تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

عربستان سعودی؛ ممنوعیت اعدام برای ارتکاب جرایم زیر سن ۱۸ سال

قبل از این دولت سعودی، استفاده از شلاق را به عنوان مجازات تعزیری مجرمان منع کرد.

کد خبر: ۶۰۰۲۱
۱۴:۲۷ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹

دیدارنیوز ـ دولت عربستان سعودی گفته است که دیگر مجازات اعدام را برای افرادی که در زیر سن قانونی مرتکب جرم شده باشند، صادر نمی‌شود.
 
به نقل از یورونیوز، این تصمیم از سوی ملک سلمان، پادشاه عربستان اتخاذ شده است. دو روز پیش از این نیز مجازات شلاق در این کشور محافظه‌کار لغو شد.
 
در بیانیه‌ای که روز یکشنبه ۷ فروردین از سوی کمیسیون حقوق بشر عربستان منتشر شد، آمده است بر اساس این حکم سلطنتی، از این به بعد برای مجازات‌هایی که توسط افراد زیر سن قانونی انجام می‌شود، مجازات حداکثر ۱۰ سال حبس در بازداشتگاه‌های نوجوانان صادر خواهد شد.
 
با این وجود در این فرمان تاکید شده که احکام پرونده‌های مرتبط با تروریسمِ افراد زیر سن قانونی متفاوت خواهد بود.
 
عواد العواد، رئیس این کمیسیون دولتی اعلام کرد: «این فرمان به ما کمک می‌کند تا قانون مجازات مدرن‌تری داشته باشیم و نشان دهندۀ تعهد این پادشاهی برای انجام اصلاحات اساسی است.»
 
اگرچه در این بیانیه تاریخ اجرایی شدن این فرمان مشخص نشده، اما انتظار می‌رود با صدور آن، مجازات اعدامی که برای دست‌کم شش مرد شیعۀ این کشور که در زمانی که کمتر از ۱۸ سال داشتند محکوم به اعدام شده بودند، لغو شود.
 
یکی از این محکومین علی النمر، جوان سعودی است که در زمانی که تنها ۱۷ سال داشت به دلیل شرکت در اعتراضات ضددولتی دستگیر و محاکمه شد. در این کشور محافظه‌کار شرکت در اعترضات ضددولتی و نافرمانی از حکومت جزو فعالیت‌های مرتبط با تروریسم تعریف شده است.
 
مجازات اعدام کودکان تا کنون در حالی در این کشور اجرا می‌شد که عربستان عضو کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل بود و بر اساس این کنوانسون، مجازات اعدام نباید برای جرائمی که توسط افراد زیر سن قانونی انجام شده صادر شود.
 
بنا بر اعلام عفو بین‌الملل تنها در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۸۴ نفر در پادشاهی سعودی اعدام شده‌اند که دست‌کم یکی از آن‌ها در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشته است. عبدالکریم الهواج در زمان دستگیری تنها ۱۶ سال سن داشت و به دلیل شرکت در اعتراضات در مناطق شیعه‌نشین، محکوم به اعدام شد.
 
عربستان مجازات شلاق را لغو کرد
قبل از این هم خبر‌هایی درباره لغو شلاق در عربستان سعودی منتشر شده بود. بر اساس مدارکی که خبرگزاری فرانسه منتشر کرده از قضات خواسته شده است تا به جای شلاق، مجازات‌های دیگری از جمله زندان و جریمه برای محکومان در نظر گرفته شود. تاریخ این مدارک مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد در ماه آوریل تنظیم شده باشند.
 
در این مدارک همچنین آمده است که این تصمیم به منظور «اصلاح مقررات و تطابق آن‌ها با موازین حقوق بشری، تحت نظر محمد بن سلمان» اتخاذ شده است.
 
این خبر تنها یک روز پس از مرگ عبدالله الحمید، یکی از سرشناس‌ترین فعالان حقوق بشر در عربستان اعلام می‌شود. وی که به اتهام «تحریک به آشوب» به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود به دلیل عارضه قلبی به بیمارستان منتقل شد و همانجا در سن ۶۹ سالگی درگذشت.
 
عربستان همواره مخالفان خود را به مجازات‌های سنگین محکوم می‌کند. از جمله می‌توان به رائف بدوی، وبلاگ‌نویس و فعال مدنی اشاره کرد که به اتهام «توهین به اسلام» در سال ۲۰۱۴ به هزار ضربه شلاق و ۱۰ سال حبس محکوم شد. وی در سال ۲۰۱۵ برنده جایزه حقوق بشر ساخاروف اروپا شد.
 
اجرای مجازات‌های شدید و بدنی در عربستان از جمله تعداد بالای اعدام، قطع دست و شلاق همواره مورد انتقاد گروه‌های و سازمان‌های حقوق بشری قرار گرفته است.
 
با وجود لغو مجازات شلاق به نظر نمی‌رسد حکومت محافظه‌کار مذهبی سعودی به‌زودی در اجرای سایر مجازات‌های بدنی یا مجازات اعدام تجدیدنظر اساسی کند.
 
پیش از این سازمان عفو بین الملل در گزارش خود از وضعیت اعدام در جهان به شدت از عملکرد عربستان انتقاد کرده بود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی