یا پاک کردن صورت مساله؟
دیدار گزارش می‌دهد

حذف ارز ترجیحی از رویا تا واقعیت/ حل مساله یا پاک کردن صورت مساله؟

این روز‌ها کشور در تلاطم اتفاق‌هایی است که نمونه آن در سال‌های گذشته هم رخ داد، اما این بار کوچک کردن سفره مردم با افزایش قیمت دلار و سکه از یک سو و بالا رفتن هزینه‌های زندگی و خوراکی سبب شد...
کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست
در گفت‌و‌گوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در دفتر سازمان ملل در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست

ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نبوده و بیشتر به دنبال این است که با بکارگیری یک سری مکانیزم‌ها، اقدامات و راه‌حل‌های کم‌هزینه و حملات نقطه‌ای و محدود-بدون درگیر کردن سربازان آمریکایی-حاکمیت...
اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
واریز یک میلیون به ازای هر یک از اعضای خانوار

همه‌چیز در مورد طرح جدید کالابرگ؛ به کدام فروشگاه‌ها برویم؟

به گفته احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کالابرگ الکترونیک از این هفته اجرایی شده و به ازای هر نفر، ماهانه یک میلیون تومان اعتبار برای خرید کالا‌های اساسی اختصاص می‌یابد. اعتبار چهار ماهه این طرح به‌صورت یک‌جا و معادل چهار میلیون تومان برای هر نفر در حساب سرپرستان خانوار شارژ شده است.

کد خبر: ۱۹۴۰۶۹
۱۵:۱۷ - ۱۷ دی ۱۴۰۴

همه‌چیز در مورد طرح جدید کالابرگ الکترونیک

دیدارنیوز: اعتبار هر ماه در صورت استفاده‌نشدن، به ماه‌های بعد منتقل می‌شود و محدودیتی برای خرید یک‌باره یا چندمرحله‌ای وجود ندارد.

به نقل از ایرنا، با آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیک از امروز ۱۷ دی ۱۴۰۴، دولت چهاردهم گام تازه‌ای در جهت حمایت معیشتی از خانوار‌ها و حفظ قدرت خرید مردم برداشته است؛ طرحی که بر اساس آن، یارانه کالا‌های اساسی به‌جای پرداخت به واردکنندگان، به‌صورت مستقیم و اعتباری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

در شرایطی که افزایش قیمت کالا‌های اساسی به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های معیشتی خانوار‌ها تبدیل شده، دولت چهاردهم از اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیک به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های حمایتی خود رونمایی کرده است؛ طرحی که هدف آن مهار اثر تورم مواد غذایی و انتقال مستقیم یارانه‌ها به سبد مصرفی مردم عنوان می‌شود.

بر اساس اعلام مسئولان اقتصادی دولت، این طرح در واقع جایگزینی برای شیوه سنتی تخصیص ارز ترجیحی به واردکنندگان کالا‌های اساسی است و قرار است یارانه‌ای که پیش‌تر در ابتدای زنجیره توزیع هزینه می‌شد، به‌صورت اعتباری و هدفمند در اختیار مصرف‌کنندگان نهایی قرار گیرد؛ رویکردی که از سال‌ها پیش در فضای کارشناسی کشور مورد بحث بوده است.

در همین چارچوب، دولت از میانه دی‌ماه اجرای کالابرگ الکترونیک را با واریز اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر آغاز کرده؛ اعتباری که امکان خرید مستقیم ۱۱ قلم کالای ضروری از شبکه گسترده فروشگاهی را فراهم می‌کند و بنا بر اعلام مقامات، حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد.

طرح جدید کالابرگ، علاوه بر جنبه معیشتی، به‌عنوان بخشی از اصلاحات ساختاری در نظام یارانه‌ای کشور معرفی می‌شود؛ اصلاحی که هم‌زمان با تغییر سیاست ارزی، ساماندهی نظام توزیع کالا‌های اساسی و حرکت به‌سوی شفاف‌سازی پرداخت‌های حمایتی دنبال می‌شود. جزئیات این طرح، زمان‌بندی اجرا و شیوه بهره‌مندی خانوارها، در ادامه آمده است.

واریز یک میلیون به ازای هر یک از اعضای خانوار

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اعلام آغاز رسمی اجرای این طرح گفت: کالابرگ الکترونیک از این هفته اجرایی شده و به ازای هر نفر، ماهانه یک میلیون تومان اعتبار برای خرید کالا‌های اساسی اختصاص می‌یابد. به گفته وی، اعتبار چهار ماهه این طرح به‌صورت یک‌جا و معادل چهار میلیون تومان برای هر نفر در حساب سرپرستان خانوار شارژ شده است.

بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این طرح حدود ۸۰ میلیون نفر معادل نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهد. تمامی افرادی که تا پایان سال ۱۴۰۳ یارانه نقدی دریافت کرده‌اند، به‌صورت خودکار مشمول این طرح هستند و تنها دهک دهم درآمدی از دریافت کالابرگ مستثنی شده‌اند.

میدری تأکید کرد: کارمندان دولت، بازنشستگان و حذف‌شدگان یارانه در یک سال اخیر نیز بدون نیاز به ثبت‌نام، مشمول طرح کالابرگ هستند. افرادی که تاکنون یارانه دریافت نکرده‌اند، می‌توانند از ۲۰ دی‌ماه به‌مدت ۱۵ روز با مراجعه به سامانه «حمایت» درخواست خود را ثبت کنند.

زمان‌بندی آغاز خرید و نحوه استفاده

بر اساس اطلاعیه رسمی وزارت تعاون، خرید کالابرگی به‌صورت مرحله‌ای انجام می‌شود؛ به‌گونه‌ای که:

دهک‌های اول تا سوم (تحت پوشش نهاد‌های حمایتی) از ۱۷ دی‌ماه

دهک‌های چهارم تا هفتم از ۲۲ دی‌ماه

سایر مشمولان از ۲۸ دی‌ماه

می‌توانند برای خرید اقلام کالابرگ به فروشگاه‌های طرف قرارداد مراجعه کنند.

اعتبار هر ماه در صورت استفاده‌نشدن، به ماه‌های بعد منتقل می‌شود و محدودیتی برای خرید یک‌باره یا چندمرحله‌ای وجود ندارد.

اقلام مشمول و فروشگاه‌های طرف قرارداد

سبد کالای کالابرگ شامل ۱۱ قلم کالای اساسی است؛ از جمله مرغ، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، حبوبات، ماکارونی، شیر کم‌چرب، ماست کم‌چرب، پنیر، قند و شکر.

این طرح در بیش از ۲۶۰ هزار فروشگاه خرد و عمده و ۱۱ فروشگاه زنجیره‌ای از جمله افق کوروش، رفاه، اتکا، جانبو و هایپر فامیلی اجرا می‌شود. مشمولان می‌توانند بدون محدودیت در انتخاب برند یا مقدار، کالا‌های مورد نیاز خود را خریداری کنند.

انتقال یارانه از واردکننده به مصرف‌کننده

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هدف اصلی این سیاست را حفظ و تثبیت قدرت خرید خانوار‌ها اعلام کرد و گفت: در گذشته یارانه ارز کالا‌های اساسی به واردکنندگان پرداخت می‌شد که هم موجب ایجاد رانت می‌شد و هم به هدف اصابت نمی‌کرد. در سیاست جدید، یارانه‌ای که سالانه حدود ۱۰ میلیارد دلار به واردات کالا‌های اساسی اختصاص می‌یافت، مستقیماً به مردم پرداخت می‌شود.

به گفته میدری، در صورت افزایش قیمت کالا‌های اساسی یا تغییر نرخ ارز توافقی، مبلغ اعتبار کالابرگ نیز متناسب با آن افزایش خواهد یافت تا فشار تورمی به خانوار‌ها منتقل نشود.

وزیر تعاون از طراحی شیوه‌ای دوگانه در استفاده از کالابرگ خبر و توضیح داد: مردم این امکان را دارند که برخی کالا‌ها مانند روغن، برنج یا مرغ را به قیمت‌های پیش از اصلاح یارانه‌ها و به‌صورت سهمیه‌ای خریداری کرده و بخشی از اعتبار خود را به سایر کالا‌ها اختصاص دهند.

به گفته وی، متوسط افزایش قیمت سبد مصرفی خانوار حدود ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده و اعتبار یک میلیون تومانی کالابرگ، بیش از میزان افزایش قیمت‌هاست.

تأکید دولت بر عدالت و امنیت غذایی

در همین راستا، سید علی مدنی‌زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با تأکید بر اینکه ارز ترجیحی حذف نشده بلکه به انتهای زنجیره مصرف منتقل شده است، اجرای طرح کالابرگ را در چارچوب عدالت اجتماعی و حق شهروندی ارزیابی کرد.

مدنی‌زاده با اشاره به تأمین حدود ۱۰ میلیارد دلار منابع برای این طرح گفت: در صورت تغییر نرخ ارز، اثر آن به‌صورت مستقیم در سامانه اعتباری کالابرگ جبران خواهد شد. اولویت اصلی دولت، تأمین امنیت غذایی و جلوگیری از انتقال شوک‌های اقتصادی به معیشت خانوارهاست.

دولت چهاردهم اجرای طرح کالابرگ الکترونیک را بخشی از یک بسته جامع حمایت معیشتی می‌داند که در کنار سیاست‌های حمایتی در حوزه سلامت، آموزش، اشتغال و مسکن کارگری دنبال می‌شود.

به گفته مسئولان، هدف نهایی این سیاست‌ها، تثبیت قدرت خرید مردم، حمایت از تولید داخلی و ایجاد شبکه توزیع منسجم‌تر برای کالا‌های اساسی است.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
امروز پنجشنبه ۱۸ دی
پرطرفدارترین ها