
با وجود اعلام وقفه بشردوستانه در غزه توسط رژیم اسرائیل، سازمان ملل میگوید که وقفه در جنگ غزه برای پایان دادن به فاجعه انسانی کافی نیست.
دیدارنیوز: سازمان ملل متحد ضمن استقبال از اعلام وقفه بشردوستانه در غزه توسط رژیم صهیونیستی، تأکید کرد که این اقدام برای توقف فاجعه انسانی در حال تشدید در غزه کافی نیست.
سازمان ملل متحد از اعلام وقفه انسانی در غزه توسط رژیم صهیونیستی که با هدف تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به غزه اعلام شده است، استقبال کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، مقامات سازمان ملل و کارکنان امدادی تأکید کردند که این اقدام برای توقف فاجعه انسانی روبهوخامت در غزه کافی نیست.
سازمان ملل تاکید کرد: میلیونها فلسطینی با گرسنگی شدید مواجه هستند و کودکان در برابر چشمان ما در حال مرگ هستند.
در همین رابطه، تام فلچر، هماهنگکننده سازمان ملل برای کمکهای اضطراری، در پلتفرم «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «ما از آتشبس انسانی برای تسهیل ورود کمکهای خود استقبال میکنیم. تیمهای ما تمامی تلاش خود را برای دسترسی پیدا کردن به بیشترین تعداد افراد گرسنه در این مدت خواهند کرد.»
پیشتر شبکه خبری سیانان به نقل از یکی از کارشناسان صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) گزارش داد، سوءتغذیه کودکان در غزه طی یک ماه قابل درمان است، اما پرتاب هوایی کمکها راهحل مناسبی نیست.
این کارشناس یونیسف در ادامه افزود، سازمان ملل قادر است در صورت گشایش گذرگاههای نوار غزه به ۹۸ درصد از کودکان این منطقه دسترسی پیدا کند.
وی همچنین تصریح کرد: ما در سراسر جهان در مناطق دورافتاده اقدام به پرتاب هوایی میکنیم، اما وضعیت غزه اینگونه نیست. پرتاب هوایی در غزه راهحل نیست و باید گذرگاهها برای ورود کمکها باز شوند.
از زمان فروپاشی آتشبس بین رژیم صهیونیستی و حماس در مارس گذشته، کودکان غزه در شرایطی وحشتناک زندگی میکنند. آنها از غذا، آب پاکیزه و دارو محروم هستند.
بر اساس گزارش یونیسف، همه ساکنان غزه که تعداد آنها به بیش از دو میلیون نفر میرسد، با ناامنی غذایی شدید مواجه هستند. یکسوم از ساکنان غزه روزهاست که غذایی نخوردهاند و ۸۰ درصد از مرگهای ناشی از گرسنگی ثبتشده، کودکان هستند.
محکومیت جهانی اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه در هفتهها و روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است. سازمانهای بشردوستانه بینالمللی خواستار توجه به نگرانیهای گرسنگی و سوءتغذیه برای غیرنظامیانی شدهاند که هنوز در غزه باقی ماندهاند. در چهار روز گذشته حداقل ۴۵ نفر بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
تصاویر کودکان پوست و استخوان و گرسنه در صفحات اول روزنامههای سراسر جهان منتشر شده است. به نظر میرسد شکست مذاکرات بر سر آتشبس غزه تا حدودی در بیانیههای جدید استرالیا، انگلیس، فرانسه و سایر کشورهای غربی نقش داشته است.
مناطق گستردهای از نوار غزه به دلیل محاصره شدید و تخریب گسترده زیرساختهای بهداشتی و امدادی، با کمبود کامل غذا، آب، دارو و خدمات اولیه روبهرو هستند.
بر اساس گزارشها، رژیم صهیونیستی به طور سیستماتیک به مراکز توزیع کمکها و مناطق مسکونی حمله و از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه جلوگیری میکند. این حملات باعث تشدید بحران انسانی در غزه شده است.
غزه از ماهها پیش با بحران شدید انسانی مواجه است و مردم این منطقه، به ویژه کودکان و زنان، در شرایط بسیار سختی زندگی میکنند. کمبود شدید غذا، آب و دارو، جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته است.
نهادهای داخلی و بینالمللی و کمیتههای حقوق بشر سازمان ملل متحد از جامعه بینالمللی خواستهاند تا برای توقف جنگ کشتار جمعی در غزه، رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.