تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
یادداشتی از محمد مهاجری

چه‌کسی جلوی کنسرت را گرفت؟

محمد مهاجری، در یادداشتی با عنوان «برگزارنشدن کنسرت همایون شجریان تقصیر که بود؟» به بررسی لغو بحث‌برانگیز این کنسرت پرداخت و نوشت: عذرخواهی معاونت وزیر ارشاد از مردم و شجریان کار ارزشمندی است مشروط بر آنکه برای برگزاری این کنسرت در آینده‌ای نزدیک، سوءتدبیر‌های این دفعه تکرار نشود.

کد خبر: ۱۸۹۶۱۰
۱۶:۴۵ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۴

چه‌کسی جلوی کنسرت را گرفت؟

دیدارنیوز _ محمد مهاجری*:

همایون شجریان به عنوان یکی از محبوبترین هنرمندان کشور می‌خواهد در میدان آزادی کنسرت رایگان برگزار کند. در ایام و شرایط کنونی طبیعی است این پیشنهاد با استقبال مردمی مواجه شود. اپوزیسیون خارج از کشور با آن مخالفت و بدترین ناسزا‌ها را حواله او می‌کند. همایون، اما می‌خواهد برای مردم بخواند و گوشش به فحاشی‌ها بدهکار نیست.

هر کسی که کمترین فهم سیاسی و سابقه حداقلی مدیریتی داشته باشد درک می‌کند که چنین اقدامی یک پروژه مهم و ملی است و به همین دلیل برگزاری آن از سطح معاون هنری وزارتخانه و حتی وزارت ارشاد بالاتر است و باید مثلا توسط معاون اول رئیس جمهور پشتیبانی شود. جز این، هرتصوری ناشیانه است.

حتی اگر یک مسئول اعلام کند موضوع را مثلا یکماه قبل اعلام کرده (که روشن نیست واقعیت دارد یا نه) بدلیل همطراز نبودن آن مسئول با سطح پروژه، جدی گرفته نمی‌شود. بگذریم که وزارت کشور و شهرداری که اصلی‌ترین سازمان‌های برگزارکننده‌اند تا واپسین روز‌ها مطلع نبوده‌اند.

طبیعی است معاونت هنری که برنامه‌ای در این سطح برگزار نکرده تصویر و تصوری از اهمیت آن نداشته باشد، اما وقتی خبر آن منتشر می‌شود، هزینه اش به دوش دولت می‌افتد؛ و از اینجا به بعد مجموعه مرتبط با موضوع در دولت به عنوان کارگردان وارد صحنه می‌شد که نشد.

بنا به خبر‌هایی که منتشر شده وزارت کشور برای برگزاری کنسرت ملاحظاتی داشته و اجرای آن در چند روز بعد را به صلاح نمی‌بیند. بعلاوه شهرداری نیز دچار تنگنا‌هایی بوده. با این حال شهرداری اعلام آمادگی می‌کند. حتی اگر بدبینانه بنگریم می‌توانیم بگوییم این کنسرت به نفع شهرداری بوده، چون یک نمره قبولی در کارنامه اوست که می‌تواند در انتخابات آینده شورا‌ها که اوایل سال آتی برگزار می‌شود، از آن استفاده کند.

عده‌ای سعی کردند برگزارنشدن کنسرت را به جنسیت معاونت هنری ارتباط دهند حال آنکه موضوع کمترین ربطی به آن ندارد و تنها شایستگی در اداره پروژه بوده که به نظر می‌رسد مدیرتش قرین موفقیت نبوده است.

سخنان سخنگوی دولت در باره اینکه اراده‌ای فرادولت باعث برگزارنشدن کنسرت شده، فقط یک توجیه منفعلانه است. اینکه فیلترینگ نیست که بگویید شورایعالی فضای مجازی و... مانع آن شد. کاری است که صفر تا صدش در اختیار وزارتخانه‌های ارشاد و کشور است و در صورتی که مدیریت منسجمی بر کار حاکم بود، الان دل مردم شاد بود و شان شجریان که یک تنه در برابر یاوه‌های اینترنشنال و اپوزیسیون ایستاد محفوظ می‌ماند.

عذرخواهی معاونت وزیر ارشاد از مردم و شجریان کار ارزشمندی است مشروط بر آنکه برای برگزاری این کنسرت در آینده‌ای نزدیک، سوءتدبیر‌های این دفعه تکرار نشود.

پ. ن: در توییتی که به این موضوع پرداخته بودم از این مصرع سعدی استفاده کرده بودم که "به کار‌های گران مرد کاردیده فرست". عده‌ای از سخن سعدی خوششان نیامد. روشن است که کلمه "مرد" در ادبیات فارسی اشاره به جنسیت ندارد کما اینکه در زبان انگلیسی نیز MAN به معنی انسان اعم از زن و مرد اطلاق می‌شود.

در ادبیات فارسی از کلمه مرد هزاران بار استفاده شده که هیچکدام معنای جنس مذکر نمی‌دهد. مثلا در مصرع "مردان خدا پرده پندار دریدند" یا "در رخ عشق نگر تا به صفت مرد شوی" یا "مرگ اگر مرد است گو نزد من آی" و. واژه مرد به معنای جنس مذکر نیست.

بنابراین ضمن احترام به دوستانی که با نگاه فمینیستی به موضوع می‌نگرند، عرض می‌کنم این کارشان دفاع بد از معاون هنری است و اگر جای او بودم حتما گله‌مند می‌شدم.

*فعال سیاسی اصولگرا

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها